Glutenintolerans – vad vet man inom ”modern forskning”

Informativ föreläsning, man vet en hel del på området … men informationen når inte ut till befolkningen, hur många får tex veta av sin läkare att probiotika är till stor hjälp i tarmens läkningsprocess?

Jag har tyvärr inte möjlighet att skriva fördjupat men vill fortsätta sprida vidare information via bloggen …

Men en sak som fortsätter att göra mig upprörd är att man har känt till Celiaki sedan årtusenden tillbaka, vi vet att gluten är ett födoämne som skadar många människor mer eller mindre (är då symtomen efter vi äter detta verkligen en sjukdom, eller symtom på en form av naturligt förgiftning … och den uppenbara åtgärden torde vara avhållsamhet från det ämne som orsakar skada?), det är alltså inte människoanpassad föda och många lider enormt av detta utan att veta om det och utan att sjukvårdens tester visar något – men ändå ska vi promt gynna fortsatt ätande av glutenhaltiga produkter flera gånger om dagen, varje dag. I stället för att informera och förändra kosthållningen i hela samhället till artanpassad sådan, så vill man hitta komplicerade lösningar (företrädesvis mediciner givetvis) för att livnära den abnorma ”Livs”medelsindustrin och ”Läke”medelsindustrin med gelikar.

Glutenintolerans och Celiaki. Vad vet egentligen de svenska forskarna och universitetssjukhusen om detta problem som växer sig allt större? I denna film får du se och höra forskarna berätta hur långt fram man kommit i kunskaperna runt ämnet. När man egentligen vet så pass mycket varför är då utbildningsmaterialet för blivande så magert på denna punkten och alltid varit magert sedan många år tillbaks i tiden?
Varför utbildas inte befintlig läkarkår och studiematerial uppdateras för att slippa ett onödigt lidande för vissa patienter som uppenbart lider av celiaki, glutenintolerans, glutenöverkänslighet?

Föreläsningsserien Forskning i framkant
(Ett samarbete mellan Linköpings uni. och Universitetssjukhuset i Lkpg)

Glutenintolerans - symtom

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Glutenintolerans – vad vet man inom ”modern forskning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s