1. Kortfilm om kemikalier och cocktaileffekten – 2. Giftskadorna ärvs vidare i generationer (studie) – 3. Miljögifter orsakar bukfetma

Se filmen och sprid den – Facebook är en ypperlig plattform för ändamålet:

* * *

Vill också tipsa om denna artikel om en mycket viktig studie som bevisar:

Alarmerande forskningsresultat – Kemikalieskador ärvs vidare i generationer

”Giftskador kan gå i arv visar en ny studie.  Detta har man kommit fram till genom att utsätta möss för en hormonstörande kemikalie och sedan studera dess avkommor som själva inte exponerats för giftet. Skadorna som som förts vidare till barn och barnbarn, visade sig bland annat som ökad oro och stress.

Forskarna fann att en enstaka exponering för ett vanligt förekommande fungicid (vinklozolin) orsakar förändringar i fysiologi, beteende, metabolisk aktivitet och neurologiskt hos ättlingar 3 generationer senare, vilket får dem att uppleva och svara olika på stress.”

”Vi måste inse att allt vi gör får konsekvenser, vi lider i denna stund av förgiftningens sviter och behöver inte lägga mer till bördan”

Läs hela artikeln på NewsVoice

DNA

* * *

Nyligen publicerades även denna artikel i samma ämne, givetvis intressant även om just fetma inte är den värsta av alla skadeverkningar som de oräkneliga kemikalierna vi utsätts för varje dag och över generationer, orsakar … tänk autism, ADHD, cancer, diabetes, infertilitet osv Den kraftiga och konstanta belastning alla dessa kemikalier innebär, spelar en av de största rollerna – är en av de största orsakerna till – all nutida sjukdom, enorma skador på alla levande varelser och hela planeten.

Vi kan inte göra skadorna ogjorda – men vi kan stoppa förgiftningen NU!

Miljögifter ger bukfetma

”Det finns ett samband mellan flera långlivade organiska miljögifter och fetma. Hos äldre kvinnor och män med höga halter i blodet av det mycket svårnedbrytbara miljögiftet PCB189 sker inlagringen av fett företrädesvis inuti buken i stället för precis under huden.

Det framgår av en i flera avseenden unik studie bland äldre kvinnor och män i Uppsala, som publiceras på nätet i facktidskriften Obesity.
– Sambandet mellan PCB189 och fett i levern och kring organen inne i buken är särskilt intressant eftersom det framför allt är den sortens bukfetma som stör ämnesomsättningen och ökar risken för diabetes, säger docent Monica Lind vid Arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet.”

”Polyklorerade bifenyler, PCB:er, användes under många decennier i bland annat elektriska apparatersom tvättmaskiner och radioapparater, fogmassor, isolerrutor och som flamskyddsmedel i plaster, men sedan 1995 har det varit helt förbjudet i Sverige att använda produkter som innehåller PCB.

– Eftersom många PCB:er är extremt svårnedbrytbara finns de fortfarande kvar i miljön och kommer att fortsätta att påverka oss under lång tid. Vill man undvika att få i sig PCB:er bör man inte konsumera stora mängder mejeriprodukter och vara återhållsam med att äta fet Östersjöfisk. Men det går inte att helt undvika att utsättas för PCB:er, säger Monica Lind.”

Läs hela artikeln

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 1. Kortfilm om kemikalier och cocktaileffekten – 2. Giftskadorna ärvs vidare i generationer (studie) – 3. Miljögifter orsakar bukfetma

 1. Helena Norin skriver:

  Tack för att du hjälper till att sprida vår film. Ju fler som uppmärksammar kemikalier i vår miljö, desto större möjlighet till förändring.

  Många hälsningar från Naturskyddsföreningen

  • urenergi skriver:

   Tack Helena både för feedback och filmen! 🙂 Passar på att lägga in en länk till tipsen på Naturskyddsföreningens sida med tips för att undvika en hel del vardagskemikalier: http://www.naturskyddsforeningen.se/cocktail/#

   Det finns mycket mer vi kan göra men detta är en GOD start och många av tipsen kan vara ögonöppnare för de nyare på området …

   Med värme!

 2. Ping: Äntligen – svenska boken ”Mat för barn med autism och ADHD” är här! | Urkraft – Mother Warrior

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s