Dr. Joel Wallach – Essentiell näringskunskap som räddar liv!

Dr Joel Wallach, veterinär, läkare och agronom utförde under en period av 12 år 17 500 obduktioner på 454 olika djurarter och 3000 obduktioner på människor. Det han kom fram till var detta:

”Varje djur och varje människa som dör av s.k. naturliga orsaker dör av näringsbrist.”

Släpp tunnelfokus på vikt, fett, kolhydrater, protein eller punktinsatser och sätt dig in i grunden för en stabil helhetshälsa – i den livsviktiga essentiella näringen som är grunden till vårt liv, cellernas funktion, uppbyggnad, läkning, försvar och återhämtning.

Vi kan inte bli friska och hålla oss friska genom att enbart fokusera på förhållandet mellan fett, kolhydrater och protein, vi får inte välmående kroppar enbart via lågt kaloriinnehåll och träning, det är ingen idé att diskutera köttätandets nyttighet eller onyttighet – allt detta är sekundärt om inte grundbehovet är tillfredsställt.

Idag lider i princip alla människor av näringsbrist av lättare eller mer allvarlig art – och det spelar ingen roll hur duktiga vi är i sökandet efter den bästa och mest ursprungliga kosten – för vi har utarmat jorden, det finns inte mycket näring kvar i maten även då den är ekologisk och oprocessad.

På detta utsätts nutidsmänniskan för otroligt många belastningar i vårt livsrum,  både privat, känslomässigt och via samhällets krav, strålning, läkemedel och andra kemikalier mm. Våra kroppar och matsmältningssystem är kroniskt utsatta för stress vilket gör att vi inte kan ta upp den lilla näring som finns kvar, bristerna öka mer och mer.

Här står alla kunniga enade – idag behöver vi använda ett fullgott kosttillskott för att tillgodose kroppens behov.

För hållbar hälsa och livskvalitet – vill vi hålla oss friska, starka och vitala genom hela livet så krävs optimal näringstillförsel till cellerna, anpassat till våra individuella behov, situation och tid i livet. Rätt näring med effektivt upptag i cellerna skapar hög cellenergi (ATP), ”livsenergi” och inre balans, vilket medför yttre skönhet och en sund vikt som ”bieffekt”.

Jämfört med en smal kropp som är nedbruten och föråldrad, bärare av obalans och krämpor som leder till sjukdom som leder till död. Idag är vi dock ofta överviktiga och samtidigt kraftig undernärda via felaktig kost och dålig livsstil.

Näringen som många missar i jakten på den perfekta kroppen – är mineralerna och vitaminerna, enzymerna, antioxidanterna, de probiotiska bakterierna och de essentiella fettsyrorna.

Föreläsning i dokument (svenska)

Om näring och kosttillskott – Kunskaper som kan förbättra Din hälsa, samt rädda Ditt och Dina käras liv! av Dr. Joel D. Wallach

I denna föreläsning kommer mineralexperten och radiodoktorn Dr. Joel Wallach att visa dig en alternativ och billigare väg mot ett friskare och hälsosammare liv och avslöja fakta som står i total motsats till vad sjukvården har fått Dig att tro på.

Här är några utdrag:

”Som tonåring var jag fascinerad av allt detta vi gjorde för djuren, men jag undrade mycket över att vi inte åt några vitaminer och mineraler själva. Jag frågade min far varför, men han tyckte bara att jag skulle vara tyst och tacksamt äta det jag fick. Jag vågade inte fråga mer om det.

När jag blev äldre kom jag till ”School of Agriculture” vid universitetet i Missouri, för att bli agronom. Jag specialiserade mig på boskapsskötsel och näring men studerade även föda, sädesslag och jordarter. Sedan utbildade jag mig till veterinär.

På veterinärskolan fick jag svaret på mina frågor: Vi lär oss hur man förebygger och botar sjukdomar hos djur med näring.

Anledningen till att vi gör detta är att vi inte har tillgång till så många mediciner. Vi kan inte lägga in våra djur på sjukhus. Vi har inte Blue Cross (motsvarighet till Blå Stjärnan). Vi har inte Medicare och vi har inte ”Hillary” (president Bill Clintons fru som sköter USA’s försäkringssystem) som vakar över oss. Om du vill tjäna pengar i lantbruket behöver du kunna allt själv och göra ett bra jobb med näring och kosttillskott.”

”De behövde en veterinär som kunde göra obduktioner av djur som dött av naturliga orsaker på zoo. Jag blev mycket glad över erbjudandet så jag åkte dit och började på projektet. Sålunda kom jag att göra obduktioner av djur från inte bara St. Louis Zoo utan även Brookfield Zoo i Chicago, Bronx Zoo i New York, The National Zoo, The L.A. Zoo osv.

Mitt arbete gick alltså ut på att undersöka de djur som dött av naturliga orsaker och spana efter de arter som var extra känsliga för miljögifter. Detta var i början av 60-talet och vi hade just börjat lära oss om nedsmutsning av miljön, ekologiska problem och katastrofer. Ingen visste riktigt vad detta innebar. Min uppgift var att försöka hitta den art som var extra känslig mot allt detta. Meningen var att på så sätt kunna använda dem på samma sätt som kolgruvearbetarna använde kanariefåglar i gruvorna för att varna för farlig metangas eller koloxid. Fågeln var känsligare och dog först. Arbetarna hade då en chans att hinna upp ur gruvan innan den sprängdes eller innan de kvävdes.”

De flesta människor dör av näringsbrist och vi kan dokumentera det genom obduktion, både kemiskt, biokemiskt och genom det man kunde se på obduktionsbordet etc.

Jag skrev 75 vetenskapliga artiklar, medarbetade i åtta böcker och skrev en bok själv för undervisningssyfte som jag är säker på att studenterna bara använde som dörrstopp. Jag kunde inte göra någon entusiastisk över detta. Jag var med många gånger i TV, jag förekom i 1 700 olika tidningsartiklar, jag medverkade i magasin, massor av lokala TV-program, men gissa vad, ingen var intresserad av näring på 60-talet.

Då satte jag mig på skolbänken igen och blev läkare. Nu kunde jag använda allt jag hade lärt mig på veterinärutbildningen på mina människopatienter.

Det blev ingen nyhet för mig när jag såg att allt fungerade även här. Jag tillbringade 12 år i Oregon som allmänpraktiker. Denna tid var väldigt fascinerande för mig.

Det jag lärde mig där under de 10-12 åren genom att använda näring på mina patienter är det som jag vill dela med mig till er i kväll. Om ni bara tar till er 10 % av detta kommer det att bespara er en hel del elände och mycket pengar. Det kommer att ge er ytterligare många friska år i era liv.

Du kan inte få en bra hälsa, ett långt liv, och uppnå din genetiska potential genom att leva som du alltid har gjort.

Du måste göra några saker och det första jag måste övertyga dig om är att det är värt dessa saker.

Det första jag skall försöka övertyga er om är att människans genetiska potential är att hon kan leva tills hon är ca 120-140 år.

”Det finns inte mindre än fem olika kulturer på vår jord där människorna just blir omkring 120-140 år gamla. Vi börjar med tibetanerna i västra Kina. Dessa människor blev berömda 1934 genom författaren James Hilton. Han skrev en känd bok som heter ”The Lost horizon”, en bok som belönades med ”Polzer priset”.”

”I östra Pakistan finns ett folk som kallas hunzafolket. De är kända för att leva länge, ca 120 – 140 år. Om ni har varit insatta i alternativmedicin så har ni säkert hört talas om dessa människor. I västra Ryssland finns georgierna som blev kända under 1970- talet genom marknadsföringen av yoghurt. Man ville få oss att tro att det var yoghurten som gjorde att de blev gamla.”

”Något söder om georgierna lever armenierna, abkhazierna och azerbajanerna som åtminstone är berömda i Ryssland för att leva länge. Dom har studerats i omkring 60 år därför att de regelbundet uppnår åldrar på 120-140 år.

I januarinumret av National Geographic 1973 finns en särskild artikel om människor som blir 100 år eller mer. Tidningen hade väldigt många fina bilder på dessa personer i artikeln. Jag minns särskilt en gammal dam på 136 år som satt i en gungstol med en stor kubansk cigarr i ena handen och ett glas vodka i den andra. Hon var på fest! Hon var inte i en säng på något ålderdomshem. Hon njöt av livet vid 136 och kunde klara sig själv. Det fanns även en bild med några par som firade att dom hade varit gifta i 100, 115 samt 120 år. Den tredje bilden jag minns visar en gammal man som plockar teblad uppe vid trädgränsen i Kaukasiens berg i Armenien. Han lyssnar på en liten transistorradio. Enligt dop- och födelseregister, militära register samt hans barns födelseregister var han den då äldsta levande människan, 163 år gammal, hävdade National Geographic.

På västra halvklotet i Equador vid Anderna lever wilcobambaindianerna, ett annat mycket berömt folk. I sydöstra Peru lever en av mina favoriter, de s.k titicacas vid Titicacasjön. De är mycket berömda för kunna bli mellan 130-140 år gamla.”

I november 1993 kom tre par människor ut från den konstgjorda biosfären, ”Dome”, i Arizona, där de hade vistats under två år. De hade ätit den perfekta maten, återanvänt luften, och odlat sin egen föda. De hade rent vatten och giftfri mat.

När de kom ut undersöktes de av medicinska gerontologer från Universitetet i Los Angeles och California. När alla data matats in i de medicinskt programmerade datorerna kom man fram till att de utan vidare kunnat leva tills de blev 165 år om de fortsatte med detta levnadssätt. Allt detta visar att det finns en möjlighet för oss att bli upp mot 120-140 år gamla!

Medellivslängden för en amerikan är idag 75,5 år. Är man läkare blir man bara 58 år. Om du statistiskt sett vill leva 20 år längre än det, bli inte läkare.

Vill du bli mellan 120-140 år är det två saker du ska tänka på:

Nummer ett är att undvika fallgroparna i livet, att inte gå på landminorna, för då tar du livet av dig.

Det kan vara att röka och dricka överdrivet mycket, eller springa mitt på motorvägen mitt i svarta natten, klädd i svart och bli överkörd. Hur vansinnigt det än kan låta är det många som tar livet av sig på detta vansinniga sätt. I Amerika är det många tiotusental som gör det varje år.

Den sista uppmaningen jag ger beträffande att undvika landminor är, på fullt allvar, undvik om möjligt att gå till läkare.

Jag stöder denna uppmaning, som är en mycket stark uppmaning, med att citera en artikel från Ralph Nader i januari 1993 (Ralph Nader är närmast konsumentupplysare och advokat i Amerika). Han skrev en artikel, baserad på en 3-årig studie av dödsorsakerna på amerikanska sjukhus. Hela rapporten är på 1 500 sidor så jag tänker inte gå igenom hela den med er. Slutsatserna säger dock väldigt mycket: ”300.000 människor dödas varje år enbart på amerikanska sjukhus på grund av medicinskt slarv”. (MU: och ännu fler via läkemedelsindustrins medvetna agenda) Det är en oerhört hög siffra.

Han säger inte ”råkar” dö av försummelse eller liknande. Han använder ordet ”dödas”. Det betyder att den metod läkaren använde var helt galen, patienten fick en felaktig medicin, felaktig dos. Dessa människor dödades! 300.000!

För att visa hur hög denna siffra är kan vi jämföra med de militära förlusterna i Vietnam. Under tio år dog 56 000 människor i Vietnam. Det blir 5 500 människor per år. Detta när man använde artilleri, gevär, explosiva varor o.s.v. för att avsiktligt döda varandra.

Miljoner människor var ute på gatorna för att protestera mot detta krig. Det rådde politisk anarki under de tre sista åren, studenterna barrikaderade sig på universitet med vapen, nationella gardet sköt studenter vid Kent State i Ohio och vi jagade bort presidenten från hans ämbete. (MU: Det vi borde göra idag mot storindustrin?)

Här har vi en yrkeskategori som, med vad de kallar sjukvård och med hjälp av skattepengar, dödar 300 000 personer varje år enligt Ralph Naders rapport. Jag tror på det han säger för han har ingen anledning att ljuga.”

2 Gör något positivt

Vi behöver 90 olika näringsingredienser i vår föda varje dag. Vi behöver 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 essentiella aminosyror eller proteinbyggstenar och tre essentiella fettsyror. Om vi inte får i oss alla dessa 90 näringsämnen i vår dagliga kost, i rätt balans och rätt mängd, kommer det att leda till näringsrelaterade sjukdomar.

När jag var ung var jag en riktig ”nerd” (fantast) när det gällde dessa saker. Jag hade en klippbok för vi hade inga datorer då. Jag kunde gå ut bland mina kamrater och fråga dem: ”Äter du vitaminer?” De tittade på mig som om jag var tokig och sa kanske: ”Ja, jag äter E-vitamin!” Jag tittade på dem och väntade på de övriga 89, men nej, det blev bara E-vitamin. Om man idag frågar människor om de tar vitamintillskott svarar de: ”Ja visst, jag tar ’tums!’ (’Tums’ motsvarar ungefär vårt Samarin mot sur mage)”. Det är vad de känner till.

Tidningar och tidskrifter, TV och radio vet att vi är intresserade av hälsa och kosttillskott. De skriver och det, inte för att fackkunskapen har bett dem att göra det, utan för att det ger en säljande upplaga. Min favoritartikel av alla är ur Time Magazine nr 6, april 1992. Om du inte har läst den, gör det. Kopiera den och sätt upp den på badrumsdörren eller kylskåpet. Det är en förstasidesartikel som säger:

”Vitaminernas verkliga makt. De kan förhindra cancer, hjärtsjukdomar och åldrandets härjningar”

Det är sex positiva sidor med bara ett enda negativt inslag. Artikelförfattaren frågar i slutet en läkare vad han anser om vitaminer och mineraler som kosttillskott.

”Stoppa i sig vitaminer och mineraler är meningslöst” säger Dr. Viktor Herbert, professor vid Mount Sinai medicinska högskola. ”Vi får all näring vi behöver genom maten, extra tillskott ger dig bara dyr urin”. I Missouriöversättning betyder detta att du bara kissar bort din pengar när du tar kosttillskott. Du kan lika gärna ta dina sedlar, slänga dem i toaletten och spola bort dem. Du får inget av värde för pengarna. De här kvackarna bara tar dina pengar.

Det han säger blir publicerat. Det står i tidningen. En läkare säger det, då måste det ju vara sant.

Jag ska säga er detta efter alla mina 17 500 obduktioner på 454 olika djurarter och 3 000 på människor. Eftersom jag själv vill vara frisk och har barnbarn och snart barnbarnsbarn kissar jag gärna ut för 50 cent till en dollar per dag. Det är en väldigt billig försäkring.

Därför att om du inte investerar i dig själv med en dollar om dagen, kommer du att investera i någon läkares livsstil. (MU: och läkemedelsindustrins)

När du betalar din läkare en avgift för att få tala med honom, går inte en enda cent till att undersöka hur man ska diagnostisera, behandla eller förhindra svåra sjukdomar etc. Allt går till doktorns avbetalning på Mercedesen, avgiften för hans barn i medicinsk högskola eller juridikstudier i Yale. Vi har gjort doktorerna rika.”

Cancer

”Vad är dödsorsak nummer två i Amerika efter hjärt- och kärlsjukdomar? Det är den hemska sjukdomen cancer.

När läkaren skickar dig sin räkning borde han kopiera de nya rönen om cancer som han har fått och skicka dem också. I september 1993 gjorde The National Cancer Institute och Harvard Medical School en studie om cancern och gick ut och meddelade att en anti-cancerföda hade hittats.

De hade valt att föra denna studie i Kina, därför att i provinsen Henan hade man det högsta antalet cancerfall i världen. De valde ut 29 000 personer till denna studie som pågick i fem år. De gav dem vitaminer och mineraler och fördubblade den i Amerika högsta rekommenderade dosen. Det är en mycket blygsam dos.

Till en grupp valde man vitamin C. Den högsta rekommenderade dosen för C-vitamin är 60 mg. Den dubbla dosen blir då 120 mg. Du kan inte gå in i en hälsokostaffär och hitta C-vitamin under dosen 500 mg för en vuxen.

Linus Pauling, som fick två Nobelpris, säger att för att behandla och förhindra cancer behöver du upp till 10 000 mg per dag. Alla de läkare som motsade honom för 35 år sedan är döda nu.

Den nu 94-årige Linus Pauling arbetar 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan på sin ranch Big Sur i Californien. Han är fortfarande även lärare på University of California i San Fransisco. Du har ett val att göra. Ska du lyssna på de döda läkarna eller på Pauling?”

Kopparbrist

Jag har med mig några av mina favoritdödsrunor. Dr. Stuart Cartwright, 38 år, dog knall och fall i sitt hem. Han var familjepraktiker. Han dog av brusten aneurysm (artär), d.v.s. en artär som sprängdes ut som en ballong, p.g.a. att den var alldeles skör, tills den sprack. Han föll som en klubbad oxe. 1957 lärde vi oss att aneurysm orsakas av kopparbrist. Vi hade ett projekt med 57 000 kalkoner och de fick alla de 90 näringsämnena.

Under de första 13 veckorna dog nästan hälften av kalkonerna. De obducerades och vi fann att de alla hade dött av brusten aneurysm. Vi fördubblade mängden koppar och nästa år när vi födde upp 500 000 st. kalkoner dog inte en enda av brusten aneurysm.

Det här experimentet gjordes med möss, katter, hundar, kalvar, får, grisar och en del andra djur och de fann att det finns en hel rad med sjukdomar som orsakas av kopparbrist.

Gråa hår kan vara det första tecknet, så när du får det kan det vara kopparbrist. Ett annat tecken kan vara rynkor, de elastiska fibrerna i din hud försvinner. Du börjar likna ett torkat plommon. Sedan har vi åderbråken som börjar uppträda här och där.

Du kan ju alltid gå till en plastikkirurg och få det åtgärdat, men det är mycket billigare, effektivare och säkrare om du tar koppar i stället. Dr. Cartwright hade en medicinsk utbildning, men han hade inte dyr urin, så han dog av något som inte ens en kalkon behöver dö av.

Sedan har vi den här mannen som var doktorernas doktor. Han var 57 år och utbildad vid ”Harward Medical School” och hade en Ph.D. från Yale. Han obducerades och man fann en brusten aneurysm. Han dog alltså av kopparbrist. Inte heller han hade dyr urin

Här är en advokat, hon var berömd, 44 år gammal och blev omskriven i New York Times. Hon var medlem av en exklusiv motionsklubb. Hon dog av brusten aneurysm i hjärnan. Om man inte obducerar kan det se ut som stroke eller hjärnblödning. Hon hade inte dyrbar urin.

Hur många av er har hört talas om en man som heter Stuart Burger? Han skrev fem bästsäljare om hälsa, diet och näring. Han hade en medicinsk examen från en mycket fin skola i Boston. Några av hans böcker heter:

”The Southampton diet for weigh loss”, ”Forever young”, ”Twenty years younger on twenty weeks” and ”How to be your own nutritionist”. Han dog när han var 40 år. Vad säger du om att följa hans råd?

Han dog av kardiomyopati (sjukdom i hjärtmuskulaturen, utan känd orsak, enligt medicinsk uppslagsbok) som orsakas av selenbrist, samma orsak som andra muskelsjukdomar. Varje bonde vet att man bara behöver gå till en butik och köpa selenpellets eller ge seleninjektioner o.s.v. Dr. Stuart Burger som skrev fem bästsäljare om näring dog av näringsbrist. Han hade inte dyrbar urin. Du kan helt förebygga kardiomyopati för 10 cent per dag. Om vi nu vet detta är det ju en av landminorna som vi kan undvika.

Det medicinska behandlingen av kardiomyopati är hjärttransplantation. En sådan kostar 750 000 dollar. Jag vill att ni skall tänka på detta. De får ett hjärta gratis från en donator, de får blodet till transfusionerna gratis från de anhöriga, de betalar 2,50 dollar för operationsmaterialet men de kräver oss på 750 000 dollar för operationen.

När det var en jordbävning i Los Angeles för en tid sedan satte man folk i fängelse i 60-90 dagar för att de hade sålt de vettskrämda människorna en liter vatten för en dollar. De hamnade i fängelse för att de utnyttjande situationen genom att sälja vatten för en dollar. För mig är det entreprenörsanda.

När det gäller människor som behöver ett nytt hjärta är det också vettskrämda personer. Doktorerna tar 750 000 dollar… vi borde sätta dem i fängelse. Det är tydligen mer befogat än en dollar för vatten. Men i stället bugar vi för dem p.g.a. all denna högteknologiska medicin. Av hela Amerikas befolkning räddas på detta sätt cirka 50 personer om året. Är det kostnadseffektivt? Jag tycket inte det. Dr Stuart Burger hade i alla fall inte dyrbar urin.

Här kommer det sista exemplet. Hon hette Dr. Gale Clark, 47 år och avdelningschef för hjärt- och kärlsjukdomar på ”West St. Louis County Group of Hospitals” samt ”St. Marys Health Center” i St. Louis County.
Gissa vad hon dog av? Hjärtattack! Man kan undra vad patienterna tänkte när deras chef för hjärt- och kärlsjukdomar avlider av hjärtattack vid en ålder på 47 år. Dom flydde säkert från sjukhuset!!!”

Pika

”Jag lovade att jag skulle berätta för er om pika. Det är en lustig sjukdom. Bönder känner till den. Hos hästar visar den sig genom att de börjar äta av krubban. Då är det bäst att ge hästen mineraler annars äter den upp hela krubban.

Mjölkkor förlorar mycket mineraler genom mjölken och om de börjar äta sten eller benrester etc. har den pika. En duktig bonde ger dem då mer mineraler.

Hos människor ser vi samma beteende. Hos gravida kvinnor är det ökänt. De väcker oss mitt i natten och säger: ”Du, det är bäst att du stiger upp för jag måste ha pickels och glass”. De har ett behov efter mineraler därför att fostret tar mineraler ur kroppen. Detta visar sig som ett begär efter sötsaker och salt o.s.v.

Det kunde komma kvinnor till min praktik och säga: ”Doktorn jag måste nog gå till en psykolog”. ”Varför det då?”. ”Jag vaknar mitt i natten och går ut och äter jord”. ”Det är ingen fara men se bara till att du äter ren jord”.

Det händer att barn äter färg som innehåller bly vilket leder till en massa problem med inlärning, anemi o.s.v. Detta kostar samhället miljontals dollar och kunde ha avhjälpts med mineraler för 10 cent om dagen..”

Diabetes

”Det är dödsorsak nummer tre i USA! Det har fruktansvärda konsekvenser och följdsjukdomar. Det orsakar blindhet av många olika slag, njurproblem av olika slag, muskelsjukdomar av olika slag. Där ingår hjärtsjukdomar som är dödsorsak nummer ett.

Sedan har vi amputationer, men det är ju förstås gratis. Diabetes förkortar ditt liv. Vi lärde oss 1957 inom djurindustrin att vi kan förebygga och bota diabetes med två spårämnen. Det publicerades i det federala officiella organet för amerikansk vetenskap, ”National Institute of Health”, augusti 1957. De två spårämnena som kan förhindra och bota diabetes är krom och vanadin.

Vanadin ensamt kan enligt Vancouver Medical School ersätta insulin på den typ av diabetes som representerar 85 % av alla diabetiker. Naturligtvis kan man inte sluta tvärt med insulin, man måste gå ner gradvis. Det tar 4-6 månader, hos de flesta människor, att ersätta insulinet med krom och vanadin. Jag har sett detta fungera på hundratals och åter hundratals människor.

Zinkbrist

Det första tecknet på zinkbrist kan vara dåligt lukt- och smaksinne.

Sömnlöshet

”Så har vi sömnlöshet. Du vaknar på morgonen och är tröttare än när du gick till sängs. För det får du sömntabletter av doktorn. Detta dödar cirka 10 000 människor varje år p.g.a. överdoser!”

Mineraler finns inte längre i jorden

Växterna kan inte framställa mineraler. Om mineralerna inte finns i jorden längre så finns de heller inte i växterna.

Jag har kopierat upp ett dokument som ni skall få när ni går hem i kväll. Det är dokument nr 264 från senaten i USA den 74:e kongressen, andra sessionen. Den säger att jorden på våra åkrar i USA är utblottad på mineraler och växterna har mineralbrist.

Människorna som äter dessa växter får sjukdomar orsakade av mineralbrist. Det enda sättet att bota dem är med mineraltillskott. Detta skrevs av senaten i USA 1936, för mer än 58 år sedan. Tror ni att det har blivit bättre sedan dess? Nej, det har det naturligtvis inte. Det har blivit mycket sämre.

Orsaken är att vi tillsätter NPK till jordarna (Kväve – Fosfor – Kalium).

Ni som inte är bönder ska veta att bonden får betalt för kvantitet och inte för kvalitet. Han får inte betalt för att tillsätta 60 mineraler tillbaka till jorden.

Det tar bara 5-10 år för växterna att suga ut jorden helt. Varje gång du tar ut en skörd, tar växterna ut mineraler ur jorden, flera kilo på en åker! Det dröjer inte länge innan mineralerna är borta.

Det fungerar som ett checkkonto. Om du bara sätter in tre dollar och tar ut 60, vad händer då? Du får inte ut någonting för checken har ingen täckning. Jag kan säga er detta om vår hälsa just nu. Vi får inte ut något på vårt hälsokonto för jorden är i obalans.

Sjukvården har gett oss ett underskott på 1,2 biljoner dollar. Vi är alla ansvariga för vår hälsa genom att se till att vi tar våra mineraler.”

Metalliska, kelaterade och kolloidala mineraler

Metalliska mineraler

De består i huvudsak av söndermalda stenar som t.ex. ostronskal, äggskal, dolomitsten, kalksten, kalciumkarbonat, lera av olika slag samt mineraler från havsbottnen.

Upptagningsförmågan i tarmen är mellan 8 och 10 % för denna form av mineraler. Upptagningsförmågan minskar med åldern. När du är 35 – 40 år är upptagningsförmågan bara mellan 3 och 5 %.

Jag måste berätta en historia. Jag mötte en man uppe i Michigan under en föreläsning som det här. Han äger en verksamhet med Portapotti (avföringstunnor). Man har dem på utedassen. Han sa: ”När vi tömmer och rengör dem ser jag att vi hittar hundratals osmälta vitamin- och mineraltabletter”. ”Hur vet du att det är vitamintabletter?”, frågade jag. ”Det står på dem”. Han tog mig ut och visade mig ett helt berg av tabletter som silats bort med pinnar och annat skräp för att inte stoppa avloppssystemet.

Detta beror på att du inte kan uppta metalliska mineraler så bra. Kalciumlactate är en vanlig metallisk mineral. Jag möter ofta personer som säger ”Jag tog kalciumtabletter på 1000 mg för att bli av med min artrit, men det hjälpte inte. Det blev bara värre”. Jag frågade vilken sorts kalcium dom tar och dom svarade kalciumlactate.

Detta är problemet! Bara 250 mg av dessa tabletter innehåller metalliskt kalcium! Det övriga är lactose eller mjölksocker.

Låt oss säga att du tar upp 10% av detta metalliskta kalcium, alltså 25 mg. Om du tar två av dessa tabletter får du inte i dig 2 000 mg utan bara 50 mg! Du måste ta 90 sådana tabletter varje dag eller 30 st. till varje mål! Sedan har du bara 59 mineraler till att ta in.

Sen har vi de människor som skall ha allt på ett naturligt sätt. Låt oss se om vi kan få ut något bra av 5 kg spenat.

Låt oss se om vi kan få 1.000 mg magnesium. Jag väljer magnesium för att i gröna blad har du mycket av detta mineral på grund av klorofyllet. I varje halvkilo av spenaten är det mesta vatten. Låt oss säga att du får ut 1 gram klorofyll från 5 kg spenat. Ett gram klorofyll innehåller 50 mg magnesium. Delar men sedan 1 000 mg magnesium med 50 får vi reda på att du måste äta 5 kilo spenat 20 gånger d.v.s. 100 kg spenat för att få i dig 1 000 mg magnesium! Sedan har du bara 59 mineraler till att ta in. Det är ganska mycket spenat även för en storväxt person. Fastän jag är ganska stor föredrar jag kosttillskott.

Kelaterade mineraler

På 60-talet kom jordbruksindustrin ut med s.k. kelaterade mineraler. Bönder är inte så dumma att man ger djuret något som kostar en dollar och där 99 cent kommer ut som gödsel. Jag är glad att de är klyftiga.

Kelaterade metalliska mineraler är egentligen metalliska mineraler som har metallatomerna insvepta i aminosyror, proteiner eller enzymer. Detta ökar upptagningen med 40 %. Hälsoindustrin kastade sig genast över detta eftersom det var en stor förbättring av upptagningsförmågan hos mineraler.

Kolloidala mineraler

Den allra bästa upptagningsförmågan finns dock hos de s.k. kolloida mineralerna.

Kolloida mineraler absorberas till 98 %. Två och en halv gång bättre än kelaterade mineraler och tio gånger bättre än rena metalliska mineraler.

De är mycket intressanta. De kan bara vara i flytande form och kan inte vara piller, pulver eller kapslar. Partiklarna är mycket små, 7 000 gånger mindre än en röd blodkropp. Varje partikel är negativt laddad. Tarmens inre är positivt laddad, så det uppstår en elektrisk dragningskraft som koncentrerar mineralerna till tarmväggarna och detta tillsammans ger dig en absorptionsförmåga på 98 %.

Växter spelar en mycket intressant roll hos de kolloida mineralerna. Kom ihåg att jag sade att växter inte kan producera mineraler. Om de inte finns i jorden kan växterna inte skapa dem. Kom ihåg USA-senatens dokument från år 1936 som säger att mineralerna inte finns i jorden längre. Varje metallisk mineral som växten tar upp från jorden konverteras i växtens vävnad till en kolloidal mineral. På detta sätt kan vi lagra mineraler i kroppen, använda dem samt transportera dem till det ställe där de behövs och används. Alltså i kolloidal form.

Våra växter och plantor har inte mycket av den varan därför att vi inte har mycket av metalliska mineraler i våra jordar. Är detta viktigt? Ja, självklart!

Om du kör din traktor ute på fältet eller din Mercedes ute på vägen och du har glömt att sätta på locket på oljeintaget så kommer oljan att rinna ut. Motorn blir het och signalerar: ”Jag är het, ge mig lite olja!”.

Den signalen irriterar dig, så du stannar, öppnar huven, tar fram en tång och klipper av ledningen till lampan och fortsätter att köra.

Skulle du göra detta? Nej, naturligtvis inte! Men vi tar värktabletter för artriten och går ut och dansar Square Dance, Texas Twostep eller gör Aerobics. ”Tabletterna verkar mycket bra, doktorn. Jag känner ingenting!”.

Du fortsätter så igen och åter igen till du blir tvungen till en höftledsoperation. Detta gör din doktor verkligen rik (MU: Läkemedelsindustrin).

Läs vidare i dokumentet Om näring och kosttillskott – Dr Wallach föredrag – om skolmedicinens farliga okunnighet, om Artrit, Alzheimers, njursten, gikt, reumatism, PMS, högt blodtryck mm – många av de tillstånd av obalans som flera upplever snabba eller relativt snabba förbättringar, och ibland helt befriade från, när de börjar använda FitLine näringsprodukter med sitt unikt effektiva upptag i kroppen.

”Genom att ge kroppen de rätta råmaterialen varje dag kommer du att ta de nödvändiga stegen för en bättre hälsa och ett längre liv. Ta ditt beslut att ta kontroll över din egen hälsa idag!

Kolloida mineraler är inte som medicin. Du får inte ett recept som du skall följa 10 dagar och som du sedan slutar med.

Ditt behov av kolloida mineraler kommer att finnas hela livet ut. Du behöver komplettera din kost med 90 livsnödvändiga näringsämnen varje dag av ditt liv.”

Läs också Dr Joel Wallachs bok ”Dead Doctors Don’t Lie

Föreläsning på film (engelska)

Några av de där filmerna av det viktigare slaget – av största intresse för alla som är det minsta intresserade av att leva friska och välmående. Filmerna är korta men titta för all del på en i taget och låt informationen sjunka in.

Detta och mycket mer hittar du hos WallachOnline.

OBS. Jag är inte tillräckligt insatt i den amerikanska sjukvården och jag kan mycket väl tänka mig att en del blir läkare för status och pengar, men jag tänker att de ändå också snarare är brickor i det större spelet om upprätthållande av folkets ohälsa – för att tjäna mer och mer pengar och makt.

Och näringsbalans är lite mer komplicerad ändå än vad som kommer fram i det korta utdraget/dokumentet, alla näringsämnen samspelar och behöver varandra i rätt förhållande för att de skall tas upp och göra sitt jobb. Men som introduktion räcker denna info ändå långt! 🙂

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Dr. Joel Wallach – Essentiell näringskunskap som räddar liv!

 1. David skriver:

  Jätteintressant, men alla dessa människor som är 135 år gamla och som är kärnfriska, vart finns källorna till att läsa mer om dem?

  • urenergi skriver:

   Ja verkligen! 🙂 Jag sitter tyvärr inte på några sådana länkar men Dr Wallach har en hemsida du kanske kan maila till och de bör finnas i boken, eller att man kikar vidare efter tidningsartiklar han hänvisat till. 🙂

  • urenergi skriver:

   Jag kommer tyvärr inte fram på länken, vad handlar artikeln om? 🙂

  • urenergi skriver:

   Nu ser jag länken och skriver ännu ett blogginlägg om detta … men jag råder dig att läsa på, inte svälja såna lobbade sensationsnyheter utan innehåll. 🙂

   • Kalle skriver:

    Hej! Hur menar du när du säger lobbade nyheter? I vems intresse lobbas det att inte äta vitaminer? Vem tjänar på det?

   • urenergi skriver:

    Hej Kalle och tack för ditt engagemang! 🙂

    Jag har ”semester”, är hemma med barn och försöker sköta företag mm så gott det går, så bloggen har lite lägre prioritering en period, jag har helt enkelt inte tiden jag önskar för att skriva blogg, artiklar etc.

    Men det finns massor i detta ämne om du googlar, och även en del tidigare skrivet här i bloggen. Lycka till i ditt sökande och ha en fortsatt skön sommar! 🙂

 2. Ping: Fler faktabaserade svar på gårdagens sensationsskriverier om farliga “vitaminer” | Urkraft – Mother Warrior

 3. Ping: Samlade studier över hela 1900-talet – en nära total utarmning av livsviktiga näringsämnen i våra jordar. Näringsbrist är direkt relaterat till alla kroniska sjukdomar. | Urkraft – Mother Warrior

 4. Ping: Näringsbrist? | Kreativa Dalkullan

 5. Ping: Varför vi inte behöver vacciner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s