Fler biverkningar av Pandemrix – i hopp om en seriös utredning … för alla vaccin, i en drömvärld?

DN-artikeln, med några egna kommentarer …

Fler biverkningar av Pandemrix

Uppdaterad 2011-12-21 16:44. Publicerad 2011-12-21 13:52

Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi misstänker Läkemedelsverket. Nu ska halva befolkningen kontrolleras.

mU: När ska de kontrollera alla som vaccineras för allt annat? Från vi startade att massvaccinera … det finns ju redan dokumenterat men det godkänns ju inte om inte utvald instans utför studierna.

De som vaccinerades mot svininfluensan löper inte bara en ökad risk att drabbas av narkolepsi, utan också ansiktsförlamning och rubbad känsel.

Det tyder den så kallade Stockholmsstudien på, som publicerades British Medical Journal i oktober i år. Hur det ser ut för befolkningen i övrigt är det ingen som vet.

Därför tar Läkemedelsverket nu till storsläggan. I en stor registerstudie ska mer än halva befolkningen kontrolleras för vad massvaccineringen kan ha ställt till med.

– I den så kallade Stockholmsstudien såg vi ingen riskökning av mer allvarliga neurologiska eller autoimmuna tillstånd, som ms eller ledgångsreumatism. För att bekräfta detta lugnande resultat gör vi nu en utvidgad studie.

mU: Låter lite som tidigare förfarande, syftet är att lugna befolkningen – inte att blottlägga sanningen?

Vi ska undersöka eventuell förekomst av flera olika neurologiska tillstånd och autoimmuna sjukdomar, säger Ingemar Persson, senior expert vid Läkemedelsverket, till TT.

mU: Ja man vet ju sedan långt tillbaka att de andra vaccinerna orsakar ms och andra neurologiska skador såväl som autoimmuna och många många fler. 

Utgångspunkten är de vaccinationsregister som finns upprättade i sju regioner och landsting. Genom att använda befolkningsregistret för de ovaccinerade och sedan jämföra dessa båda register med patientregistret, där medicinska händelser registreras, hoppas myndigheten att bilden ska klarna ytterligare.

– Sammanlagt kommer vi att jämföra 3—4 miljoner vaccinerade individer med 2—3 miljoner ovaccinerade.

Uppföljningar ska göras efter sju olika neurologiska tillstånd, som ansiktsförlamning och ms, och tre olika autoimmuna sjukdomar, som ledgångsreumatism, inflammatorisk tarmsjukdom och typ 1-diabetes.

I Stockholmsstudien syntes en ökning av övergående ansiktsförlamning med sex nya fall per 100.000 vaccinerade, framför allt bland riskgrupperna.

Johan Nilsson/TT

 

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fler biverkningar av Pandemrix – i hopp om en seriös utredning … för alla vaccin, i en drömvärld?

 1. Berit Stridsberg skriver:

  Det bästa vore om läkemedelsverket gjorde en helhetsstudie över alla inrapporterade biverkningar både från sjukvård och konsumenter,samt tittade på vad befolkningen sökt för till sjukvården efter Pandemrix! Utöka även studien till att titta på hur det ser ut länder emellan. Då först kanske det kan bli en helhet i vad som har skett. Klart är att det fortfarande bara är toppen på ett isberg som kommit fram gällande biverkningarna efter Pandemrix. Läkarna har varit mycket dåliga på att skicka in biverkningsrapport. Sluta upp med hemlighetsmakeriet så vi drabbade kan få upprättelse och den eventuella hjälp som kan ges. Annars bedriv forskning för att kunna hjälpa oss drabbade! Lär av misstagen,så inte detta sker igen! Ha en bättre samverkan mellan sjukvård och myndigheter fortsättningsvis. Skapa ett vaccinationsregister,ja mycket kan göras för att förbättra bristerna….bl.a inte släppa ett vaccin som inte är tillräckligt säkert…

 2. Pia skriver:

  http://sciencestage.com/v/41923/bioweapon-666-in-your-bird-flu-vaccine.html
  Jag har många gånger funderat över huruvida Pandemrix varit ett enda stort experiment i syfte för att få reda på hur effektivt detta virus skulle vara om det används som vapen. Självklart måste biverkningar undanhållas och munkavel sättas på för att inte sanningen skall komma fram. Det är dessutom ett nanovaccin som är tillverkat för att ta sig igenom blod- hjärn-barriären vilket enligt forskare leder till autoimmuna sjukdomar samt neurologiska skador.
  Vi måste nog börja inse att våra myndigheter idag drivs som vilket privat företag som helst…. dvs i vinstdrivande syfte och det rimmar dåligt med en god folkhälsa.
  Beslut tas efter EMA:s och WHO:s riktlinjer och jag undrar om vi har någon rätt kvar alls att bestämma hur vi vill ha det för våra medborgare.
  Det torde vara Läkemedelsverkets ansvar att begära in fullständiga testrapporter och bedöma inrapporterade biverkningar innan de beslutar om en massvaccinering, eller?
  Vi får väl rösta fram politiker som värnar människan före plånböckerna….

  • urenergi skriver:

   Ja det är upp till folket, vår hälsa är vårt ansvar – helt uppenbart för precis som du säger är våra myndigheter totalt styrda av industrin, med dollartecken för ögonen, inte befolkningens eller miljöns väl.

   Vi sprider en sannare bild av verkligheten, vi kan hålla oss friska och säger nej till industrins medel, vi lär oss att skapa egen energi etc och minskar var storindustris makt. Det är nog flera områden vi får arbeta hårt på för att få ihop en hållbar helhet, som det ser ut som det sker idag. Tack vare bla internet så kan vi samlas och sprida information snabbt!

   Rösta fram politiker som värnar om människan (och miljön) ja jag är inte så politiskt insatt men hur vet man vem som är rätt person/er, eller att de fortsätter vara det när de får en maktposition – eller finns det andra vägar att gå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s