FitLine + bluff + kritik + pyramidspel

Några av de mest använda söktermerna länkade till min blogg: fitline bluff, fitline kritik, fitline pyramid, effekter av fitline, fitline pyramidspel…

Uppenbart hett ämne och det är bra att så många faktiskt kollar upp fakta och ifrågasätter sina eventuella automatiska fördomsfulla tankar (jag hade dem även själv innan jag satte mig in ordentligt, även fast jag litar mycket på personerna som rekommenderade produkterna) – det är en av anledningarna till att jag började blogga om mina upplevelser av FitLineprodukterna, företaget som tillverkar och om försäljningssättet, för att sammanfatta och göra det lättare för sökande att hitta information (annan än den som okunniga och oerfarna basunerar ut utan efterforskning i ämnet).

Den andra anledningen är min egen standardanledning – jag har ett stort behov av att dokumentera, för översikt och som hjälp till mig själv och andra att se klarare.

Mycket av detta har jag redan skrivit i olika inlägg men för enkelhetens skull har jag gjort en…

Kortare sammanställning till gensvar på söktermerna:

 • Produkter från PM-International är baserade på senaste vetenskapliga forskning och visar märkbara positiva effekter.
 • Flerfaldiga internationella patent
  Det är enbart FitLine produkterna som blir producerade enligt näringstransportkonceptet (NTC) garanten för att FitLine produkterna når dit där de skall verka – nämligen i cellerna. NTC säkerställer att näringsämnen och vitalämnen absorberas upp till 10 gånger snabbare och effektivare.
 • GMP-standard
  För att garantera kvaliteten av produkterna, överlämnar företaget av egen vilja produkterna till den strikta GMP standarden – testning utförs regelbundet dels på sportuniversitetet i Cologne, Tyskland, och av “Swiss Vitamin Institute.”

GMP, Good Manufacturing Practice (god tillverkningssed) är den delen av kvalitetssäkringen som säkerställer att våra produkter produceras och testas regelbundet. Good Manufacturing Practice syftar både till produktionen och till kvalitetskontrollerna (enligt EU-GMP riktlinjer).

GMP-riktlinjer kommer ursprungligen från WHO, som med detta verktyg ville skapa en standard för all internationell läkemedelstillverkning. GMP är ingen bindande lag utan ett ”skall vara” förslag.

Numera kräver dock de flesta länder som importerar läkemedel att producenten kan uppvisa GMP standard för sina produkter.

Riktlinjerna ger primärt ett regelverk om hur personal, lokaler, utrustning, dokumentation, produktion, kvalitetskontroll, felrapportering och självinspektion skall vara.

Utöver dessa riktlinjer utökas kvalitetssäkringen med hjälp av ISO på områden som marketing, utveckling, försäljning mm.

 • Produkternas säkerhet stärks ytterligare av att de numera säljs i över 30 länder. Detta betyder kontroll och övervakning av lokala hälsovårdsmyndigheter med helt olika tyngdpunkter.
 • Dopingfria produkter
  Alla FitLineprodukter genomgår dopingtester varje år. Dessa tester görs vid Laboratoriet för Dopinganalys vid Kölns Universitet (www.osp-koeln.de) som är ett av Internationella Olympiska Kommittén ackrediterade laboratorium.
 • Produkternas dokumenterade effekt visar sig inte bara genom att människor blir friska utan även genom att elitidrottare (bland annat dessa) väljer dessa kosttillskott utan att bli sponsrade – för optimal syretillförsel till musklerna, energi, prestation och den viktiga återhämtningen.
 • Alla produkter har lågt glykemiskt index (GI).
 • Utmärkelser för företaget PM-International och PM Sweden
  Top 100 – Flerfaldiga utmärkelser för innovation (9 år i rad)
  Entrepreneur of the Year 2009 (Ernst & Young)
  Årets Företagare 2009/2010 (Netcoo)
  Årets Superföretag 2010 (Veckans Affärer och PAR) m.fl.
 • Kunden/säljaren investerar inte mer pengar än de han eller hon själv köper produkter för. Visst kan man köpa in och sälja lösa produkter men den primära försäljningen sker genom att kunden tar ett abonnemang (billigare för kunden än att köpa lösa produkter i webshopen – kontakta en återförsäljare om du vill prova FitLineprodukter). Du har 30 dagars returrätt.
  Abonnemangen löper per 3 månader med en tydlig påminnelse vid andra månaden att det är tid för ändringar, om man vill säga upp sitt abonnemang.
 • Se mer nedan angående försäljningssättet, som även jag först hade varningsklockor inför (hjärntvättad med ordet pyramidspel) tills jag satte mig in i det. Numer anser jag det vara både bekvämt, smart och seriöst. Ett ypperligt tillfälle för en som vill starta eget utan risker. Som sidoverksamhet, deltid med tider jag själv bestämmer? Dessutom så säljer produkten i princip sig själv när man väl prövat den, som hälsoivrare kan jag inte låta bli att prata om den och rekommendera den… 😀
 • Vill du inte aktivt sälja produkterna utan enbart tar dem för eget bruk, kan du ändå spara in pengar bara genom att några i din närhet blir intresserade av effekterna du upplever. För varje abonnemang som skrivs in under ditt medlemsnummer får du närmare 100 kr i ersättning per aktiv månad.

Angående direkthandel/nätverkshandel vs pyramidspel (mer utförligt här)

 • Pyramidspel är olagligt.
 • Pyramidspel involverar en större insats med pengar och sannolikt inte en trovärdig produktförsäljning.
 • Pyramidspel gynnar topparna som lever på nedstigande led oavsett vem som lägger ned mest arbete.
 • PM-International har existerat framgångsrikt i 17 år (inte lika länge i Sverige, dock i andra länder på framkant i utvecklingen på området).
 • Säljer produkter som uppvisar tydliga effekter – effekter med underliggande vetenskapliga studier som tillåter företaget att framhäva dem.
 • Kunden/säljaren investerar inte mer pengar än de han eller hon själv köper produkter för.
 • 30 dagars returrätt.
 • Abonnemangen löper per 3 månader med en tydlig påminnelse vid andra månaden att det är tid för ändringar, om man vill säga upp sitt abonnemang.
 • Medlemmar i Direkthandelns Förening (DF Sverige)
 • Förtjänsten är baserad utefter flera samverkande bonussystem som säkerställer att den som arbetar mest, tjänar mest – oavsett placering i nätverket.
 • Innehar flerfaldiga och återkommande erkända utmärkelser
 • Se övriga punkter ovan angående kvalitet, GMP mm. Inget pengahungrigt ”pyramidspelsföretag” skulle bekosta alla dessa studier och kontroller av produkterna.

PMs försäljningsidé involverar inte någon atmosfär av ”köptvång” vilken jag personligen har upplevt i en annan form av direkthandel – ”Homepartyn”. På alla de möten jag närvarat på har man gett information på ett tydligt vis och de som är intresserade kontaktar själv en säljare (sk Teampartner)

Informationsträffar för FitLineprodukter kan ske i hemmet för en privat grupp såväl som i allmänna lokaler för en officiell inbjudan. Båda har sina fördelar, privat får jag mer utrymme för egna frågeställningar, officiellt träffar jag fler människor som redan har olika lång erfarenhet att dela med sig av.

* * *

Produkterna jag främst skriver om är setet om tre produkter för optimal cellenergi.

Basics – näring; vitaminer och fibrer

Activize – syresättning; B-vitaminer

Restorate – regenerering; återuppbyggande mineraler

Innehållsförteckning Optimal set (Basics, Activize, Restorate)

Innehållsförteckning PowerCocktail (Basics + Activize i portionsförpackning)

FitLine produkterna sammansätts av så kallade effektiva ämnesgrupper. Detta betyder att ämnena kombineras i en optimal mix för att få ut maximal effekt (t.ex. tarmvitalisering, antioxidantskydd för cellerna, stimulerande verkan på nervsystemet m.m.). Genom denna metod får produkterna en avsevärd högre effekt och nytta för kroppen i jämförelse med t.ex. monopreparat eller multipreparat.

Det är enbart FitLine produkterna som blir producerade enligt näringstransportkonceptet (NTC). Grunden bakom detta koncept är kunskapen om att det inte är viktigt vad som står på innehållsförteckningen utan det enda som har betydelse är hur mycket och vad som når ut till cellnivå.

* * *

Till sist vill jag kort dela med mig av två ”upplevelseberättelser” (jag ska be dem att själva skriva ned sin erfarenhet mer utförligt).

1. Min syster var på besök från USA en vecka och ville testa FitLine både på sig själv och sin ena dotter som har flera mage/tarm-relaterade symtom, snodde två månader av mig men nya är beställda. 😉

Med i princip direkt verkan försvann alla hennes tydliga symtom på hyperthyroidism(överaktiv sköldkörtel)! Hon var glatt överraskad och jag står gapande bredvid, hänger knappt med att ta in nyheten. Antagligen blev det en sådan omedelbar verkan eftersom sjukdomen (symtomen) inte fått grassera längre än 3 månader.

2. Nästa person som nyligen fått otrolig effekt är en man som tränar hårt och känner sin kropp mycket väl, kommentaren – ”Är du säker på att det är dopingtestat” sammanfattar hans upplevelse perfekt. 😉

* * *

Hur som helst, jag vill inte ”omvända” dem som inte vill se bortom sina föreställningars gränser utan jag skriver för att sprida budskapet om hälsa, friskvård såväl som vård av sjukdom.

Att jag skriver allt detta är lika mycket för mitt eget lärandes skull som för att samtidigt sammanställa information så det blir mer lättillgänglig för dem som har intresse av produkterna och dess effekter.

Jag lär mig genom frågeställning, min och andras, och genom att ständigt vara öppen för inkommande information.

Är något oklart eller väcks följdfrågor så ställ dem gärna till mig och jag kollar upp dem så gott jag kan, för övriga kundfrågor hänvisar jag till PM-International eller PM Sweden som mer än gärna tar emot samtal och svarar på frågor. Jag har ringt dem några gånger och  är riktigt nöjd med kundbemötandet (svarar de inte på mail så ring och kolla att de kommit fram och inte hamnat i fel fack).

Kontaktuppgifter PM Sweden

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

96 kommentarer till FitLine + bluff + kritik + pyramidspel

 1. Jenny skriver:

  Tja… jag ser det såhär, att om de är så skeptiska så kan de ju få vara det. Så bra som jag mår kan jag faktiskt påstå att de som kritiserar utan bakgrund inte förtjänar att må. Bara faktumet att de måste leta något att kritisera är ju bevis nog på att de inte mår bra. De skulle nog behöva lite kosttillskott… hahaha! Jag ska bjuda min tyska kompis idag, får se vad hon tycker.

  • urenergi skriver:

   Haha du är för härlig syster yster! 😀 Så härligt att se dig och andra få sådana resultat… och jag håller med, har man ett tvångsmässigt behov av att kritisera utan kunnighet eller erfarenhet så ligger det nog saker bakom man bör lösa för att leva välmående fullt ut. 🙂

   Bamsekram på dig och hoppas fraulein blir lika nöjd!! 😀

   • suddrik skriver:

    Kan bara nämna att jag var hos endokrinologen igår och min puls som har legat på 88 i vila (och sömn!) sedan augusti igår var nere på 62. Close enough!

    (Min kompis’ pappa dog igår så det får bli vid senare tillfälle. Hon var ”intrigued” i alla fall 🙂 )

   • urenergi skriver:

    Åh vad härligt! När till och med den vanlige farbror doktorn ser mätbara resultat – och ändå uttryckte du ju att den arbetsrelaterade stressen ökade vid hemkomsten!

    Det senare var inte lika roligt… 😦 sänder en varm tanke.

   • urenergi skriver:

    Du förresten, om du har tid och lust, dokumentera gärna alla upplevelser och resultat regelbundet, man glömmer lätt på vägen och vänjer sig med det nya. 😉 Roligt att se tillbaka, återupptäcka och nyupptäcka! 😀

   • urenergi skriver:

    Den andre FitLineanvändaren jag nämnde i inlägget märker, utöver tydligt förbättrade resultat i träning, även ökad ”pigghet”/minskad trötthet och tydligt minskat sötsug – jag blir så otroligt [NÖJD] 🙂

 2. Hagge skriver:

  Hej Hagge, jag väljer att inte publicera ditt ytterst oseriösa inlägg. Du skrev skit några gånger och bajs, inget konstruktivt och du verkar inte ha kunskap eller erfarenhet av det du kastar bajs om.

  Ser att du skickat från Lunarstorm och det kanske förklarar känslan av låg mognadsgrad. Det finns forum för sådant här larv, sök dig till dem så kanske du finner den tillfredsställelse du söker.

  Önskar dig den inre ro som krävs för ökad mognad, må väl.

 3. victoria skriver:

  FRÅGA:

  Hej ! Nu har jag hört talas så mycket om Fitline och dess nanoteknik som ska göra att vitaminerna och mineralerna tas upp mycket bättre av kroppen. Stämmer det? Och varför går det i så fall bara att köpa via hempartyn och med nåt slags pyramidsystem och varför är det så dyrt???
  Har ni koll på detta?
  Må gott, Pernilla J

  *mU redigerar den långa citeringen från Expressen (hela inlägget är ett citat)*

  • urenergi skriver:

   Hej Viktoria/Pernilla, svar på allt finns redan i tidigare blogginlägg men jag ska försöka besvara lite kort och så får du fråga vidare om du vill.

   Jag skulle dock vilja hänvisa till källgranskning och inte lita blint på en bloggerska i skvallerblaskan Expressen. Anna Bäsén är hyllad av okunniga skeptiker i gruppen ”VoF”, hon är emot mycket inom naturlig hälsa men för mediciner, hon är absolut heller ingen expert. Det finns så många fler källor som går ut med positiv erfarenhet och kunskap – och vore inte det mest logiska, om man nu verkligen vill ha informationen, att kontakta företaget? PM-International eller PM Sweden.

   Till frågorna:

   Ja det stämmer att produkterna tas upp 5-10 gånger bättre av kroppen pga av dess sammansättning mm (kontakta företaget för studier, dessa måste finnas för att man ska få gå ut med påståendet). Nanomiscelliserinegn gäller de fettlösliga ämnena, där man hjälpt kroppen på traven genom att ”bryta ned” till den storlek kroppen själv ska göra (alltså inte ned till onaturliga storlekar). Kortfattat.

   Produkterna säljs via direkthandel och är kopplade till branschens etiska regler. Jag ser inte att försäljningssättet är mer av en pyramid än vad vanliga företag är som har en på toppen och sedan fler och fler under, nedåt som tjänar mindre… I PM-Internationals organisation finns flera olika bonussystem som reglerar att det inte blir en pyramid i den bemärkelsen att de ”ovanför” tjänar på de under utan det är de som jobbar mest som tjänar mest, rättvist anser jag. Dessutom så är vi säljare även användare med egen erfarenhet vilket för mig är mer trovärdigt en en skådespelare i vit rock på TV-reklam, TV-reklam som kostar miljoner, miljoner som istället kan läggas på produktutveckling. Jag ser direkthandelssystemet som mycket fördelaktigt för sådana här produkter, vi har hela tiden kontakt med våra kollegor och användare och alla har därmed tillgänglig kundsupport för minsta fråga – till skillnad från när du handlar i butik.

   Vad menar du med dyrt, vad jämför du med för i min verklighet är produkterna billiga om jag jämför med andra kosttillskott jag och min son använt under åren, av kända högkvalitativa märken. Jag har testat mycket och inte ens de svindyra kända märkena gav något märkbart resultat – då känns det verkligen dyrt. FitLineprodukterna kände jag (om många andra vittnar om samma) tydligt resultat av redan första natten och har sedan dess upplevt fler och fler positiva effekter under processen… (allt finns i bloggen).

   Sen får du mycket mer än vad du betalar för med tanke på att kroppen tar upp dessa tillskott 5-10 gånger mer effektivt än andra (finns studier på det och därför får vi gå ut med det). Givetvis kan du hitta billigare kosttillskott men vill man ha produkter som är effektiva kan du inte stoppa i dig vad som helst. Det är dyrt då det blir bortkastade pengar.

   FitLines cellenergiset innehåller tre produkter med perfekt sammansättning (och håller GMP-standard) som tillsammans kostar 28 kr per dag… hutlöst? Nja kanske om det var läsk eller kaffe latte vi pratade om? Det går inte att jämföra dessa produkter med en burk multivitamintabletter, det är en helt annan liga.

   Angående Anna Bäséns svar och direkta sakfel:

   Allt skiljer sig mellan FitLineprodukter och multivitaminpiller, bara i det enkla och uppenbara att kroppen (speciellt en i obalans) har mer eller mindre svårt att bryta ned näringen i tablettform. FitLineprodukterna har studier som visar på att de absorberas 5-10 gånger mer effektivt än andra och mycket av effekten finner du i sammansättningen – att man inte bakar ihop precis alla näringsämnen och tar tillsammans. Det finns mycket mer att nämna i detta, t.ex. så rekommenderar man ofta att multivitmaintabletter tas i samband med måltid, det är ju puckat då upptag av mineraler hämmas av fibrer osv.

   Och priset är absolut inte högt, det utstrålar total okunnighet om ett sådant uttalande, den personen vet alltså inget om innehållet eller vad högkvalitativa och heltäckande näringstillskott kostar.

   Nanomiscelliseringen skrev jag om ovan och jag kan meddela dig om att varken Anna Bäsén eller Hans Isaksson har kontaktat företaget (PM-International eller PM Sweden) för information utan sitter bara och slänger ur sig fördömande antaganden, väldigt oseriöst men helt i linje med hur det fungerar på tidningen Expressen.

   Alla produkter har innehållsdeklaration, jag vet inte vad dessa två knasbollar tittar på för produkter… bars for kids finns inte heller i Sverige så man är väldigt ut på vift. Lider man av allergi eller överkänslighet så tittar man vanligtvis på innehållsdeklarationen när man köper nya produkter? Det gör i alla fall vi.

   Nä Expressen och Anna Bäsén kan dra något gammalt över sig, eller hellre något nytt! Kanske har de näringsbrist som gör dem så småsinta och negativa och så extremt oseriösa…

   Har du verkligen intresse så kontakta företaget eller oss andra användare som vet och har erfarenhet eller varför inte bara testa, du kan ju göra det kostnadsfritt en månad…

   Och gjorde du detta inlägg med annat uppsåt så är det din förlust, varför inte bara lägga energin på något positivt istället? 😉

   Tidigare inlägg om FitLine och direkthandel samt lite om Anna Bäsén och Expressen…

   Ljus och värme

   • Mari Lundin skriver:

    Hej!
    Jag blev verkligen förbannad när jag läste Anna Bäséns inlägg i Expressen, och hade god lust att anmäla henne faktiskt. Att få tillåtelse att ljuga om saker när man arbetar som journalist är mer än jag kan ”ta”…
    Jag började med Fitlines produkter tidigare i våras, och detta pga av att jag hade hamnat i klimakteriet och mådde verkligen dåligt. Jag fick ett jäkla temperament, vallningar, kunde inte sova, jag sov i snitt 3 timmar per natt, och allt var sååå jobbigt. Min man som hade börjat använda Fitlines produkter tidigare föreslog att jag skulle testa, han hade fått till sig att kvinnor med klimakteriebesvär kunde bli hjälpta av dessa produkter. Precis som du skrev så kan en del (du själv) känna av effekten av produkterna med en gång, för andra kan det ta lite tid. Jag tillhör den senare kategorin. Hela sommaren gick, och jag mådde inte så bra, sov lite bättre någon natt, mitt humör stabiliserade sig en aning, men inga jätteöverraskningar direkt. Men så för ca 2 månader sedan, så upphörde mina vallningar, jag började sova bättre och sover nu som en ”gris”, jag är lugnet själv, vilket en manlig kompis faktiskt påpekade för ca 1 månad sedan!! Han sa att jag verkar så harmonisk och glad… Jag själv har också märkt av detta, jag ”dippar” inte i humöret längre, känner mig inte nedstämd alls. Jag tror att jag har saknat B-vitaminer i min kropp, vilket det är gott om i Fitlines produkter. B-vitamin kan hjälpa till vid nedstämdhet ifall Ni inte visste det. Jag mår helt enkelt fantastiskt bra och skulle aldrig i livet sluta med dessa produkter.
    Mvh Mari Lundin

   • urenergi skriver:

    Behövs inga ytterligare kommentarer från min sida, skandalöst från Expressens sida men vad kan man vänta sig av en skvallerblaska och VoFs kelgris Anna Bäsén? 8)

    Stort grattis till alla öppensinnade som tack vare det fått friskare och fantastiska liv – vi som använder dessa produkter mår ju strålande bra, och alla som vill har samma möjlighet att välja hälsan, eller avstå. 🙂

 4. Anya skriver:

  Har just bestält mina första burkar…. hoppas på att nåt ska hända. Det är så spännande….

  • urenergi skriver:

   Det förstår jag, alltid lika spännande i starten! 🙂 Tänk på att din kropps system processar och läker i den ordning som är bäst för den, inte efter vår egen vilja och önskemål 😉 När det gått en tid så förstår man sammanhanget. Återkom gärna och berätta mer. 🙂

   Med värme…

 5. GL Jarl skriver:

  Vad säger du om att en del av produkterna är sötade med acesulfam K, ett syntetiskt sötningsmedel som ligger på topp-10 listan över tillsatser som ska undvikas enl. framstående experter på naturlig hälsa och känt för att kunna orsaka njurtumörer?

  • urenergi skriver:

   Har faktiskt inte sett någon enighet gällande just Acesulfamet men visst vill jag hellre byta ut det, vilket kommer att ske direkt de styrande ger klartecken för användning av Stevia. Produkterna håller extremt hög kvalitet och säkerhet, människor blir otroligt friska av dem, de flesta får väldigt snabbt tydliga positiva effekter, många som varit utdömda av vården och varit svårt sjuka under i princip hela sina liv – har blivit friska eller mycket bättre. Produkterna är testade av flera oberoende användare på olika vis. Det är svårt att förmedla all kunskap kort i skrift men jag är personligen väldigt hälso- och miljömedveten och har givetvis ifrågasatt och åter ifrågasatt under lång tid, idag är jag väldigt trygg i att det lilla kemiska innehållet (som dessutom går igenom kroppen) inte gör någon skada, kroppen läker, återuppbyggs och rensar ut så märkbart. Med optimal näring har vi mycket bättre skydd emot alla de kemikalier vi utsätts för dagligen i mat, i hygienartiklar, i luften, från plaster, dricksvatten, mediciner, ja allt omkring oss.

   Har klippt lite ur ett forum där samma ämne avhandlas:

   ”Naturligt innehåll, från frukt och grönt, bortsett från Acesulfamet vilket har tagits upp flera gånger och det finns givetvis anledningar till varför det används.

   Jag är själv en person som ganska genomgående väljer helekologiska produkter och är väldigt anti kemikalier etc men sötningen krävs för att B-vitaminerna och mineralerna inte ska smaka vidrigt, alla ska ju kunna dricka produkterna. PM International följer alla regler som seriöst företag och utvecklas hela tiden, därför får man inte använda tex Stevia som man avvaktar inför att använda direkt det godkänns. Rent socker skulle folk säkerligen också ha invändningar emot och jag tänker att det förstör effekten av produkterna som har studier för att ha lågt GI och GB och balanserar blodsockret, därför bla våra diabetiker snabbt får sänka sina insulindoser.

   Acesulfamet tas inte upp av kroppen men visst väntar vi alla på att Stevian ska ta över – men till dess litar jag fullt på produkterna eftersom alla mår så bra av dem och många med påstått kroniska sjukdomar blir friska…

   Detta var min kortversion – ska iväg strax! :)”

   ”Och kroppen får allt den behöver = kan rensa ut det den inte behöver… Vi har ett expertteam som jobbar med allt detta och utvecklar ständigt produkterna och dess innehåll efter konstens alla regler.”

   ”Det er ikke enkelt for et menneske å orientere seg i et marked fullt av produkter med samme hensikt. Man forstår godt at det blir stilt spørsmål for å differensiere tilbud. Først vil jeg si at innholdsfortegnelsen på burkene ikke forteller alt om FitLine. Man kan ikke vurdere produktene ved å lese utenpå boksen. Kjemisk? Ja, alt i naturen er også kjemi. Når man produserer produkter av planter (som i Basic) har disse plantene også hentet næring til seg selv fra jordsmonnet og sola. Om man spiser mineraler som i Restorate er det tatt fra naturen direkte og har ikke gått via plantene. Dette gjør ikke produktet syntetisk. Man vet da at B-vit er syntetiske som i alle andre produkter som ikke er mat. En kjemisk prosess må til for å få isolert B-vitaminet i pulverform, ellers ville det vært mat i burken. Dette gjelder jo ikke bare FitLine, men alle produkter.

   Når det gjelder søtningsmiddel er ikke Acesulfam K det hverken vi eller PM ønsker. Vi ønsker Stevia, men myndigheter sørger for at vi ikke får det. PM ønsker så snart som mulig å endre dette. Foreløpig er det politikere som stopper dem. Acesulfam K akummuleres ikke i kroppen, men forsvinner ut av kroppen gjennom de vanlige utrensningsorganene i løpet av 24 timer. Det kan ikke sammenliknes med Aspartam som lagres i fettvev.

   Jeg har selv tatt FitLine i 10 år nå, og har aldri vært så frisk!! Jeg kjenner til 1000 vis av andre mennesker som vil fortelle det samme. Så hei til alle skeptikere: Prøv selv og vurder etter egen erfaring! Vi som formidler informasjon om FitLineproduktene vil jo bare at andre skal få den samme positive økning i livskvalitet som vi selv har opplevd, men alle må overbevise seg selv, ingen andre kan gjøre den jobben for noen – lykke til!”

 6. GL Jarl skriver:

  Vad är det för slags fruktos som ingår i basics och restorate?

  • urenergi skriver:

   Från frukt och grönt, har lagt ut innehållsdeklaration i ett annat inlägg där du kan se vilka sorter men du verkar ju redan ha koll på ingredienserna? 🙂

   • GL Jarl skriver:

    Basic och Restorate innehåller enl. innehållsförteckningen som du har lagt upp huvudsakligen fruktos som sötningsmedel, vilket då troligen är HFCS, alltså ursprung troligen majsstärkelse. och om det är tillverkat i USA är det mest sannolikt GM majs som används. Har du kollat källorna? Jag använder inte produkten och tänker inte göra det heller, men för din egen del kan det vara bra att kolla upp. 🙂

   • urenergi skriver:

    Jag är helt trygg i att expertteamet och företaget endast använder de bästa råvarorna, expertteamet sitter hela tiden berett för att ändra innehållet för ytterligare optimering, inom ramarna för juridiska restriktioner. Men jag kan givetvis begära signerad information från företaget om du så önskar. 🙂

    Jag undrar dock vad du har för intention med att söka upp mina inlägg (samt kolla upp innehåll) och ställa dessa frågor när du är ointresserad av att prova produkterna. Det finns så många bluffprodukter på kosttillskottsmarknaden, även ok sådana som inte håller GMP-standard, dopingtestas osv. så är du på mission finns det väl otroligt många andra produkter, livsmedel, läkemedel osv att ”hjälpa” folk att kolla upp innehållet? 🙂

 7. Lchf:are skriver:

  Hej! Jag undrar hur Fitline fungerar när man äten enligt lchf?
  När jag läste innehållsförteckningen kände jag att Fitline Basics innehöll lite för mycket kolhydrater/portion för mig, men Fitline Activize oxyplus och Fitline Restorate kändes mer överkomliga. Kan man uppnå den ultimata effekten av enbart Fitline Activize Oxyplus eller Fitline Restorate utan Fitline Basics? Undrar alltså om de olika prdoukterna är fristående eller om de är ”beroende” av varandra för bästa resultat?
  Jag undrar även hur det kan påstås att ALLA produkter har lågt GI då Fitline Basics faktiskt innehåller fruktos och fibrer? Fitline påstås att inte höja blodsockret, men det har jag lite svårt att tro på när det kommer till just FitLine Bascis som innehåller 12g kolhydrater/portion.

  Jag tycker Fitline låter väldigt trovärdigt och skulle gärna vilja testa det. Det verkar inte vara något hokuspokus-pulver, utan bara ett kosttillskott med helt naturliga näringsämnen. Precis som det ska vara! Jag försöker redan att så mycket som möjligt bara äta naturliga råvaror, alltså mat som är det det är och inte innehåller en massa e-ämnen. Det enda jag ifrågasätter är bara FitLine Bascics andel kolhydrater.
  Tacksam för svar!

  • urenergi skriver:

   Hej på dig! Visst finns det LCHF:are som använder FitLine (kostdoktorn tog t.ex. upp tennisstjärnan Novak Djokovic men det finns ”vanligt” folk med såklart). Basics har också bevisat lågt GI och GB och höjer inte blodsocker utan stabiliserar det eftersom sockerinnehållet är bundet till fibrer (väldigt förenklat). Det finns studier på detta, annars skulle vi inte få påstå det, och vi har även vanliga användare/drickare som själva mäter sitt blodsocker av olika anledningar och de har konstaterat att detta stämmer. Senast jag fick det bevisat var när en väninnas pappa inom en vecka blev tvungen att sänka sin insulindos (diabetes typ II), liknande ser vi ofta. 🙂

   Power Cocktail som är färdiga portionspåsar med Basics och Activize (i denna form får man heller ingen ”flush” då niacinet/vitamin B3 är främst i formen nikotinamid) har ytterligare GI-optimerats och den kan man välja om man vill minska mer på sockret. Det bästa är helt klart att använda alla tre produkterna tillsammans (i de flesta fall även omega3), de är framtagna till ett helhetskoncept för grundnäring – alla näringsämnen samverkar, det ena behöver det andra för att fungera, för att kroppen ska få den optimala energin (till självläkning och balans).

   Du verkar ha bra koll, det är väldigt bra produkter med ett upptag som faktiskt är helt unikt och det är svårt att förstå exakt hur effektiva de är förrän man provat eller träffat andra som gjort det (alla får förstås inte extrema förändringar men väldigt många, och sådana som jag som redan provat en uppsjö av andra produkter genom åren), samt att man håller gmp-standard, dopingtest mm. absolut inget hokus pokus utan stor expertis och seriositet. 🙂

   Vill du veta mer så hålls det föreläsningar/produktpresentationer med jämna mellanrum, skicka mig ett mail (urkraftmw@live.se) så kan jag ge mer info om det.

   Ha en fortsatt skön kväll 🙂

 8. indra skriver:

  Hej ! Jag skulle vilja veta om basic junior innehåller druvsocker och acesulfam k? Tacksam för svar.
  Min aktiva son är jättekänslig för druvsocker och de andra ämnet låter hemskt i mina öron, men går det ur kroppen så okej men låter inte bra. Hoppas på stevia. Tänker själv testa produktern, men vill veta för sonens skull oxå. Mvh Indra

  • urenergi skriver:

   Hej Indra! Jag har ingen innehållsdeklaration för Junior hemma men tittade ju på den själv tidigare och tycker standardprodukterna är bäst för min son (och skulle jag få ett till barn skulle jag även då ge samma produkter från det att jag slutar amma, givetvis i mycket mindre dos). Viktor har fått ungefär halv dos av cellenergisetet från start och kan ibland få mer också. 🙂

   Fruktsockret i produkterna är bundet till fibrer och ger ingen blodsockerhöjning så du behöver nog inte oroa dig för sonen, snarare kommer han att finna balans. När du skriver ”väldigt aktiv” så kan jag säga att vi har flera med diagnoser som ADHD som blir lugnare och mer fokuserade etc. En väninna till mig har slutat med alla sina mediciner och tar extra av mineraldrinken under dagen istället. 🙂 Finns mycket mer att säga/skriva men det blir en hel bok. 😉 Vi har en diskussionsgrupp där mycket erfarenhet och kunskap är samlad, så häftigt och inspirerande. 🙂

   Vi har fått och ser fantastiska resultat hela tiden och jag är övertygad om att Acesulfamet inte skadar oss, men även om det ej tas upp av kroppen så är det givetvis bättre om det går att byta ut till något naturligt – och jag tror det är extremt nära nu att Stevian tar över! 8)

   Med värme

   • indra skriver:

    Tack för ditt svar :), han är 5 år sonen. Om jag uppfattta dig rätt så kan man ta cellenergisetet för vuxna även till barn men då halvera?? Är det så du menade?
    Mvh Indra

   • urenergi skriver:

    Här svarar jag som privatperson och inte från företagets sida (det finns olika juridiska regler som jag inte kan på rak arm, ska kolla det med företaget imorgon, men näring är näring och kan man äta mat så kan man dricka FitLine), jag om många med mig ger våra barn standardprodukterna. Flera har gjort det från mycket tidig ålder, dessutom så är det kanon under graviditet och amning = barnet tillgodogör sig samma. 🙂

    Jag började ge Viktor halv dos av Basics men kan rekommendera att börja med något mindre av både Activize och Restorate för att se hur sonen reagerar. Av Activize kan man ju få en ”flush” (blir röd och kan klias en liten stund, finns dock i Sensitivevariant utan flush med) och mineraler (Restorate) kan vara lite starka för magen. Idag får Viktor ca 75% av Basicsskopan, 2 småskopor Activize och 1,5-2 skopor Restorate.

    Alla tre produkterna finns i ”sensitive”. Activize utan flush, Basics med lite mindre fibrer och Restorate utan järn. 🙂

 9. Gunnel skriver:

  Undrar över innehållet av glukos,( enl innehållsförteckningen du hänvisar till), i Activize. På burken står druvsocker. Samt enl din hänvisning, innehållet av fruktos i Restorate. På burken står druvsocker. Undrar hur ”allt” detta socker inkl acesulfamK påverkar en tarm med en candida infektion. Min vuxna dotter har en svamp infektion. Hon har fått rådet att undvika allt socker under en längre tid. Ska/kan hon anv produkterna? Själv har jag bara precis börjat ta dem. Glad att stevian snart hamnar i burkarna och hur påverkar den svampen?

  Tacksam för svar / Gunnel

  • urenergi skriver:

   Hej Gunnel! 🙂

   Jag är ingen expert på innehållet, och är ej hundra nu på att innehållsförteckningarna jag delade är uppdaterade (Restorate är ju ordentligt optimerad nu t.ex.) men det jag vet är (enligt svar från experterna och enligt studier) är att allt socker är taget direkt ur frukt och är bundet till fibrer så det ger ingen blodsockerhöjning. Acesulfamet skall ej tas upp av kroppen utan går rakt igenom systemet inom 24 timmar och som sagt, snart kommer stevian, naturligt är givetvis att föredra och produkterna optimeras hela tiden och direkt efter man fått godkännande. Stevia innehåller inga kolhydrater (socker) utan har även enligt bl.a. denna sida http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2125 flera hälsoeffekter. 🙂

   Vi har även positiv erfarenhet vid Candida och FitLineanvändning inom den organisation jag arbetar i. Man får se till helheten, produkterna/näringen hjälper kroppen att återfinna balans, går till grunden med vad som orsakar alla våra krämpor och sjukdomar, och då brukar även känslighet mot födoämnen mm reduceras eller helt försvinna. 🙂

   Jag ska ned till Tyskland nu i veckan och besöka företaget, förhoppningsvis kommer jag hinna ställa många frågor och komma hem med många svar! 🙂

   Med värme

 10. Gunnel skriver:

  Tack för svaret!
  . Hoppas på mer info på denna sidan efter Tysklandsresan. Lycka Till! / Gunnel

 11. GL Jarl skriver:

  Jag vet att terminologin är förvirrande, livsmedelsmaffian har sett till att det ska vara så, men en liten ordlista och miniwiki kommer här (det går att hitta alla dessa uppgifter på wikipedia):
  Druvsocker – Dextros eller Glukos är andra benämningar på denna vanliga monosackarid
  Fruktsocker – Fruktos är den andra vanliga monosackariden
  Övriga sackarider (disackarider som laktos, sackaros m.m. och polysackarider som stärkelse) är uppbyggda av olika delar glukos och fruktos.
  Både glukos och fruktos tillverkas numera huvudsakligen från industriella processer med majsstärkelse som råvara. Majsstärkelse utvinns ur speciella majs-sorter, som ofta är GM varianter, och som inte går att äta som sötmajs, utan är helt avsedd för industriell produktion.
  När man säger att något innehåller druvsocker så betyder det alltså glukos. När man säger att något innehåller fruktsocker så betyder det fruktos. Ingen av dessa benämningar säger något om varifrån sockret kommer. Om man alltså i en innehållsdeklaration bara anger glukos eller bara anger fruktos, så måste sockret vara industriellt tillverkat genom enzymatiska processer på stärkelse. Ingen naturligt förekommande frukt innehåller bara det ena eller det andra. Äpple t.ex. har en glukos:fruktos ratio på 1:2. Den enda produkt som jag känner till som har extremt hög mängd fruktos i förhållande till glukos är HFCS-90 med en glukos:fruktos ratio på 1:18. Varför man väljer fruktos i ett tillskott är troligen för att det sötar mer än t.ex. glukos och det har ett lågt GI. Men, lågt GI är inte det enda man ska ha koll på, eller hur?

  • urenergi skriver:

   Jarl vi har ju haft denna ”diskussion” tidigare och jag har gett dig svar men du är uppenbart av negativ inställning och är ute efter sågning – detta trots – och jag har inte tid att upprepa mig mer än att människor blir otroligt friska och välmående med tydliga och snabba effekter, samt långtgående/djupgående läkning under tid, av dessa produkter.

   Så som sagt, du kanske borde prova själv och kontakta expertteamet i Tyskland för detaljfrågor – så har vi andra gjort som vet vad vi talar om. Jag ska dit imorgon tom söndag och kommer givetvis ställa frågor, men det har med mitt egna stora intresse att göra, inte av skepticism för den är har jag kommit över, både pga av att jag hela tiden tar in information och kunskap SAMT att jag ständigt ser dessa till synes, ibland mirakulösa tillfrisknanden.

   Så lägg du ned dina försök till sågning av sådant som du inte vet något om och som så många älskar, för att det ger dem en kraftigt ökad livskvalitet, och lägg din energi på något positivt stimulerande istället. 🙂

   Ljus, kärlek och hälsa

   • indra skriver:

    Jag och min familj har nu börjat dricka fitline, gubben tycker den smakar gott ,passar han perfekt för han är en slarver vad det gäller maten ;).
    Läste om stevian som sötning, är detta på gång? Hade annars tänkt maila en kvinna från fitline som skulle kolla med dom i Tyskland..
    Min 3 dagars migrän satte i gång i går kväll, har ätit fitline i endast 3 dagar, våga ej ta activize på grund utav av att det var kväll.
    Tog 3 skopor i morse tillsammans med basic, 20 minuter senare är huvudvärken borta :)..
    Skall köra activize 3 skopor nu på dagen 2 ggr. till, underbart, blir glad, den hjälper verkligen mot tröttheten.
    Utrensning har jag , springer på toaletten och kissar mycket..
    Tack för din information om produkterna, toppen. kram

   • urenergi skriver:

    Härligt Indra – nästa familjen kärnfrisk! 😉

    Steviaprodukterna är klara men det handlar fortfarande om regler (som jag inte är insatt i), men vad jag förstått så släpps de direkt det är fritt fram. 🙂

    Det är vanligt med den sortens utrensning, att man när kroppen får näringen till att producera cellenergi, får de symtom man burit på … det är ett tydligt bevis på att kroppen jobbar med självläkningen och sedan kommer du sannolikt bli helt av med migrän och huvudvärk. Jag har nära vänner som upplevt detta och många, många fler. 🙂 Alla blir dock inte ”förstförsämrade”. Alla gör olika, vissa drar på med mer näring för att rensa ut snabbare, medan andra sänker dosen lite för att mildra symtomen. 🙂 Ta du Activizen på kvällen med, du sover ju bättre utan huvudvärk? 😉 Om du får en migränkänning så kan du testa att ta 6 skopor (3 tsk), det är ett vanligt tips bland dem med samma erfarenhet.

    Grattis till en fantastisk kropp som nu jobbar på för fullt för att du ska må bra och hålla dig frisk och stark länge till!

    Varm kram

 12. Annika skriver:

  Hej jag har varit med i en bilolycka -07 och fick en whiplashskada, efter ca 3 månader fickjag problem med min högra arm, armen svullnade upp och jag har haft ont i den, har varigt hos husläkare men dom vet inte varför den gör ont och är svullen, blev skickad till sjukgymnast som behandlade med nålar och ström, ingen reaktion alls, har varigt hos handkirurgen och kiropraktor meningenvet vad felet är.har gjort magnetröntgen men visade ingenting, Har även fått ont i lederna och höfterna, ont attkomma ur sängen på morgonen, till följd av krocken 07, har allt eskalerat, whiplash, ögonmigrän, misstänkt fibromyalgi, har sovit dåligt ifler år och haft så ont i kroppen, haft problem med magen. Och sen hörde jag talas om fitlinesprodukter, har druckit i 3månader och äntligen sover jag bra,har inte ont i kroppen och lederna, magen funkar som den ska, armen är fortfarande svullen men jag har inte ont i den som jag har haft i 5års tid, är mycket piggare och gladare ägo migränen är borta och jag mår superbra. Ville bara dela med mej av hur jag mådde före och hur jag mår nu efter 3 mån. Tack för mej!!!!

  • urenergi skriver:

   Oj vad häftigt, tack Annika för att du delar med dig!! 😀 Vi börjar nästan bli bortskämda med att höra om dessa fantastiska resultat på allt från pollenallergi, diabetes, trötthet, sockerberoende – till allt du beskriver. Inte desto mindre känner jag för varje berättelse en enorm tacksamhet, vilken enorm skillnad i människors liv – och sedan när man har fått läka och skapat balans i kroppen, då man har energi över, då börjar man ofta ta tag i alla andra bitar som kanske blivit lidande som kost och motion, avspänning, lek, sluta med kaffe, tobak mm det blir ofta en positiv utveckling på alla plan och det sprider sig åt alla håll. 🙂

   Stor kram på dig och vänta dig många fler överraskningar, tre månader är lite i sammanhanget!! Tack igen 🙂

  • Joakim skriver:

   Joakim, du skriver som en riktigt en övergiven, arg och ouppfostrad yngre tonåring, läs detta inlägg (och även det du kommenterat) tack.

   Produkterna har givetvis innehållsförteckning, annars skulle de inte få säljas, bara där faller du direkt. Kan bara rekommendera dig att påbörja arbete med din personlighetsutveckling samt införskaffa dig åtminstone en grundläggande kunskap innan du, på ett så omoget vis, kommenterar saker du inte vet något om.

   Företaget är mer seriöst än de flesta andra, och produkterna håller garanterat högre kvalitet och är mer säkra än ca 95% på kosttillskottsmarknaden i och med det jag beskriver i blogginlägget ovan och fler testningar och standarder ändå. Dessutom ramlar fortfarande utmärkelserna för företaget in regelbundet, även för svenska dotterbolaget.

   Joakim verkar ha noll läsförståelse men övriga läsare kan ha intresse av detta: 32 guldmedaljer togs i vinterspelen 2010 av FitLineanvändande elitidrottare, tennisvärldsettan Novak Djokovic samt en hel uppsjö av andra idrottare på elitnivå använder FitLineprodukterna, osponsrat.

   Joakim – get a life 😉

   //Mamma Urkraft

 13. Patrik skriver:

  Det verkar ju vara en framgångsrik produkt som inte får alltför mycket uppmärksamhet. Men i slutändan så kommer det ju till vad produkterna innehåller och som ett ordspråk lyder ”same sh*t different name” enligt innehållsförteckningen. Bara att i dessa har dom perfekta doseringar av alla vitaminer/mineraler per dos som kroppen i storsett kan ta upp per tillfälle men då kan man undra i tex ”återhämtningsdrinken” eller alla andra också för den delen, varför är det till störst del fruktos (samma som frukt som bryts ner i levern, fast de kan inte tas upp lika bra). Protein i gram ligger inte ens på ett gram per dos. Om de hade en fem grams dos av Eaa (essentiella amino acids) så skulle kroppens återhätmning vara 100% i stort sett trots att Eaa varken påverkas negativt eller positivt av fruktos eller vita-mineraler tillsammans. Så vad jag kan dra för slutsatser är att om man ligger på en naturlig dos av Eaa på tom mage vid morgon och under fysisk aktivitet tillsammans med ett komplex och starkt multi-vitamintillskott 3-4ggr/dagligen så är dom doserna/dag dubbelt så bra på innehållsförteckningen än Fit line’s produkt. SÅ varför finns det ingen forskning som stödjer alla dessa ”mirakelbotningar”. Vad jag vet så kan dopning vara 500% bättre för att döda/svaga celler ska blir starkare och bättre efter skador och alla världens sjukdomar + hälften så dyrt. Med forskning som stöd. Dyrt pris för enkla medel i en produkt som bollar mellan triumf & kritik, vad är det som inte stämmer? Förväntar mig inga svar från dig men iallafall en tanke.

  • urenergi skriver:

   Enbart din otrevliga attityd i sig gör att du får rätt i din sista mening – jag har ingen lust att besvara dina frågor = slösa min dyrbara tid.

   Jag misstänker att du på fritiden rör dig i ”skeptikerforum” alternativ ett träningsforum där muskler går före tankeverksamhet (det är främst på dessa platser som detta beteende florerar som mest – att såga sådant som har med genuin hälsa att göra, med en otrevlig besserwisserton, utan vare sig minsta erfarenhet eller kunskap som grund).

   Du visar klart att du har en mycket ensidig näringskunskap (inhämtad på forumet jag nämnde ovan, det som drivs av en annan kosttillskottsaktör?) och att du inte förstår vad som är intressant i sammanhanget (att jämföra dopning med naturlig näringstillförsel utefter kroppens behov är en ren dumhet, om man inte är muskelbyggare och struntar blankt i hälsan) – innehållsförteckningen är irrelevant i jämförelse med frågan om vad vi tar upp eller icke, vad som går ut på cellnivå.

   Det är ju bara att prova produkterna för att förstå, det krävs inte att vara expert för att förstå något så grundläggande när kroppen talar sitt tydliga språk… Priset är inte högre än andra produkter av samma kvalitet (dock med mkt högre upptag – mkt större effekt) och det finns en nöjd kundgaranti första månaden, så det finns inget att förlora – de flesta vinner otroligt mycket.

   Nä svaren är inte ämnade för dig, du har inte vilja eller förmåga att ta till dig fakta där du är nu, jag släpper bara in ditt inlägg för att du inte ska gotta dig i din klubb (”jag har rätt för hon vågar inte svara”) … och då måste jag väl ge lite svar på tal för övriga läsare trots att allt är skrivet förut.

   Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta PM Sweden eller experterna på PM International i Tyskland … jag själv har ett liv, ett arbete, familj, min hälsa och passion att lägga min tid på – prova det du med, istället för att sprida galla i bloggar. ♥

   • Patrik skriver:

    Trodde du skulle skriva något bättre än att påpeka mig som en ”skeptiker” som far mellan forum och inte har ett liv (som jag har liksom du, tack som frågar..haha)! Inte särskilt kunnigt eller trevligt, allting är ju så enkelt. En produkt kan inte prickskjuta biljoner av celler för det första, jag har kanske inte 100% av all information och påläslig fakta som du besitter men jag har absolut den kunskapen från egna erfarenheter genom livet med fitness,kroppsbygge,fridrott på elitnivå & mycket häslo-näringslära. Man kan uppnå exakt samma mål med vanliga starka tillskott eftersom Fitline’s produkter är ju i stort sett det (om dom nu inte döljer något). Och att du tror doping är så pass dåligt för hälsan visar ju att du inte har all fakta där heller (sidoeffekter finns men är mer en genetisk grej)? Se tex Bigger faster Stronger dokumentären. Finns mycket svammel ute idag inom tillskott-läkemedelsindustrin eftersom den kan omsätta så extremt mycket pengar på folk som inte vet vad,varför eller hur saker är. När jag läser om dessa produkter så tänker jag bara, Hur? Varför? Om det tas upp så pass mycket bättre av kroppen bortsett från att det är på tom mage vilket är mest effektivt så kan man undra vad Tyskarna har i den. Du vet i Tyskland är väldigt många läkemedel & preparat tillåtna som går att ”gömma” i produkterna (något dom har gjort förut). Ska höra mig underför med PM i Tyskland kanske bara för att få veta varför på alla dessa frågor, vad gör detta bättre än allt annat, tack för att du svarade på ditt sätt. ❤

   • urenergi skriver:

    Ok, så här är det. Jag bloggar inte för att dividera med- eller försöka övertyga någon, i synnerhet inte när man börjar skriva med en hemskt negativ attityd. Jag hör att du tror bergfast på ditt och inte kan/vill ta in något som inte passar dig, samt har långt ifrån 100% kunskap om vare sig näring, kroppens behov eller dessa produkter – så varför ödsla tid på att såga dem i en blogg, vad är det du tillfredsställer i dig själv genom dina inlägg?

    Jag är inte intresserad av att använda eller sälja dopingpreparat (du är givetvis fri att göra vad du önskar), jag arbetar med helhetshälsa och produkter som är hårt dopingkontrollerade, inte bara på OS-labbet i Köln utan i Sverige och sannolikt i några av de andra över 30 länderna som produkterna säljs och kontrolleras (du vet, varje land har sina regelverk som måste följas). Detta är inget jag har lust eller möjlighet att lägga ned mer tid på, jag har som sagt annat för mig – bloggen är inte mitt liv utan en plats där jag sprider information till dem som önskar den.

    Ja kontakta med fördel tillverkaren om du har frågor och avstå från att publicera mer här, skapa dig gärna en egen blogg för att dem som vill läsa och diskutera dina övertygelser och dopingromantik, tack på förhand. Vidare kommentarer av den här arten kommer inte att godkännas.

 14. Anna skriver:

  Jag skulle vilja veta exakt var du finner denna forskning som du hänvisar till? finns det randomiserade studier för effekt på just adhd? jag vill veta vart forskningen finns bakom just effekterna?

  • urenergi skriver:

   Hej Anna, enklast är att du kontaktar PM Sweden så får du tillgång till studier och mer info om dem. De dokument jag har är förenklade mer läsbara versioner av studierna och vill man se/veta mer om originalen så kanske det är bäst att kontakta Tyskland direkt. 🙂

   ADHD-studien utfördes under 6 månader med 30 barn (9-15 år) i tre testgrupper, med FitLineprodukterna, ”Braingym” och en grupp som fick både produkterna och ”Brain Gym”. Personligen talar barnens egna ord om sina förändringar och mående mest till mig. 🙂

 15. Anna skriver:

  Fast är det stora studier som är riktigt gjorda så skall man ju kunna söka upp dem vart som på nätet man skall inte beh kontakta företaget för att kunna få tillgång till denna info. Den studien du nämner är en mkt liten studie. Jag är mest skeptisk till att om det nu är en sån framgång så borde verkligen studierna tas upp i nationella sammanhang och finnas tillgängliga…finns inte en forskare som skulle rycka på axlarna och tycka att mun mot mun metoden är ok för att styrka signifikans för effekt.

  • urenergi skriver:

   Ja jag förstod nästan att du var en skeptiker … 😉 Jag arbetar inte för att övertyga någon och jag är inte särskilt imponerad av studier av den sort som skeptikerna brukar efterfråga (publicerade i vissa tidskrifter – har bloggat om detta tidigare och hur manipulerade de ofta är). Det står alla fritt att använda produkterna eller icke, är du nyfiken på dem men kräver studier av en viss sort (gör du det med allt annat du äter, dricker, eller har på din kropp? 🙂 så kontakta Tyskland för alla studier, eller experterna för frågor.

   Jag är mycket intresserad av det mesta i kunskapsväg men för att bli övertygad om produkternas effekter som de flesta av oss som använder dem upplever – så är det bara att prova, de är säkrare (mer testade) än något du köper på matvarubutiken, på Apoteket och det mesta i Hälsokostbutiker …

 16. Anna skriver:

  När jag skall stoppa i mina barn något så ja då granskar jag det och tar ställning till utlovad effekt som finns dokumenterad. Jag är inte en skeptiker utan mer en person som faktiskt bryr mig om vad jag gör eller inte gör. Som det är nu så skulle jag inte stoppa i mina barn detta men läser det mesta som dyker upp, dock hade ja aldrig hört om detta om det inte var för en vän.

  • urenergi skriver:

   Eftersom du skriver till en blogg så tänker jag att du också läst bloggen … jag är bland de petigaste med vad jag låter mitt barn äta, få i och på sin kropp – vi har ätit näringstillskott i många år och jag är överlycklig att FitLineprodukterna är så extremt testade, mer än det mesta inom både livsmedels- såväl som läkemedelsindustrin.

   De vetenskapliga studierna säger ju inget om hur säkert innehållet är utan om effekterna av det. Så med tanke på alla olika säkerhets, renhets och kvalitetstestningar som utförs på dessa produkter så har du högsta garantin för att ditt barn inte får i sig något skadligt – den garantin kommer du inte i närheten av när du handlar den dagliga maten och drycken som skall intas.

   Det utförs inte dubbelblinda randomiserade studier på varje grönsak eller något annat på Ica, det finns inte i närheten av säkerheten som finns vid GMP-testning på matvaror eller Hälsokost i stort heller. Nä men det som jag alltså inte förstår är att du hakar upp dig på att studierna inte är utförda på det vis du önskar – om det handlar om produkternas kvalitet och säkerhet för att ge dem till ditt barn, för där har du garantier.

   För mer info kontakta din egen distributör, eller tillverkaren – där har du allt du söker. 🙂

   • Ewa Carlström skriver:

    Jag var på ett Fit line föredrag för fem månader sen och hon som höll i föredraget höjde produkten till skyarna, så jag köpte ett abbonemang och nu har jag provat i fem månader. Jag ville prova för jag är mycket trött jämnt och varit så i flera år nu, somnar lätt ¨och ingen vill sova bort sitt liv så därför som sagt provade jag. Efter fem månader så har jag inte märkt någon skillnad är lika trött fortfarande. Kan säga att jag motionerar regelbundet, går dagliga promenader och äter mycket frukt och grönt. Röker inte och är måttlig med alkohol. Är mycket positiv och har lätt till skratt. Jag har också haft munsår rätt ofta under den här Fit Line perioden så jag undrar varför blir jag inte piggare och varför får jag munsår hela tiden? Munsår brukar ju ofta dyka upp när immunförsvaret är försämrat. Har som sagt tagit Fit Line i fem månader så nu tycker jag borde känna av en förbättring av mitt allmäntillstånd, varför har det inte hänt något?
    Tacksam för svar
    Bästa Hälsningar
    Ewa

   • urenergi skriver:

    God kväll Ewa! Har du en sponsor du har kontakt med, annars skulle jag råda dig att se vem som finns närmast i organisationen för rådgivning. Jag sitter ofta ned och gör en kartläggning med mina ”drickare”, uppföljning och rådgivning… det är jättesvårt att säga något med så här lite information tyvärr. Men en enkel anledning kan vara att din kropp kan ha varit i ett försurat tillstånd (vilket i princip alla är i idag, mer eller mindre – pga stress, försurande kost, kemikalier, för mycket belastning/träning mm) och då har svårt att ta till sig näringen, jag och flera av dem i min organisation brukar råda till att använda Restorate gärna 3 gånger om dagen för att basa kroppen en tid. Använder du omega 3 och Q10? Annars skulle jag verkligen rekommendera det. Du lever väldigt sunt låter det som men jag vet ju inte vad du äter, hur gammal du är etc och brist på omega 3 har också de flesta människorna i ”moderna samhällen”. Hur mår din mage/tarm, har du ätit antibiotika eller gjort annat som kan ha påverkat tarmfloran, hudåkommor kommer ju ofta via obalans i mage/tarm och där är även All-In-1000-yoghurten toppen. 🙂

    Munsåret är ett tecken på utrensning men hänger de kvar kan det betyda att kroppen kanske inte riktigt lyckas med att balanser orsaken – oftast då som sagt stressrelaterat och behov av mer näring. Extra tips är också att smörja utifrån med Q10 dropparna, funkar superbra med småsår också. 🙂

    Nu har jag ändå gjort din sponsors arbete men det är svårt att låta bli 😉

    Ha en härlig kväll och lycka till med allt! 🙂

   • GL Jarl skriver:

    Jarl jag förstår inte riktigt vad ditt problem är och jag har inte möjlighet att slösa mer tid på att besvara din enorma okunnighet, och nu är du rent av oförskämd också. Du är välkommen att boka en tid hos mig så kan jag hjälpa dig med närings- och kostrådgivning, samt reda ut alla dina frågetecken kring FitLineprodukterna – den upplysning du saknar. Jag är även samtalsterapeut, vi skulle kunna reda ut vad dina behov här på min blogg bottnar i.

    /Mamma Urkraft

 17. pysslan skriver:

  Hej! Hittade denna sida när jag googlade om Lutein. Har lagt den under favoriter 🙂

  Jag har druckit energisetet sedan september 2011. Fick diagnosen Fibromyalgi 2007 efter flera år med ständig värk som *for runt * i kroppen, stela leder, sveda i skinnet, myrkrypningar m.m. Efter ca 2 månader så mår jag mycket bättre i kroppen. Men har ganska ofta utrensningar som inte är lika trevliga. Det är ju slaggprodukter som ska ut det är jag medveten om. Märker ju så tydligt att Fitline energiset är så mycket bättre än receptbelagda mediciner som ger många otrevliga biverkningar *på köpet*. Så sedan jultid har jag helt slutat med dessa. Har även fått maken att ta ett abbo på energisetet.

  Har försökt få med mig kompisar att prova Fitline, men även att de tycker allt låter kanon, så hoppar de av när de hör priset. Det kan vara svårt att saluföra produkterna till vänner och bekanta, så det blir dyrt för den enskilde, som inte lyckas nå ut med sina kunskaper. Jag är inte född med talets gåva när det gäller *affärssnack*, tyvärr. Men som jag brukar säga när de inte vill vara med *ok, väljer du hellre att ha värk, så gärna för mig*.
  /pysslan

  • urenergi skriver:

   Hej Pysslan och tack för ditt inlägg! 🙂 Rekommenderar varmt luteinet också, vi har massor av positiv erfarenhet på den … har själv bara provat en flaska men ska köra en längre period inmom kort, jag märkte snabbt effekten att mina ögon blev ”öppnare” och videoklockan jag haft stora problem med kunde jag plötsligt uppfatta. Medan andra problem som att jag tidigare varit ljuskänslig och använt solglasögon stor del av året försvann med grundprodukterna, kom på det efter sommaren och så är dte ju, många effekter tänker man inte på om det inte dyker upp en association. 🙂

   Superhärligt att höra om dina förbättringar, det är så många som blivit stämplade som hopplösa diagnoser av sjukvården som fått hjälpm ed FitLine, så måna mediciner, värk och krämpor har kunnat läggas på hyllan! 🙂 Grattis! 🙂

   Angående priset, ja det blir en språkfråga nu – produkterna är absolut inte dyra eftersom det beror på vad man får för pengarna, skulle en dålig produkt kosta detsamma, ja det skulle vara dyrt. Men visst kan det vara mycket pengar beroende på i vilken situation man befinner sig i – men försök få dem att prova, de flesta lyckas prioritera när de fått uppleva hälsoeffekterna, och om inte annat så finns ju nöjd-kundgarantin och utnyttjar de den så har de fått en hel månadsförbrukning för 95 kr startavgift + returfrakt. Många av oss har ju kanske provat massor av preparat innan utan nämnvärd effekt, eller trott enbart på sjukvården etc då är det svårt att motivera sig till att lägga ut 850 kr på näringstillskott – detta är alltså produkter man måste prova för att att förstå. 🙂

   Men sedan inser man ju att alla dessa effekter vi får, kanske är värda 28 kr per dag som de tre drinkarna faktiskt kostar – låter inte mycket då, särskilt när många köper mer eller mindre onödiga saker utan att tänka på det, som kommer upp i högre summor per månad, tex kaffe, läsk eller vatten på stan. Om jag tar en extra Restorate-drink på dagen så kostar den ca 5 kr eller mindre beroende på vilken rabatt man ligger på.

   Många sparar in dessa kronor på att de byter ut annat, tex läkemedel, godis, kaffe, frukt, juice, läsk etc. och i att slippa krämpor, sjukdomar, sötsug, allergier ja jag kan fortsätta länge. 🙂

   Men så finns det en aspekt till, en del vill faktiskt inte bli fria från sina sjukdomar för den kan vara integrerad i identiteten, den har blivit en trygghet och man kan ha något som kallas för ”sjukdomsfördelar” – som att bli omhändertagen av andra, att grotta ned sig i självömkan och beroende. Att bli frisk betyder att man får energi till att ta mera ansvar. Det kan finnas en enorm rädsla inför att bli fri ifrån gammal obalans och ohälsa så man får då gå varsamt fram och alltid låta personen ta sitt eget beslut efter att ha fått informationen. Det är inte affärssnack enligt mig, jag har alltid rekommenderat bra produkter och tjänster, det gör ju alla människor om de hittat någonting bra – tex en film, restaurang och massor av annat. 🙂

   Ha en underbar dag och lycka till med allt ❤

 18. Tina skriver:

  Hej ! Tack för alla dina bra svar. Nu ännu en fråga? Har lite magkatarr känner jag, suger i magen och lite öm, svullen mage. Skall jag köra restorate mer då? Skall även låna fitlinesYougurt av syster yster. Hej svejs.

  • urenergi skriver:

   Oj, svårt att säga bara så här, beror nog mycket på vad det är som orsakat maggkatarrskänningen, vissa får det ju även som en del i utrensningsprocessen. Är det stress, ja då kan mer Restorate vara bra oavsett, för att basa kroppen som blir försurad av stressen (samt kost, läkemedel, kemikalier mm), jag tar extra av både Restorate och Activize dagligen och doserar efter vad jag utsätter mig för. stress bränner också ut övriga näringsämnen i synnerhet B-vitaminer som finns i Activize, den tar jag till träning och istället för kaffe, till kvällskurs mm. Och Restorate för att återställa efter träning, dålig mat (samt om jag ändå tar en kopp kaffe tex) mm. Under hösten och vintern har jag nästan varje dag tagit en hel morgondrink sen em/tidig kväll och det har gjort underverk för mig. 🙂

   Man tillbaka till magkatarren, jag tror absolut att yoghurten kan göra stor nytta. Läste även ett annat tips idag: ”Doseringen blir ju att hjälpa till i matsmältningen så ta 1/3 dos till 1/2 dos av morgondrinken före varje måltid ca 15 min och ta 1.5 tsk Restorate efter minst en måltid efter lunch och som vanligt innan sängdax.”

   Basics innehåller matsmältningenzymer samt ett par stammar av goda bakterier och Restorate basar efter maten. 🙂 En tjej rapporterade också nyligen att hon lidit i 10 år av magkatarrer men nu efter bara någon månad med FL är hon mycket bättre i magen, så härligt att höra alla dessa solskenshistorier. 🙂

   Kom ihåg att se över om det finns många stressorer omkring dig, om några kan reduceras eller om de kan hanteras annorlunda! 🙂 Ha en toppendag!

 19. Tina skriver:

  Lite stress tror jag , har även gjort atlasprofilax, justering av atlaskotan, så det kan vara en utrensning efter behandlingen oxå… Testat ditt förslag om extra basic till måltiderna. Tack
  för dina svar , guld värda..

  • urenergi skriver:

   Stress finns nästan alltid med, mer eller mindre … ihållande stress orsakar obalans/krämpor och obalansen orsakar stress i kroppen, så ta hand om dig och vila. 🙂 Tror absolut att behandlingen kan ha påverkat och startat en process, vila, drick vatten och extra näring. 🙂

   Tack själv för att du delar med dig och din feeedback värmer gott! ❤

 20. Marielisabeth skriver:

  Hej!
  Jag är lite sugen på att prova Fitline men äter Levaxin och Betablockerare (Atenolol) Kan det påverka negativt?

  • urenergi skriver:

   Hejsan! 🙂 Det är lite svårt för mig att besvara med så lite information, jag vill gärna ha närmare rådgivning, i synnerhet då en person har obalanser i kroppen och medicinering mm. Har din läkare gett några restriktioner för vad du får äta i kostväg?

   Det är flera som använder Levaxin som fått fina resultat, en vän till mig halverade sin dos efter ett halvår och tror den kommer att kunna tas bort helt (här hör det till saken att hon dessutom arbetar och stressar hemskt mycket), vi har mycket erfarenhet av de flesta tillstånd och olika former av medicinering men betablockerare har jag ingen direkt erfarenhet av, har skickat frågan vidare. 🙂 Mycket beror också på orsak till medicinering och övrig status i kroppen, använder man betablockerare tänker jag spontant att man ska börja på låga doser av en del i cellenergisetet och trappa upp långsamt. Du får gärna kontakta mig via mail, och vi kan diskutera vidare via telefon eller ses personligen om du befinner dig i Stockholmsområdet. 🙂

   Ha en fortsatt skön söndag

 21. Johan skriver:

  Hej!
  Jag har provat fitline i ett år utan resultat!
  Väldigt besviken!

  • urenergi skriver:

   Hej Johan, väldigt tråkigt att du är besviken men det är svårt för mig att uttala mig när jag inte vet någonting alls om dig, din livsstil, din kropps status före du började med produkterna, vilka produkter du använder, i vilka doser etc. 🙂 Mina kunder får regelbunden rådgivning där vi går igenom alla kringliggande faktorer och justerar dosering (alla har långt ifrån samma behov och grunddoseringen räcker inte för alla i alla skeden i livet), gör tillägg av tex Q10 och omega 3, yoghurten eller vad som verkar aktuellt för personen. Har du någon sponsor att vända dig till för rådgivning? Annars be den som rekommenderade dig produkterna att hänvisa dig vidare. 🙂

   Några upplever just att de inte får några resultat, de är ganska få men jag har stött på ett par och ofta upptäcker de sådana effekter som smugit sig på när vi går igenom de vanliga områdena att checka av för hälsa och vanliga krämpor. Någon har märkt effekt då de gjort någon aktivitet utöver det vanliga eller när de varit utan produkterna en tid. Personligen har jag fått både snabba och tydliga effekter (jag dokumenterar alla förändringar för man glömmer lätt, man vänjer sig vid det bra likväl som man en gång vant sig vid eventuella krämpor/brister) men även många som jag inte kommit på förrän i efterhand, då personer i vår erfarenhetsgrupp ställt frågor om vissa tillstånd/sjukdomar.

   Sådant jag upptäckt i efterhand vid påminnelse är att min ljuskänslighet försvunnit (gick förr med solglasögon ofta eller kisade mycket), inget slem i halsen på morgnar, inga känningar av öroniflammation som jag hade en del av före FL, jag har ej heller under de här 1 år och 8 månaderna haft en enda ens känning av urinvägsinfektion som jag hade några ggr per år förr (eftersom de inte fanns hela tiden är det lätt att inte notera förbättringen), min rygg (hade 2 diskbråck) har inte kraschat på samma vis som tidigare, då ordentligt ca 2 ggr per år. Bättre immunförsvar, förkylningar bryter inte ut etc. 🙂

   Alla får ju inte effekter som är värda en hallalujakör heller men hur det än är så behöver kroppen näringen och vi har den med högsta kvalitet och ett upptag som inget annat på marknaden kan mäta sig med. Även vi som druckit en tid, har blivit av med krämpor och uppnått en optimal balans – vi fortsätter ju ändå att få i oss vår näring varje dag så vi behåller balansen och förebygger, belastningar utsätts vi ju för mer eller mindre. Näring är ju något vi behöver varje dag i livet, om vi vill må som bäst och hålla oss friska. 🙂

 22. Ping: Är den neuropsykiatriska diagnosen viktigare än orsakerna – kunskap om orsakerna kan leda till friskare barn! « Neuropedagogen's Blog

 23. Patrik skriver:

  Hej!

  Vill bara säga att efter 6 månaders användning av FitLine har jag blivit av med min rosacea som jag försökt hålla i chack med krämer, behandlingar och mirakelkurer för c:a 1000-1500 kr i månaden. Dessutom har min pollenallergi blivit otroligt mycket bättre, har bara använt 3 allergitabletter på hela vår och sommar, det brukar bli samma mängd i förpackningar. Jag har också fått mer energi och lust att röra på mig så nu cycklar jag till jobbet varje dag (c:a 5 km) och till min karateträning (c:a 1 1/2 mil) Så alla får säga vad de vill men jag håller inte med om att det skulle vara dyrt eller en bluff.

  FitLine för ett nytt liv 😉

  • urenergi skriver:

   Hallå Patrik och wow vilka effekter, tack för att du delar med dig! 🙂 Jag upplever ju dem själv och ser fantastiska resultat hela tiden sen ett par år tillbaka, och många (däribland jag själv) intygar att nej det är inte ens dyrt om man bortser från att produkterna faktiskt tas upp och ger effekt (de flesta andra preparaten på marknaden går ju mer eller mindre ut i toaletten), för ska man plocka ihop alla delar blir det mycket mer, i synnerhet om man ska se till GMP-standard och flera andra testningar, dopingtest, patent, studier mm. Oslagbart. 🙂

   Använder du enbart ”basprodukterna” (Basics, Activize och Restorate), ”Sensitive”, rekommenderad daglig dos? 🙂

 24. Tina skriver:

  Hej! Fick idag ett smakprov på Activize och blev såld och gjorde en beställning på power cocktail och restorate. Är så nyfiken och ser fram emot att börja. Det enda jag fick se nu är att det står att man ska vara lite försiktig om man är överkänslig mot koffein… jag slutade dricka kaffe för något år sedan (fuskar ibland…:) för att det brukade ge mig hjärtklappning… tror du att jag kan köra på med fitline ändå? Tack för en bra sida! 🙂

  • urenergi skriver:

   Lite kort svar nu men stort grattis, vi är många som blivit av med kaffeberoende … jag hade ett jag drack till mig pga av studier och jobb samtidigt som kampen med att finna läkning till min son som skrek dygnet runt. 🙂 Blev av med kaffehuvudvärken direkt och därmed beroendet. Lustigt nog så är jag extremt känslig för alla droger, kaffe, alkohol, tobak etc blir snabbt speedad av kaffe och rasar sen, blir irriterad och trött. Men Activize kan jag dricka mängder av, vilket jag också gör varje dag, får massor av energi men blir inte alls speedad, klar i huvudet och ren i kroppen. 🙂 Gurana går ej att jämföra med kaffekoffein, G har en långsam utsöndring så det blir en jämn pigghet, blodsockret stabiliseras, har en positiv effekt på matsmältningen och mycket mer. Kaffe är bränt och med tvivelaktig medel i tillverkningen, kaffe stressar kroppen och ställer till olika problem. Vill man dessutom jämföra mängden så är koffeininnehållet i en dos Activize ungefär som en kopp grönt te (utan att speeda åter igen). 🙂

   Tack och lycka till!

 25. Börje Olsson skriver:

  Hej!
  Vilka vetenskapliga studier är det ni hänvisar till som visar på positiv effekt av produkten.

  Mvh, Börje Olsson

 26. Per Engdahl skriver:

  Hej,
  Vilka studier kan ni referera till för att visa en positiv effekt av fit-line?
  Tacksam för svar!
  mvh/Per

  • urenergi skriver:

   Hejsan Börje och Per! Det utförs ständigt interna studier på produkterna effekt och funktion, utmed den ständiga utvecklingen och optimeringen av dem. De jag haft tillgång till och som gör att vi enligt lag får använda hälsopåstående visar på att produkterna har ett 5-10 ggr snabbare och mer effektivt upptag tack vare det patenterade NTC-konceptet, har en läkande effekt på mag/tarm, stabiliserar blodsockret, ökar syreupptagningsförmågan med 10%, prestationsökning med mellan 28-32% med mera, har dem inte i min hand nu. 🙂 Dessa är utförda av oberoende lab. Jag har även hört talas om några häftiga studier som ännu inte är färdiga och offentliga … en del av dem vi använder oss av (utöver att effekterna visar sig så tydligt vid användning) kan man få ta del av via företaget, antingen om man registrerar sig som kund/Teampartner eller om man kontaktar företaget, i Tyskland kanske det finns mer utförligt. 🙂

   Med värme, Lena

   • Per Engdahl skriver:

    Hej igen! Ok, jag förstår att du inte har dessa studier i din hand. Men jag frågade om referenser som jag antar finns någonstans offentligt, så att oberoende personer har möjligheten att granska dem. Eller måste jag kontakta huvudkontoret i Tyskland för att få svar?
    mvh/Per

   • urenergi skriver:

    Det finns några översatta till svenska men jag vet inte om det är sin totala helhet, men vill du verkligen fördjupa dig så är det kanske säkrast att kontakta Tyskland:

    Warenrücknahme

    PM-International AG
    An der Hofweide 17
    D-67346 Speyer
    Deutschland

    Kundenservice

    Deutschland: 06232 296 319
    außerhalb Deutschlands: +49-6232-296-319 (Mo-Fr 09.00-18.00 Uhr)

    Sie können Ihre Fragen natürlich auch per E-Mail an uns schicken: bs@pm-international.de

    Die PM-International AG Deutschland ist eine Tochtergesellschaft der PM-International AG Luxemburg, 17, rue des Gaulois, L-1618 Luxembourg

    Verantwortlich für den Inhalt:

    PM-International AG
    An der Hofweide 17
    D-67346 Speyer
    Tel. 06232 / 296 –0
    Fax 06232 / 296 –100

    E-Mail zen@pm-international.de

    Für allgemeine Fragen zum Internetauftritt wenden Sie sich bitte an: ebusiness@pm-international.com

    Vorstand: Rolf Sorg
    Eingetragen beim Amtsgericht Ludwigshafen, HR B 53194
    Umsatzsteueridentifikationsnummer
    (USt.-Id.-Nr.): DE811555185

 27. Börje Olsson skriver:

  Hejsan Börje, jag redigerar ditt inlägg då jag inte vill ta emot och härbärgera otrevligt uttryckta påhopp och anklagelser … de bör du rikta till den det berör om någon. Men jag kan förstå din frustration, du är varmt välkommen att maila mig ditt telefonnummer så kan jag kontakta dig med den information jag har att ge.

  urkraftmw@live.se

 28. Mange B skriver:

  Sådär, nu har jag suttit och läst i närmare en timme. Ehuru Acesulfam K-allergi. Intressant att ta del av olika symtom. En sådan där Atlasprofylax skulle jag också behöva. Även hon som skrev om värk i höger arm. Emellertid ogillar jag benämningen whiplashskada. En bättre benämning är en skada som uppstått efter en whiplash, eller pisksnärt som vi eg. skall säga. Det är allom bekant att de flesta läkare står handfallna inför sjukdomar som uppkommit efter pisksnärt. Orsaken till det är svårigheten att se. Man kan titta utan att se. Läkare plockar oftast ut delar av din kropp vid diagnosföring, vilket långt ifrån alltid är särskilt klokt. De mjukdelsskador som uppstår i nacken syns inte på röntgen, förmodligen kan heller inte magnetröntgen se in i minsta beståndsdel. Min hypotes är att minsta lilla kotförskjutning kan klämma nerv/nerver som är kopplade till lemmar. Jag sitter själv och skriver med halvdomnade fingrar i vänster arm. Dessutom känner jag att jag har kotlåsning C2-C3, ja iaf i början, nu är det väl mest alla sju.

  Det svåra med definieringar efter pisksnärt är ju också att kroppen automatiskt avlastar skadade delar. Detta märker man så småningom, men då kan det också vara försent. Att sluta ta analgetika eller inte ta dem regelbundet är i sig dumdristigt. Det som inte dödar, härdar – säger de tuffa. Tyvärr är det inte så. Smärtmedicinerna måste tas även om du inte har ont, eljest förstör du medicinernas halveringscykler. Att bara ta en medicin när det är som värst är ren och skär idioti, förbehållet att personen har kronisk sjukdom. Om frågor som varför uppstår efter denna bemälning svarar jag följande: Smärtsignalerna registreras i Amygdala, vägen dit är lång och brokig. Om du då går med smärta som inte något sånär kan elimineras, kommer du få ökad smärtkänslighet. Du s a s dränerar kroppens eget motstånd. Minsta smärtsignal kommer till sist åka autostrada till Amygdala. Således gör du dig själv en otjänst om du underlåter dig att äta tillräcklig dos för att i största möjliga mån få må bra. Att utan överseende utbyta läkemedel mot slika preparat som detta är inget jag rekommenderar. Tänk också på placebo-effekten. Tänk också på speed-effekten. Den du får när du intar något nytt som verkar fungera. Att då ta för givet att den kroniska smärtan är eliminerad är att gå över hövan. Kroppen är iofs inställt på självläkning, men mycket har tillkommit runt omkring som kan skada på ett helt annorlunda vis än vad evolutionen tänkt sig. För att återgå till pisksnärten vill jag också tillföra – det du känner efter skadan är de mest påtalade markörerna. Det är först när dessa bedövats som du kan känna av den där lilla lilla skadan som ignorerats, men som oåtgärdad växt sig värre än de tidigare problemen. Helt plötsligt kanske du känner en tendinosliknande knöl på motsatt sida av den mest skadade sidan av nacken. Dessutom är det inte alla gånger bara nacken som får ta hela smällen. Den där skadan som kan anses som fjuttig kommer sprida sig ned till svanskotan. Jag genmäler erfarenhet här. Jag har utvecklat en sådan känslighet att jag skulle känna om du drog ett hårstrå under min stortå. Naturligtvis tillkommer också viktökning efter slika trauman. Du blir stelare och mindre rörlig för varje år som går. Man skall röra sig, säger de som ”vet”. Men man vet inte att man använder nacken när man promenerar förrän den fått en skada. Min senaste devis är: Bättre rullstolsburen utan ben med frisk nacke än att tvingas gå med sjuk nacke. Det är obegripligt för både läkare och anhöriga att ens komma i närheten av att begripa alla dilemman som uppstår. En del går ju så långt att de anklagar andra pisksnärtare för simulanter. Din pisksnärtskada är inte densamma som min, även om den har samma namn. Det är din egen upplevelse som involveras. Ingen kan säga att man är överkänslig eller andra parior bara för att de anser du överdriver. DNA-profiler är ju ett levande bevis på att ingen är den andre lik, men inför doktor eller anhöriga blir du plötsligt det, ty de kan inte känna och uppleva det du känner. Det finns en del som förstår lite, en stund, men efter två veckor har den friske glömt det. Den kroniske har inte den möjligheten enär den dagligen blir påmind. Så minns detta – en olycka kommer sällan ensam – den behöver inte eskalera, men den kan ta andra vägar. Förvånas inte över att din svanskota en dag känns inflammerad. Den kan också ha degenererats vid traumat, men som jag tidigare skrivit – den känns först när det värsta lagt sig. Varför skriver jag allt det här på denna plats. Jag vet inte, jag vet att det är fel forum, men ändå inte. Det finns så mycket i kroppen som likt en bilmotor måste klaffa för att gå rent. Vad jag vill säga som kontenta är att det ena inte utesluter det andra. Var uppmärksam och tolka kroppens signaler. Din läkare kan inte din kropp mer än vad du kan. Tro inte att jag låtit läkare bestämt vilka läkemedel jag trycker i mig. Apropå läkemedel: Den som tarvar läkemedel känner ingen ruseffekt, gör denne det, är dosen för hög. Det som sker med både analgetika och stimulantia är bara ett försök till normalisering av de ämnen kroppen lider brist av. Jag själv smäller i mig en salig cocktail tre gånger om dagen. Men för mig är den inte salig, du som läser detta skulle förmodligen befinna dig bortom vett och förnuft, för mig är det bara ett tappert försök till att åtminstone någon dag i månaden få turen att känna hur jag mådde för 14 år sedan. Att som förr, förlita sig blint på doktorns rekommendationer, gäller inte alltid längre. För att förstå en nackskada måste man själv äga en, därmed inte sagt att jag lider av samma svårigheter som någon annan med nackskada. En doktor som inte har en nackskada, kan allena insupa det denne får höra av patienter, men hur vanlig är en dialog hos en läkare. Oftast syns ju bara ryggtavlan. Så alla dessa mediciner jag prövat, utvärderat och förkastat – vilka skador har de givit mig. Ja, jag log lite i mjugg när en läkare lite besviket sa att mina njurvärden var bra. Det trodde jag faktiskt inte själv. Eller ja, det där var bara halvsant, enär jag tämligen nyligen läste att alla läkemedel är toxintestade med alkoholpåverkan, samt på 12- och 1-åringar. Skulle vilja träffa de 1-åringar som ställde upp på de testen. Strunta du i alkoholen och ät full dos så skall du se att du också ibland kanske får må bra någon dag då och då dådå. Jag avhåller mig från full dos, anledningen till de är just devisen – en olycka kommer sällan ensam! Jag äter inte bara en sort analgetika, utan nödgas mölja i mig NSAID-skiten också. Det kanske är bäst att sluta skriva nu. Egentligen skulle jag ha en egen blogg att skriva på, ty mycket finns kvar att berätta. Kanske du heller inte visste att du tuggar maten annorlunda efter pisksnärten? Som sagt – minsta beståndsdel kan ge en förändring, det finns fler än forskarna vid CERN som begriper det. Dessvärre är det väldigt få icke-snärtade som gör det, alla städslor inkluderade.
  [texten ovan är oredigerad och oläst] Frågor? Mejla oviktigt at hotmailCom – ja någon måste ju ha den adressen också. Mange B

 29. Mange B skriver:

  Oops, blev lite många bokstäver här ovan du!

  • urenergi skriver:

   Hehe tack Mange för ditt inlägg, har tyvärr inte mycket tid att besvara lika långt med det finns hopp vill jag lova – om man söker sig utanför den sjuka vården och myndigheters riktlinjer, det är då man har alla möjligheter att bli och hålla sig frisk och välmående! Hoppas du hittar de pusselbitar du behöver för din läkning, effektiv näring är en av de grundläggande delarna för alla. Och du, starta en blogg du med, du är ju en hejare på att skriva! 🙂

 30. therese skriver:

  Hej! Hur är det med graviditet och fitline? Mvh therese

  • urenergi skriver:

   Hej Therese, generellt behöver gravida ännu mer näring, mycket viktigt för barnets utveckling att han/hon får vad som behövs under denna tid av snabb tillväxt. Grundnäring och omega 3 skulle jag absolut rekommendera. Det finns inga kontraindikationer, tvärtom, men vi måste alltid hänvisa till behandlande läkare om sådan finnes. Jag har flera gravida som använt produkterna både före, under och efter (vid amning), de som kanske märkt störst skillnad är de som börjar under graviditeten. Många märker effekt främst på pigghet/energi/ork, sömn och hjälp vid foglossning och kramper. 🙂 Jag skulle vilja påstå att de bebisar jag träffat som fått denna näring under hela graviditeten verkar väldigt välmående och harmoniska, inte så vetenskapligt men något jag lagt märke till. 🙂

 31. Peder Nilsson skriver:

  Hallojsan!
  Har precis börjat med Fitline´s produkter (Basics, Activize och Restorate) efter att min syster och hennes sambo hade använt det en tid. Kan väl säga som så att bättre produkt får man nog leta efter när det kommer till kosttillskott! 🙂 Jag är själv utbildad spec. sjuksköterska så jag har kunskaper både fysiologiskt och anatomiskt, men detta verkar nästan för bra för att vara sant tänkte jag i början 🙂 Efter att ha använt produkterna i 2 dagar så tycker jag redan att iallafall mitt sötsug efter godis har minskat markant och även inatt så sov jag bättre än på länge! Detta kanske är lite psykologiskt men jag kommer helt klart fortsätta med produkterna och kanske även köra igång med deras viktminsknings-shaker, då jag skulle behöva gå ner i vikt.
  Folk får ha sina fördomar och sina skeptiska åsikter för sig själva! Jag vet att det kommer fungera och jag mår bra! Det räcker för mig!
  Mvh Peder.

  • urenergi skriver:

   Halloj Peder och tack för ditt glada inlägg! 🙂 Vi är många med samma erfarenhet (med eller utan små eller stora utrensningsprocesser) och ikväll föreläser jag faktiskt om helhetshälsa och FitLineprodukterna inför blandade yrkesgrupper, läkare, naprapater, sjukgymnaster, personer som arbetar med barn diagnosticerade med autism mfl. flera av dessa använder redan produkterna och är mycket nöjda (även läkare och tillika forskare som anser att att deras patienter borde få dessa produkter) – Sverige ligger i stor utvecklingsfas, underbart! 🙂

   Full fart framåt, mot hållbar hälsa och friskvård!

   • lillan5Mari skriver:

    Underbart att läsa!! Jag har exakt samma erfarenhet med Fitline´s produkter. Blev dessutom av med mina klimakteriebesvär på ca 5 månader!! Har snart använt produkterna i 1 år, och kommer aldrig att sluta!!

   • urenergi skriver:

    Härligt, grattis!! 🙂 Ser detta hela tiden (och har upplevt själv såklart och mest underbart hos sonen), ikväll kommer jag få höra ännu mer! Otroligt givande att både använda- och arbeta med detta. ❤

 32. Micke skriver:

  Hejsan har hållt på i en månad nu och känner absolut inget resultat av Fit Lines produkter än så länge ..hur skall man lägga upp ”drick” schema för mest effektiva effekt , tränar en del, …Känns som jag har lite för dålig koll….Den som har svar får gärna mejla mig ..Deejay_mix@hotmail.com
  Tack på förhand mvh // Mike

  • urenergi skriver:

   Hejsan Micke, din sponsor (den du handlat via) ska hjälpa dig med detta eller hänvisa dig till nästa person som är insatt, lycka till och ha en strålande dag! 🙂

 33. Rikard skriver:

  Mitt resultat av fitline kan ses här http://nomorefitline.blogspot.com/

  • urenergi skriver:

   Grattis Rikard till en rejäl ”flush”, beklagar dock att du inte verkar ha fått information om denna naturliga effekt av vitamin B3 (Niacin) … och jag misstänker att du inte heller tog den rekommenderade dosen på burken utan att du fick minst 3 små skopor (51 mg Niacin) av den som bjöd dig? 🙂

   Har inte tid att beskriva effekterna mer just nu men tror du kan hitta en del svar på denna sida måhända: http://kurera.se/vitamin-b3-niacin-nikotinsyra-och-niacinamid-nikotinamid/

   • Rikard skriver:

    Enligt tidigare inlägg raderar jag personangrepp och oseriösa kommentarer, detta gjorde jag nu med ditt inlägg Rikard då du uppenbarligen inte är ute efter att få några svar utan hade något mer destruktivt på agendan. Men det finns gott om att läsa på och tusentals erfarenheter genom decennier, säkerhetskontroller etc. så du får nog ta och vända ditt inlägg om hästarna till dig själv och reflektera. /Urenergi

  • urenergi skriver:

   Jag har många liknande bilder på mig själv i informativt syfte, tror även det finns kvar en bild på sonen här i bloggen om du söker. 😉

  • Mari Lundin skriver:

   Skulle väldigt gärna vilja veta vem som har påstått att Fitline´s produkter skulle kunna skada kroppen på sikt?? ALLA allergener är borttagna ur produkterna. Det är näringsforskare och läkare som bl a ingår i forskningsteamet kring Fitline. Man ska absolut vara skeptisk till kosttillskott, och granska dessa noggrant, men jag skulle påstå att den mannen i idrottsföreningen, fick med all sannolikhet en ångestattack, för att han blev rädd när hans kropp reagerade med en flush. Att inte personen som rekommenderade Produkten informerade om att det är vanligt att få en flush i början, är bara att beklaga. Niacinet (B3) öppnar upp kappillärerna, så att produkterna går direkt ut i blodbanan, ner på cellnivå. Om man faktiskt är intresserad av att granska dessa produkter på ett seriöst sätt, så tycker jag att man faktiskt ska ta sig tiden att ställa frågor till Pm-International, som marknadsför produkterna, och be om ordentliga svar. Det verkar ha blivit någon form av ”innegrej” att hata Fitline, utan att ha vare sig ordentlig fakta eller att ha provat produkterna utförligt.

   • urenergi skriver:

    Det finns mer information angående det som skrivs i vissa artiklar, enskilda gillar spel och drama men majoriteten dricker vidare och mår prima och har dito idrottsprestationer 😉 … men jag håller med dig, rädslor är en del och sedan finns det andra krafter som reagerar med hat eller har en agenda att förstöra på alla områden som ger människan effektiv läkning.

 34. Tony + familj skriver:

  Jag har en dotter på 2 år som va allergisk mot kanel så hon va helt röd och svullen i ansiktet. . 3 veckor med fitline så är det nästan inga utslag alls vid test.
  min fru hade problem med eksem i alla veck. Fått kortison mm av läkare i 8 månaders tid, det blev bara bättre men sen sämre igen.
  Efter en månad med fitline så är allt borta.
  Jag själv har aldrig haft så bra mage, aldrig mer kronisk magkatarr, ibs, magsår mm.

  Säga bluff utan att pröva själv, skyll er själv säger bara jag.
  Min familj har aldrig mått bättre eller varit piggare.

  • urenergi skriver:

   Ja det här är ju en relativt vanlig erfarenhet av dem som provat och uttalar sig, lite annorlunda än oinsatta kritiker! 😉 Synd att en del lever för att agera destruktivt vilket sänker deras hälsa och omdöme, men valet är fritt – vi väljer att vara nyfikna och vinner enormt mycket, jag och sonen mår bättre än jag någonsin kunnat fantisera om. 🙂

 35. Annika skriver:

  Hej,
  Jag har hypotyreos – föddes med det en av de första i detta avlånga land som de upptäckte det på vid födseln. Nog om det.
  Jag har olyckligt nog sedan jag tog ett vaccin slagit ut mina binjurar och lever så att min kropp tar inte längre emot det hormontilskott som min kropp behöver.vilket gör att jag numera dels provar andra tillskott och måste äta grymt många näringstillskott som kostar skjortan.
  Jag är nyfiken på FitLines produkter har ett par väninnor som säljer men vad som bekymrar mig är att det inte står deklarerat hur mycket av och vilka mineraler och vitaminer som finns i produkterna. För mig är detta livsviktigt att veta vilket gör det omöjligt för mig att prova.

  Kan man på något sätt få reda på detta? För jag provar gärna om det kan ersätta de tillskott jag äter idag.

  Mvh
  Nyfiken

  • urenergi skriver:

   Hejsan Annika, jag ger gärna rådgivning över telefon eller så rekommenderar jag att du ställer frågor till dina väninnor om det är dem du kommer att prova genom om du tar det beslutet. 🙂 Jag kan inte annat göra, med alla de otaliga resultat jag upplevt och bevittnat under åren nu, än att rekommendera dig att prova, med en försiktig start. Produkterna kontrolleras hårt enligt många olika riktlinjer och standard, mycket hårdare än livsmedel behöver, och man följer alla lagar och regler i alla ca 40 länder de säljs i – därmed står det givetvis lagenlig innehållsförteckning på burkarna, med deklaration för hur mycket av varje näringsämne etc. Det man får tänka på är dock att näringsämnen i FitLineprodukterna går dit de ska, till cellerna (och inte ut i toaletten), med ett 5-10 ggr höge upptag än andra … så det får man ha i åtanke när man kikar på mängderna. 🙂

   Lycka till! 🙂

 36. Ulrika skriver:

  Grym info, tack!!! Från en nöjd användare!

 37. Ivan skriver:

  Hi, urenergi
  Are you still sell this products from 2010 to now – 2015 ?
  What is your final view for this FitLine products ? Are thay real good or thay are just cheap vitamines for high price ?
  I ask you becouse here in Bulgaria now start to sell and tell me that thay are verry good.
  Thay tell me that with Activize+Restorate+Basics have Losing weight about 15kg for 1-2 months of use.
  Thanks

  • Mamma Urkraft skriver:

   Hi Ivan, me and my son have been using the FitLine products since 2010 and I still sell and recommend them, we have amazingly good results. Yes they are really the best on the market, highest quality and safety. About the weight loss, you will probably loose weight of many reasons but not 15 kg in that short period. You can e-mail me on urkraftmw@live.se for more information. Have a great night … and day. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s