Oseriösa kommentarer kommer i fortsättningen ej godkännas eller besvaras …

Jag ber er att fortsätta med detta i diskussionsforum skapade för ändamålet. 

Jag har försökt släppa in och besvara alla kommentarer hittills (har endast modererat en som var på bokstavlig kiss- och bajsnivå) men nu börjar det komma fler och fler och jag ser att många besökare dirigeras hit direkt ifrån ”skeptikerforum” och från t.ex. en sajt som säljer andra kosttillskott och på skeptikervis- med sk härskartekniker sågar allt som inte faller dem i smaken, på ett ofta mycket otrevligt vis.

Jag har skrivit det flera gånger förr men gör det igen – jag är mamma till ett barn med autism, jag driver ett eget företag och jobbar även mycket ideellt med att hjälpa barn och vuxna att må bättre och få en högre livskvalitet.

Jag har inte tid med kontraproduktivt bjäfsande med dem som inte gillar vad jag delar – mitt råd lyder: skaffa en egen blogg och dela med er av det ni vill dela och sprida. 

Min mening med min blogg är att sprida upplysande information som motvikt till den ensidiga ofta vinklade information vi matats med sedan fostervattnet (av media och de styrande krafterna) för att istället förmedla hopp, läkning, entusiasm, kämparanda – att vi kan tänka själva, vi har valmöjligheter och vi kan göra skillnad!

Anledningen till att jag startade blogga var för att kunna hjälpa andra som kämpade för sina barn med autismdiagnos – för det enda vi matades med var att det var meninglöst att försöka få till en läkning, det var ju en obotlig hjärnskada. Forskarvärlden vet mer och det kommer ut alltmer info som på ett vetenskapligt plan bevisar det jag och många tidigare redan visste av erfarenhet – det går att behandla autism och många fler tillstånd biomedicinskt, med enorma framsteg!

Istället för att hurra för den verkliga läkning jag förmedlar här (med så enkla, tillgängliga och egentligen självklara medel som riktig kost och rätt näring) så väljer man att fokusera på de bitar man inte håller med om och lägger in sina resurser på att söndra …

Jag vill lägga min tid på positiva, produktiva och utvecklande tankar, känslor och handlingar! 🙂

Passar det inte, vill du använda din tid till det motsatta gå vidare … eller stanna för all del där du är och alltid varit, men dra inte ned mig och andra till den plats du är. Jag erkänner att jag låter mig dras ned några hack, jag är känslig och påverkas av starka negativa energier – därför tar jag mig friheten att i fortsätttningen hålla min blogg ren från sådant.

”Förlöjliga, häckla och idiotförklara är inte detsamma som att ifrågasätta.” 

Jag är personligen starkt för att ifrågasätta – detta borde vara uppenbart med tanke på allt jag postar i bloggen. Jag anser att det är sunt att ifrågasätta och aldrig tro man sitter på hela sanningen – en sann vetenskapsman vet detta och utgår ifrån att han ingenting vet, han fortsätter ständigt att nyfiket utforska från den plattform han står på.

Vi kan omöjligen veta allt, och kommer sannolikt aldrig komma i närheten av den kunskapen, men vi kan se längre och större med ett ifrågasättande öppet sinne.

Pseudoskeptiker tar bara in information som kan integreras i den existerande världsbilden, allt som går utanför deras karta förkastas. De kan och vill inte förstå utanför, utanför är otryggt, ovisst och läskigt. ”Hellre ett känt helvete än ett okänt paradis”

Med den attityd jag möter hos pseudoskeptiker, är det för mig uppenbart att det inte finns minsta intresse av att ta in kunskap, agendan är snarare att uppnå personlig njutning och tillfredsställelse genom att trycka till andra människor. I grunden ett rent psykologiskt aggressivt försvar av de egna föreställningarna – skulle man börja tro på något utanför, då kanske världen rämnar och jorden öppnar sig under fötterna – alltså ett skydd mot den djupaste existentiella ångesten, den psykologiska döden, egots död såväl som den rent fysiska utplåningen då den kropp vi idag har skall dö.

Med detta syfte och medföljande retorik så vet de också alltid utgången – ett oändligt tjafsande och en poängjakt som dessutom helst skall lindas in i en elak form av humor (extra poäng till dem som formulerar den fyndigaste sarkasmen), tills den de försöker bekämpa känner att det är nog och avbryter diskussionen – då raljerar skeptikerna i kör att de ”vunnit” och ryggdunkande ekar i klubben för inbördes beundran.

De drar ned dig till deras nivå och du blir spöad av deras stora  erfarenhet på området pajkastning i sandlådan.

Detta är så långt ifrån den värld jag vill leva i och de jag vill ha nära mig – så för min och mina seriösa läsares skull – Håll era manéer där de är önskade och uppskattade! För allas vår hälsa och välmåendes skull.

Med detta negativa och kritiska inlägg vill jag återgå till mitt glada och positiva jag! 🙂

Ljus och kärlek till er alla – det är otroligt läkande, om än inte bevisat i en dubbelblind, randomiserad studie publicerad i PubMed … 😉

* * *

Tipsar igen om:

”Skeptikerskolan – Med rätt argument kan vad som helst förkastas”

Här kan du lära dig allt om pseudoskeptikernas tekniker för att vinna poäng i diskussioner.

Pseudo betyder falsk.

Pseudoskeptiker

Ordet pseudoskeptiker syftar på en person som driver ett osunt skeptiskt tänkande, som har inget att göra med ett utforskande sinnelag, öppenhet och vetenskaplighet.

Debunker/debunking

Ordet debunking betyder att man förkastar något eller någon såsom falsk. En debunker är en person som har som egennyttigt mål att förkasta företeelser eller personer utan vidare hänsynstagande. En debunker krossar. En debunker är ekvivalent med en pseudoskeptiker.

 

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Allt annat..., Hälsa - miljö - livsåskådning. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Oseriösa kommentarer kommer i fortsättningen ej godkännas eller besvaras …

 1. Jenny Laszlo skriver:

  Word.
  Man undrar lite vad det är för jäkla skit du fått skickat till dig egentligen.

  • urenergi skriver:

   Same same different name 😀 Du har läst dem, i skeptikerforum nära dig 😛

  • urenergi skriver:

   Oh så skönt, fräscht och utvecklande att slänga dem i papperskorgen – jag tar mig till nya nivåer när jag släpper taget och mina gamla mönster att aldrig sluta svara ♥ Haha Kan du tänka dig hur det är här hemma med den lille 6-åriga pojken med sitt djupintresse av att fråga om precis allt – flera gånger – och hela tiden? 😀 Men där njuter jag av att svara och diskutera – han VILL lära sig, han vill växa och utvecklas, han vill veta mer … gudomligt.

 2. elkelein skriver:

  Inte trodde jag att folk kommer hit och snackar skit – men de har nog ont om kompisar och ingenting att göra. Vanligt folk hinner inte med sånt. Det finns ju egna sidor för dem, bland annat en väldigt känd en… Där kan de väl snacka skit med varandra och få medhåll så kan vi hålla på med vårt!

 3. Trixie skriver:

  Bästa Mother Warrior!

  Jag har ett dilemma jag kände att jag ville lufta med just dig.

  Jag har en mycket god väninna som har en dotter som är ett år yngre än min son, dvs är hon 1,5 år. Hon är fullt vaccinerad och har dessutom fått hep B-sprutan. När min vän var gravid försökte jag informera henne om vaccin och sa att jag mer än gärna svarade om hon hade frågor.

  Jag (som är insatt och påläst) konstaterade redan i våras att min väns dotter är autistisk, inte gravt, men ändå. Nu börjar det märkas mer och mer ju äldre hon blir. Min väninna verkar inte se detta, utan säger att ”hon är sen i utvecklingen”. Jag har inte sagt något om att jag ser autism i dottern – men borde jag göra det? Det är så känsligt och svårt och jag vet varken ut eller in.

  Tacksam för svar.

  Fridens liljor!

  • urenergi skriver:

   God morgon omtänksamma Trixie och tack för ditt inlägg! Jag känner att detta inte blir ett alltför kort svar från mig så jag ska återkomma under dagen och ge det min fulla uppmärksamhet. Ha en fin dag så länge 🙂

   Fridens! 😀

  • urenergi skriver:

   Detta är ett enormt svårt område! Personligen är jag absolut emot att hålla tyst, men man kanske i visa fall måste vara finkänslig och linda in in informationen du vill framföra (har själv svårt för det och vill gärna ha tydliga besked 😉 )

   Det du registrerar och vill framföra är av omtanke för både din väninna och hennes lilla dotter (får man hjälp i tid så är det mycket lättare, innan obalanserna blivit för stora – både gällande felaktig kost, näringsbrist, träning etc). Har väninnan någon insikt om vad autism är, kanske tror hon som många andra att det är mer en grönsak än en människa, eller någon form av savant som Rain Man?

   Något enkelt som gav mig mycket insikt i början var ett par väldigt korta infoblad från Bup, där de skrev om ”lilla Olle” som inte gjorde riktigt som andra barn, det stod hur han gjorde när han lekte etc och det var så mycket som föll på plats då. Kanske kan du kontakta Bup eller Autismcenter för små barn i Stockholm (där vi fått hjälp och de är verkligen hjälpsamma). du kanske kan lämna något sådant blad som hon kan läsa när hon är ensam, för att öppna upp?

   Var hela tiden mycket ödmjuk inför att hon kanske tar detta mycket hårt och helst inte vill få denna insikt, för många är det ett hårt slag. Så var varsam och ge lite info i taget allteftersom hon förhoppningsvis öppnar upp. Kanske inte dottern har autism men det är kanske bättre att gå på ett eller några samtal för att i så fall kunna utesluta, eller så finns det något man kan behöva arbeta med …

   Angående vaccin så är jag superglad för Linda Karlströms föreläsning (alla delar finns samlade i bloggen, men det har du säkert sett), be henne kika på den eller ta en ”filmkväll” ihop? 🙂 Då är det inte bra du som påstår något, dessutom är det så svårt för oss att få fram den röda tråden och helheten, kanske inte kan besvara alla frågor etc.

   Nu ska jag smita iväg och jobba igen men hör gärna av dig igen och berätta hur det går ♥

   Love and light 🙂

 4. Gunilla skriver:

  Bra rutet, Lena! Vem orkar ödsla tid på negativism? Totalt bortkastad tid! Och de där forumen, de känns som om jag har varit där och backat ur illa kvickt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s