”Avslappning för barn” kan hjälpa barn med ADHD att somna

*Obs. Absolut ej bara för barn med ADHD-diagnos – utan för precis alla, det är mycket viktigt för hjärnans utveckling och hela vår hälsa, att kunna slappna av*

Sån här hjälp hade jag önskat att ha de första åren då Viktor hade så enorma problem med att både somna och sova (då han hade ont i magen och diarré pga av felaktig kost) – men det är ovärderligt för barn idag att få hjälp att komma till ro överhuvudtaget.

Visst riktar sig dessa meditationsresor till barn från ca 3 år men jag tror de funkar väldigt bra som avspänning för ett spädbarn och dess föräldrar att komma till ro tillsammans. Ett skrikande barn som inte kan sova är stressande för föräldrarna och barnet känner deras stress, det blir en ond cirkel – bryt den och det kommer bli skillnad (med reservation för att sömnlösheten, som i Viktors fall, kan ha rent fysiologiska orsaker – som inflammerande föda, smärtor och näringsbrist).

I vår otroligt snabba värld med alla ständiga och samtidiga intryck är det otroligt viktigt att vi lär våra barn tidigt, att kunna slappna av och att vara medvetet närvarande – för att kunna bli harmoniska vuxna. Men det är aldrig för sent att lära sig, vi och våra hjärnor fortsätter att utvecklas hela livet – det är dock lättare och går mycket snabbare om vi får detta i unga år. 🙂

Provlyssna på Christina Divéns underbara meditationsskivor.

Läs mer om Regnbågslandet och Lek med delfiner.

Se och köp, alla Christinas skivor hos Theta Wellness Music.

Läs mer om Christina, meditation mm på hennes fina hemsida.

Erfarenhetsberättelser vid ADHD, den ena var så rörande att jag måste kopiera här:

”För ett par år sedan fick jag ett långt brev från en ung kvinna på 21 år med ADHD som tackade mig så mycket för just ”Avslappning för barn”. Hon hade också stora problem med hyperaktivitet. Hennes mamma hade provat massor med olika saker men inte hittat något som hjälpte.

I sitt brev skrev hon att under hela sin skoltid hade hon inte kunnat sova på nätterna och i bästa fall hade hon sovit en eller två timmar innan det var dags att gå till skolan. Först när hon var 17 år hade hennes mamma hittat CD:n ”Lek med delfiner” och de avslappningssagorna hjälpte henne slappna av och somna.

Som hon skrev så var hon väl ”lite för gammal” men det enda hon hittat som fungerade för henne. Avslappning för barn hjälpte henne att komma till ro och sova på nätterna.

Hon sa att den hade varit och var fortfarande hennes stora hjälp så att hon kunde somna och sova på nätterna. Hon skrev också att ända tills för några månader sedan så hade hon inte vetat hur sagan slutade eftersom hon hade somnar innan den var slut.”

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s