Cancer kopplad till dålig kost (= näringsbrist och högre belastning) enligt WHO

Vad vet vi om orsaker till cancer? I en diskussion nyligen om effektiva behandlingar (och mer skonsamma för kroppen) utanför den traditionella sjukvården så kom ämnet näringsbrist upp som orsak till cancer och en person protesterade automatiskt och högljutt men kunde inte svara när jag frågade honom om vad han menar att cancer beror på .

Enligt så kallade skeptiker påstås cancer, i deras egna forum, handla om en naturlig reaktion på ökad livslängd, vilket ganska snabbt kan elimineras som trovärdigt (det blir ett annat inlägg t.ex. om folkslag som lever till långt över 100 år, friska), inte minst då vi ser för många barn och unga som drabbas av sjukdomen.

Många har för cancer som så ofta – för de flesta tillstånd idag – ”ärftlighet” som tro förklaringsmodell. 

Och visst finns genetiska faktorer med i alla tillstånd och sjukdomar, men anlagen bestämmer bara vad som skall utvecklas efter att vi utsatts för miljöpåverkan av olika slag. Därför kan samma skadeverkan ge skilda symtom och sjukdomstillstånd på olika individer. I alla fall krävs nycklar för att aktivera specifika gener.

* * *

Det är inte bara friskvårdsarbetare, alternativmedicinare och näringsforskare, som poängterar kost och livsstil som viktiga faktorer – även enligt WHO så är grundläggande orsaker till uppkomsten av cancer; dåliga matvanor (=näringsbrist och inflammationer i främst mage/tarm), förgiftning (här rökning) samt brist på motion.

Alltså är detta något vi relativt enkelt kan förebygga och även använda kunskapen i behandling, det finns framgångsrika behandlingar med höga doser av olika näringsämnen! (t.ex D-Vitamin och C-vitamin)

Genom att undvika inflammationsfrämjande och försurande kost, även försurande och belastande kemikalier och mediciner. För att ersätta med anpassad näringstät föda och näringstillskott med högt upptag.

Cancerceller frodas i en inflammerad kropp, i en syrefattig och försurad miljö (felaktig kost, näringsbrist, stress kemikalier) … Ett bra näringstillskott hjälper till att basa (”kalka”) kroppen, syresätter och hjälper kroppens celler att kapa massor av energi till självläkningprocesser – för att kunna skapa den harmoni och balans som kroppen alltid eftersträvar. Mycket kortfattat!

Allt som inte är till nytta i kroppen är en belastning, mer eller mindre!

Vår mat innehåller långt ifrån tillräckligt med näring idag och vår förmåga att absorbera näringen är av yttersta vikt, ett skadat/stressat matsmältningssystem tar inte upp näring tillfredsställande.

Nästa inlägg kommer att avhandla det hemska faktum att vi utarmat våra jordar och producerar efter devisen kvantitet före kvalitet – bukfyllande mat utan näring, däremot fulla av vätska och kemikalier mm.

* * *

Cancer linked with poor nutrition

04-02-2011

Ett par stycken översatta men artikeln är på ganska enkel engelska:

I WHO:s europeiska region är cancer den vanligaste dödsorsaken efter sjukdomar i cirkulationssystemet (hjärt- kärlsjukdom). Den står för 20 % av alla dödsfall i regionen, med 2,5 miljoner nya fall diagnostiserade varje år.

En hälsosam livsstil – med en hälsosam kost, fysisk aktivitet och att bibehålla en hälsosam vikt, förutom att undvika tobak – kan förhindra många cancerfall.

”The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) har analyserat relationen mellan en rad faktorer (kost, näringsstatus, livsstil och miljö) och förekomsten av cancer och andra kroniska sjukdomar genom en studie av 520 000 personer i åldern 50-64 år i 10 europeiska länder.”

”Enkla matvanor för att minska risken för cancer

• Uppmuntra och utveckla goda matvanor i barndomen.

• Bibehålla en hälsosam vikt genom att balansera energiintag med fysisk aktivitet, och undvika kraftig viktökning under hela livet.

• Uppnå och bibehålla en hälsosam vikt, vid för närvarande överviktigt eller fetma.

• Anta en fysiskt aktiv livsstil.

• Konsumera en hälsosam kost, med betoning på vegetabiliska (plant) källor.

• Välj mat och dryck i sådan mängd som bidrar till att uppnå och bibehålla en hälsosam vikt.

• Ät fem eller fler portioner av olika grönsaker och frukter varje dag.

• Välj hela grödor (med skal/fullkorn) i stället för att behandlat (raffinerat).

• Begränsa konsumtionen av processat- och rött kött.

• Håll alkoholkonsumtion inom måttliga gränser (för vuxna, inte mer än en drink per dag för kvinnor eller två per dag för män).”

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Cancer kopplad till dålig kost (= näringsbrist och högre belastning) enligt WHO

  1. Ping: Exklusiv FitLine-presentation ges av Världsettan i tennis – Novak Djokovic! | Urkraft – Mother Warrior

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s