Att äta sig sjuk + De vita gifterna – mjöl, mjölk och raffinerat socker (videos)

Hinner inte med en recension av innehållet men jag rekommenderar verkligen att se åtminstone avsnittet om gluten – finns på TV4 play, klicka på rubrikerna för att komma dit. 🙂

Varning för extrem dumhet från vissa ”experter”, ibland faller jag till barnsliga uttryck men man kan ju undra om de fick sin tankeförmåga i cornflakespaketet. 😉

Mår barn bra av mjöl, mjölk och socker?

Vi som byter allt gluten- och mjölkhaltigt mot rena naturliga råvaror, mer grönsaker, eventuellt ris, quinoa, ägg, fisk mm – får välnärda, friska barn – medan myndighetspersoner skrämmer med undernäring om man inte äter spannmål och mejeriprodukter varje dag. ”Allergiska barn har ofta problem med tillväxten” så då ska man inte utesluta de skadliga ämnen som håller barnen allergiska, inflammerade?

Kriminellt, som den intervjuade mamman säger … att inte hjälpa med det uppenbara (snarare hånskratta eller förneka) men att ge skadliga mediciner som praxis. Men det finns ju starka intressen som tjänar gastronomiska summor på på våra krämpor och sjukdomar, även den stora livsmedelsindustrin är givetvis med i spelet, och vilka resurser de har att styra över oss, vi kan nog inte föreställa oss vidden av korruptionen. Vad hämmar barns tillväxt, kan orsaka plötslig död och har spaltmeter med biverkningar jo ADHD-mediciner mfl som våra barn ordineras på löpande band (inte sällan heller för att de inte kan anpassa sig det den stressiga miljön på förskolor och skolor idag – samhället är stört, inte våra barn).

Eller vad tror ni, måste vi dricka kalvens mjölk för att överleva – trots att vi är en minoritet på jorden som använder mjölk (utöver vår egen arts mjölk de första åren), måste vi äta glutenhaltiga spannmål varje dag, eller duger en uppsjö av andra alternativ som innehåller mer näring. Både de gluten- och mjölkhaltiga produkter en stor del av befolkningen brukar varje dag, flera gånger om dagen, är dessutom oftast raffinerade och upphettade till skadlig denaturisering.

”Experten” i följande inslag bevisar även sin okunnighet genom att prata laktos … ja mjölk är bara laktos, i den svenska illusionen.

Gluten

Stig Bengmark, professor, Ulf Kilman, kinesiolog och Anki Sundin, nutritionist diskuterar. 26 minuter.

Rent generellt så hänger alla västerländska sjukdomar ihop med vad vi stoppar i oss säger, professor emeritus Stig Bengmark.

Mjölk 

Mjölk ger inte starka ben eller vitare tänder utan är tvärtom inte stärkande utan är orsak/delorsak till inflammation och flertalet sjukdomstillstånd.

Lite mesigt och diffust avsnitt (väldigt anpassat efter svenska myndigheters ogrundade direktiv), tycker detta var vassare:

Charlotte-Erlansson- Albertson om sambandet mellan kost och autism

Socker (raffinerat)

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi har forskat på sockrets verkningar.

Skrämmande statistik, varje svensk i genomsnitt äter 17 kg godis och dricker 70 liter läsk per år … betänk då att vi är flera som knappt eller inte alls äter den sortens godis eller läsk, vilka otroliga mängder som en stor del av befolkningen låter sina kroppar utsättas, en enorm belastning på systemet.

Frukt ska vi äta, det är inte stora mängder socker och det är bundet till fibrer samt näringsämnen etc – inte sönderprocessat socker i de stora mängder de återfinns i många hel- och halvfabrikat, godis, läsk, kakor, yoghurt och mycket mer i matvarubutiken.

* * *

Mer av Bengmark:

Lätt att äta sig sjuk (vad händer när födoämnen hettas upp?)

”Knäckebröd, torrmjölk, ost, pizza, stek och coca cola har en sak gemensamt. Alla produkterna innehåller ämnen som misstänks hjälpa till att bereda vägen för flera stora kroniska sjukdomar, anser professor emeritus Stig Bengmark som forskar om matvanornas betydelse för hälsan.”

Del 1

Del 2

Del 3

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att äta sig sjuk + De vita gifterna – mjöl, mjölk och raffinerat socker (videos)

 1. Patrik skriver:

  Är allt mjöl dåligt?

  • urenergi skriver:

   Beror på hur man ser på saken, finns nog inget svartvitt svar … väldigt många är känsliga mot glutenoch då ska man undvika allt sådant som innehåller glutenhaltiga ingredienser, så även vetestärkelse som ofta finns i så kallade glutenfria varor. Tål man gluten så bör man som med allt annat tänka så naturligt, giftfritt och oprocessat som möjligt. 🙂

 2. anna karlsson skriver:

  det jag skulle vilja vet är vad ska man äta istället för mjöl och mjölkprodukter?

  • urenergi skriver:

   Hejsan Anna! Det är en kort fråga med långt svar, det finns MASSOR att äta istället … vill man äta en ren och naturlig kost är det väldigt enkelt, och vill man äta mer ”färdigmat”, bröd, ”mjölk”, pasta etc. så finns det mer och mer på det området också, en starkt växande marknad pga öka efterfrågan. 🙂

   Jag behöver nästan få en mer specificerad fråga eftersom det blir för stort annars, kan skriva en hel bok. ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s