FitLine Fakta – Ny blogg med ren fakta från källan

Om bloggen Fitline Fakta

”Det sprids mycket information på nätet genom bloggar, chattforum och andra sociala medier. Det är allt ifrån Fitline bluff, Fitline pyramidspel, Fitline farligt, Fitline biverkningar osv. Men vad som är sant och vad som är osant på nätet kan ibland vara strängt omöjligt att skilja på? När allt dessutom blandas ihop i en salig röra blir det ännu svårare?”

”Därför har jag startat denna Fitline Fakta blogg som endast innehåller förstahandsinformation, direkt från källan. Ingen viskningslek, bara Fitline Fakta!”

Om bloggaren

Gabriel Callert
Arbetat heltid med Network Marketing sedan 1992
Startade PM Sweden AB 2002, VD och partner PM Sweden AB
Medlem i Direct Selling Sweden sedan 90-talet, styrelseledamot i Direct Selling Sweden

Smakprov från hittills publicerade inlägg:

Intervju med Dr. Kühne om Fitline

Smakprov – läs hela texten här

Fråga:

Nyligen hävdade en tidningsartikel på internet att Fitline är bluff då ni menar att ni har många studier men dessa går inte att hitta på internet. Varför har ni inte publicerat dessa?

Svar:

Det stämmer att vi har många studier och vi har ett väldigt nära samarbete med vetenskapsmän runt om i världen. Exempel på dessa samarbeten är Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST) och FH Wels i Österrike. Vi gör hela tiden studier för att utveckla våra produkter, inte för att gynna vetenskapsmännens egon. Det låter kanske hårt men vad jag menar är: när en vetenskapsman publicerar en studie är detta först och främst för hans vetenskapliga rykte och berömmelse. Nackdelen är att du öppet visar kunskapen i studierna. Om vi skulle publicera våra studier, skulle vi göra det mycket lättare för våra potentiella konkurrenter att se varför vi är många år före i utvecklingen som i sin tur skulle underlätta för dem att försöka kopiera våra innovationer. Varför skulle vi göra detta? Det vore dumt.

Fråga:

Så Fitlineprodukterna är 100% säkra?

Ja, vi har sålt mer än 300 000 000 enstaka produkter till våra kunder under mer än två decennier och alla produkter testas regelbundet av oberoende tredje parter som till exempel TÜV Süd ELab (www.tuev-sued.de/elab/pm) och Cologne List. (www.cologne-list.com)

Svar:

Flertalet välkända laboratorier och myndigheter har redan testat och godkänt våra produkter som ett resultat av deras distribution i över 35 länder och de nödvändiga godkännanden som behövs i samband med detta.

Fråga:

Det finns potentiellt sett mycket bluff i denna bransch. Så hur kan du bevisa att detta som du säger faktiskt är sant och inte bara ett marknadsföringsknep?

Svar:

Det bästa beviset för detta är våra kunder, speciellt alla de tusentals högklassiga idrottare som använder produkterna dagligen. Över 20 år av goda resultat med Fitlineprodukter, mer än 20 år av tusentals nöjda kunder, toppatleter och idrottsförbund, över 20 år av ”fältprov i praktiken med toppresultat och utan biverkningar”, och mer än 20 år av fullständig säkerhet och renhet med stöd av ett antal läkemedelsmyndigheter och nationella livsmedelsmyndigheter talar för sig själv.

Fråga:

Men vad är Network Marketing i så fall?

Network Marketing är en form av direktförsäljning. Det finns många direktförsäljningsföretag på marknaden. Exempelvis alla de företag som säljer över internet, som Amazon, bedriver i praktiken direktförsäljning. Med PM-International och Fitline är marknadsföringen inte baserad på reklam och vanliga marknadsföringskampanjer som i slutändan kostar mycket pengar för kunderna. Fitline och PM International marknadsförs via rekommendationer, alltså människor som tycker om Fitline produkterna, rekommenderar dem till andra och på så vis blir belönade. Detta tycker jag är den mest ärliga formen av marknadsföring då endast människor som verkligen tycker om produkten kommer att rekommendera den vidare. Detta är så långt ifrån ett olagligt pyramidspel eller en farlig och olaglig bluff man kan komma.

Högsta juridiska instans i Tyskland, Regional High Court Frankfurt, har till och med fastslagit genom ett domstolsbeslut att PM-Internationals marknadsplan är helt laglig och upprätthåller god praxis. Utöver detta har Marknadsplanen undersökts noggrant av det världskända TÜV institutet som även de kom fram till samma slutsats, PM International Marknadsplan är ett etiskt och rättvist marknadsföringssystem.

Läs vidare

 

Fitline innehållsdeklaration

Smakprov – läs hela texten här

En mycket känd kvällstidning publicerade en artikel angående Fitline innehållsdeklaration den 24’e maj 2010. I denna artikel skriver man att ”Många av produkterna saknar dessutom innehållsdeklarationer – vilket är sensationellt”.

Detta kommer givetvis läsaren att ta för fakta och sanning då man förväntar sig detta av en så känd och trovärdig tidning? Här blev det dock lite fel…

PM Sweden AB med produkten Fitline står under Myndighetskontroll av Miljökontoret i Ängelholms Kommun. Denna myndighet har som uppgift att kontrollera alla företag i kommunen som hanterar livsmedel. Kontrollerna genomförs regelbundet och protokollförs med diarienummer. Den första kontrollen genomfördes den 26’e november 2003. Här står det protokollfört att etiketterna är helt korrekt märkta och märkningen är på svenska. (Livsmedelstillsyn_2003_11_26)

Den närmsta livsmedelstillsynsrapporten som sammanfaller rent tidsmässigt med artikeln i den kända kvällstidningen är från den 26’e januari 2011. I denna rapport framgår det att citat: ” Inget att anmärka på som ger någon avvikelse”. (Livsmedelstillsyn_2011_01_26)

Dessa livsmedelstillsynsrapporter är offentliga handlingar och det hade inte varit några som helst problem för den kända kvällstidningen att kontakta Miljökontoret i Ängelholms Kommun eller PM Sweden AB och begära ut dessa. Av någon anledning tyckte man tydligen inte att det var relevant att kolla upp detta?

Läs vidare och nå länkar

 

Fitline etiketter på internet

Vi eftersträvar transparens och tillgänglighet så Fitline etiketter med innehållsförteckning är inte speciellt svåra att hitta. Krävs bara lite ”klickande”, häng med…

www.fitline.com – Shop / Kosttillskott / klicka på valfri produkt / se produktens etikett

Läs mer

 

Fitline pyramidspel

Smakprov – läs hela texten här

I grund och botten är det enkelt: Pyramidspel eller kedjebrev är förbjudna i Sverige både enligt Lotterilagen och Marknadsföringslagen, Nätverksföretag är det inte!

PM Sweden AB har sedan många år varit medlemmar i Direct Selling Sweden (DSS).

Direct Selling Sweden är remissorgan vid lagstiftning som påverkar direkthandeln. Man bedriver också upplysningsverksamhet gentemot Konsumentverket och andra myndigheter, samt informerar branschen om kommande lagstiftning. Några instanser DSS arbetar tillsammans med är Finansdepartementet, Konsumentverket, Lotteriinspektionen, Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) med flera.

Förutom att medlemsföretagen självklart måste uppfylla lagstiftningen, krävs det dessutom att man upprätthåller DSS högt ställda etiska regler. DSS borgar för en etisk och legal direkthandel i Sverige. På DSS hemsida kan du lära mer om vad direktförsäljning är. DSS har tagit fram ett antal lättöverskådliga faktablad som förklarar saker och ting på ett bra sätt. Klicka på länken så kommer du direkt till faktabladen http://directsellingsweden.se/faktablad/

[…]

Ur ett internationellt perspektiv står PM International i en särställning då man år 2011, som enda MLM-företag i världen, fick sin Marknadsplan prövad i högsta juridiska instans i Tyskland. Nedan domen:

”The legality of the PM Marketing Plan has been confirmed by a court of law. Regional High Court Frankfurt, Germany. Judgement May 19, 2011: Az. 6 U 286/10

Kort och gott: PM International med dotterbolag PM Sweden AB, ofta refererat till varumärket Fitline, är ett fullt legalt Nätverksföretag och inte ett illegalt pyramidspel.

Läs vidare och nå länkar

 

Fitline Vetenskapliga Team

Smakprov – läs hela texten här

Fitline Vetenskapliga Team (PM International Scientific Advisory Board) är ett Forsknings – och Utvecklingsteam (R&D) som har fokus på att utveckla Fitline och BeautyLine.

Fitline Vetenskapliga Team leds av Dr. Tobias Kühne och består av en mängd synnerligen kompetenta människor från olika områden av expertis. Styrkan i att sammanföra olika kompetenser på detta sättet, ligger i att man får ett mycket bredare spektrum av kunskap och erfarenhet och därmed ökar innovationskraften mångfaldigt. Tillsammans uppdaterar och utvecklar teamet Fitline och målet är att konstant ligga steget före och leverera de absolut säkraste och mest effektiva produkterna på marknaden.

PM International Scientific Advisory Board har varit presenterat i vår tryckta Företagskatalog sedan många år men har samtidigt varit lite klurigt att finna online. Detta löser vi nu med en enkel länk! Kolla vilka som står bakom Fitline!

PM_International_Scientific_Advisory_Board

Läs vidare

 

Fitline forskning tillsammans med Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST)

Smakprov – läs hela texten här

Fitline inleder unikt samarbete med Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST) och redan till våren flyttar man in i egna laboratorier på LIST. I samarbetet mellan Fitline och LIST ingår även gemensamma laboratorier där man bland annat kommer att utveckla extraktionsprocesser av växtbaserade molekyler. LIST består av 630 anställda, varav 3/4 är forskare från ca 40 olika nationaliteter. Med detta samarbete utvidgar Fitline ytterligare sitt globala nätverk av forskare.

Läs vidare

 

Fitline välgörenhet – Fitline donerar 360.000 €

Smakprov – läs hela texten här

Med Fitline välgörenhet är PM International sedan tidigare en av de enskilt största bidragsgivarna till World Vision. Med en check på 360.000 €, 100 nya fadderbarn från Kambodja och 100 nya fadderbarn från Mongoliet, utökar Fitline sitt ansvarstagande till 1000 fadderbarn. Med detta är Fitline och PM International nu världens största enskilda bidragsgivare till World Vision och stödjer nu 1000 fadderbarn.

[…]

”Det fina med att arbeta med World Vision är att planen är utformad för hållbarhet. Ge en man en fisk och han har mat för en dag, ge honom ett fiskespö, lär honom att fiska, och har han mat hela livet. Många av våra fadderbarn har nu vuxit upp och startat sina egna familjer och häromdagen fick vi ett brev från Chamika från Ghana. Vi var där för några år sedan och renoverade tre skolor och 17 brunnar.

Läs vidare

 

Fitline farligt? Nej tvärtom, det finns inget säkrare!

Smakprov – läs hela texten här

Fitline farligt – det kan man läsa om i diverse olika chattar och den ena märkligheten efter den andra basuneras ut. Men hur är det egentligen med Fitline och säkerheten? Är Fitline farligt? Denna Fitline Fakta bloggen reder ut begreppen steg för steg.

Osäkerheten idag kring mat och kosttillskott?

Många människor har en känsla av osäkerhet på grund av ständigt återkommande livsmedelsskandaler och tydligen är inte ens ekologiska produkter att lita på längre. Samma osäkerhet, om inte större, finns när det kommer till kosttillskott och denna osäkerhet är absolut inte obefogad! Idag måste man tänka sig för vilken mat man stoppar i sig och det samma gäller i allra högsta grad ett kosttillskott.

Steg 1: Fitline egna renhets – och säkerhetskrav

För Fitline är kvaliteten, renheten och säkerheten, tillsammans med effekten, av största vikt. Medan Närings Transport Konceptet (NTC®) säkerställer en unik effekt garanterar våra utvalda tillverkare högsta kvalitet, renhet och säkerhet genom produktion enligt strängaste GMP riktlinjer (högsta internationella produktions standard) och DIN ISO 9001 certifiering. Omfattande kontroller görs både av samtliga råvaror och den färdiga Fitline produkten. Hållbarhetstester, mikrobiologiska tester, tungmetalltester, tester mot bekämpningsmedel, ogräsmedel och annan kontaminering och mycket mer, utförs av Fitlines tillverkare å PM Internationals vägnar och är ett krav från företagets sida. Effekten, av bland annat lactobakterier, kontrolleras och dokumenteras och även utdrag från kontrollerade ekologiska tillverkare utsätts för dessa tester.

[…]

Produktionen enligt GMP standard tillsammans med alla rigorösa renhets – och säkerhetsanalyser är fullt tillräckliga och sträcker sig långt bortom vad som krävs och vad som är praxis i branschen. Trots detta har Fitline tagit ytterligare ett steg för att öka tryggheten och transparensen för alla kunder: Oberoende laboratorieanalyser av oberoende tredje part – här har Fitline brutit ny mark och satt en helt ny standard!

Steg 2: Laboratorieanalyser av oberoende tredje part: TÜV SÜD ELAB GmbH

TÜV SÜD ELAB GmbH verkar som ett externt och helt oberoende laboratorium som regelbundet analyserar och kvalitetssäkrar Fitline enligt olika kvalitetsparametrar. Utöver alla de rigorösa renhets – och kvalitetssäkringsanalyser som Fitline och PM International själva genomför, kontrolleras Fitline även av TÜV SÜD ELAB som en oberoende kontrollant.

Steg 3: Garanterad säkerhet för Elitidrottare

Utöver ovan beskrivna renhets – och säkerhetsanalyser, testar vi också regelbundet Fitline för dopingrelevanta anabola steroider/prohormoner och annan stimulantia. Alla Fitline produkter är listade på Colognelist®. Listan publicerar produkter som testats av ett av världens ledande laboratorier för dopingrelevanta substanser i kosttillskott. Gå in och läs mer om Colognelist och dopingsäkerhet. Du kan även söka efter Fitline i databasen. (länk till Colognelist)

Så åter till frågan, är Fitline farligt? Nej, tvärtom, Fitline är det säkraste kosttillskottet på marknaden, tillverkat under GMP standard, oberoende kontrollerat av tredje part och dopingsäkrat av Colognelist!

Läs vidare – långt inlägg med gedigna förklaringar

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s