Läkemedelsindustrin oroar sig för att människor ska bli friska – köper falska forskare – senast ut för oskadliggörande är omega 3

Ja det sker hela tiden och nu är det omega 3 som sedan länge har många kända (enligt studier och tydlig erfarenhet) hälsofördelar som kosttillskott, som skall bekämpas så man kan bibehålla sjukdomstillstånd och sälja sina egna skadliga medel för symtomdämpning.

* * *

Läkemedelsbolaget Sanofis falske professor Lars Rydén har fått utrymme för sensationsuttalanden i SvD och Aftonbladet – ”omega 3 har ingen effekt”.

En lustig sak är att han i samma artikel , utan hänvisning till studier, motsägelsefullt påstår att man i stället ska äta fet fisk med mycket omega 3 i, tre gånger i veckan -menar han då att omega 3 är hälsosamt? – men glömmer samtidigt att informera om att all odlad fisk (den vi köper i butik) saknar omega 3. Smart drag.

Är det bara jag eller har han något i blicken, utstrålar den gode forskaren ett aggressivt försvar med den psykologiska kroppshållningen – armarna hårt korsade?

NewsVoice svarar med denna artikel:

Professor Lars Rydén – Sanofis spinndoktor mot Omega 3?

”Professor Lars Rydén som ledde en studie som påstås visa att omega 3 är värdelöst för att skapa skydd för hjärt- och kärlsjukdomar finansierades av ett av världens största läkemedelsföretag, Sanofi. Företaget har enligt deras hemsida inriktat sig på sju stora marknadsområden tex att sälja medicin för  hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes.”

”Det finns mycket som kan kritiseras kring Lars Rydéns studie förutom att Sanofi tjänar miljardbelopp om folk går på detta spinn. Bland annat fick försökspersonerna i studien hjärtskyddande mediciner vilket kan ha påverkat resultatet negativt för omega 3. Halten av omega 3 som försökspersonerna fick var låg och troligen för låg (1 g) för att ge effekt, skriver opponenten Bringwell Hela Pharma i sin motspinnreplik: ”Visst har omega-3 effekt”.”

Läs hela artikeln med länkar.

* * *

Ett ytterst litet axplock av av artiklar om Läkemedelsindustrins funktion:

Den kriminella läkemedelsindustrin och det etablerade forskningsfusket

Dataskandal i Tyskland – Läkemedelsindustrin köpte känslig information

Blood Feud: Journalist och anställd på Johnson & Johnson avslöjar dödlig läkemedelsskandal

John Virapen: Myndigheterna är lika kriminella som läkemedelsbolagen

Holistic: Myndigheter och industri fortsätter angripa kosttillskott men trägen vinner

Korruptionen inom skolmedicin – Läkare hade kopplingar till läkemedelsbolag

Christer Sturmark – skolmedicin som dödar är ett verkligt problem – inte att jaga troll

Exempel på industrikorruption som uppdagats tack vare whistleblowers

Läkemedelsindustrin bötfälls igen – 1,2 miljarder USD i böter för Risperdal

* * *

Läkemedelsindustrins och deras köpta hantlangares agenda INGET med läkning att göra – de är en av de största och mest farliga bluffarna i historien. Korruption, girighet och makt är ledorden.

Avslutar med ett par talande Facebookbilder:

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Läkemedelsindustrin oroar sig för att människor ska bli friska – köper falska forskare – senast ut för oskadliggörande är omega 3

 1. vidholdz skriver:

  Jag kände på mig direkt jag såg detta på löpsedlarna att det var ett köpt uttalande – fy f-n säger jag bara.

  • urenergi skriver:

   De avslöjas direkt när man satt sig in i hur det fungerar, tyvärr är det fortfarande många som tror på allt de läser, på den ”vita rocken” etc. Men vi blir fler och den kommer snabba svar på sådan här falsk propaganda.

   • Martin Eriksson skriver:

    På samma sätt som propagandan ofta smygs på oss som en våt och unken filt, på samma sätt kanske vi skulle infiltrera underleverantörer av sjukvårdsmateriel såsom läkarrockar, med syfte att successivt och knappt märkbart öka längden på rockärmarna tills de når en längd då vi kan knyta ihop därbak…

 2. Göte Larsson skriver:

  Bedrövligt är ordet, men tyvärr inte ovanligt med köpta ” färdiga ” resultat. Har för övrigt själv tipsat diabetiker i min egen blogg om faktiskt verkningsfyllt kosttillskott som läkare förskiver i andra länder gratis.

  • urenergi skriver:

   Hej Göte, jag kommer tyvärr inte in på din blogg men det är förhoppningsvis tillfälligt. Jag hoppas verkligen Sverige och andra tröga/inskränkta länder följer andras exempel på området! De produkter jag arbetar med är otroligt effektiva och sannolikt långt mer säkerhetstestade än ”läkemedlen”, då även via oberoende instanser … så vi får fortsätta sprida budskapet, fler och fler läker och de sprider vidare, det finns gott hopp. 🙂

 3. Bo Valhjalt skriver:

  De köper naturligtvis inte falska forskare. Då skulle ju kulisserna strax rasa! De köper ansedda forskare, som är samvetslösa nog att ställa upp på och odla lögner. Mönstret sattes av tobaksindustrin, kopierades av kemiindustrins producenter av miljögifter, och sedan av läkemedels-,livsmedels – (kostråden som gör oss feta!), och kosmetikaindustrierna.Alla med ett behov av bedövande propaganda för gifter vi ska använda öppnar kassakistorna för hugade konsulter, och värre staten vill spara pengar och kväver institutioner som undersöker hälsorisker genom att kräva att de ska ordna alternativ finansiering om de ska finnas kvar. Den alternativa finansieringen dfinns förstås bara om inga risker upptäcks. Så det är verklighetsförfalskning med statsstöd!

  • urenergi skriver:

   Ja men givetvis Bo! Det blev lite språkfel där, jag menar inte att det inte handlar om ”riktiga” forskare utan jag menade på att de är falska (utan ideal, moral och samvete) i sitt agerande. 🙂 Tack för rättelse och förtydligande!

 4. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts and commented:
  Ligger säkert en hel del i det som sägs i detta inlägg.

 5. skvitt skriver:

  Rebloggar och delar på fb.

  /Skvitt

 6. Martin skriver:

  Tja, när det gäller min industri. Så skall man oxå fråga sig hur många studier har genomförts, kontra hur många som publiceras. Har de finansierat liknande studier hos andra forskare, men som vi aldrig får veta om? För det är standardförfarande för min industrigren att köra studier om och om med små variationer tills man får en som visar det man önskade. Kanske var hjärtmedicinen den förändring som slutligen gav dem en studie med önskat utfall.

  Nu vet jag inte hur effektiv omega-3 är, som kommande från en familj som för en generation sedan livnärde sig uteslutande på fiske och med yrkesfiskare(småfiskare) i släkten så behöver jag inte bekymra mig om omega-3 är verksamt eller ej, fisk är och har varit en naturlig del av min kost hela mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s