”Tusentals sjuka av sina mediciner – Men inom akutvården är kunskapen om problemet liten”

Inget som jag inte skrivit om tidigare … och det är ju knappast endast ett problem inom akutsjukvården utan sjukvården i stort. Det finns knappt någon grundläggande kunskap om vad som gör oss sjuk eller hur vi håller oss friska, utan vi ordineras främst symtomdämpande läkemedel – som inte alls läker trots det förvillande namnet.

”Läkemedel”, kan visst vara mycket hjälpsamma i vissa fall men de skapar alldeles för ofta mer problem än de löser – och ska inte vara en krycka för livet!

Under läsningen framkommer en för mig ny benämning – medicinsjukan. Så talande och så hemskt utbrett … 

Vi har en så utvecklad sjukvård och massor av mediciner idag, nya kommer hela tiden – men är vi friska i vår höga levnadsstandard och i detta sjukvårdssamhälle?

Kan vi inte kalla denna sjuka för iatrogen – gammalgrekiska: av läkare orsakat?

Det behöver alltså ske ett enormt paradigmskifte – så våra läkare får arbeta med vad de är ämnade för (frisk vård) – minska Läkemedelsindustrins inflytande och öka kunskapen om hur våra kroppar fungerar!

En enorm del i detta är näringsläran, grundläggande för vår hälsa, tillsammans med syre och vatten:

Förebygg genom att ge din kropp grundbehovet av näring och håll dig frisk – för när du får vad du behöver kan din kropp skapa optimalt med energi och balans, samt rensa ut vad den inte behöver – då har vi högsta självläkningsförmåga ♥

Låg kunskap om biverkningar av läkemedel

Nyheter/Ekot – Sveriges Radio

Jessica Fryckstedt arbetar på akutmottagningen vid Karolinska sjukhuset i Solna.

Hon har i sin forskning följt upp sammanlagt tusen patienter som blev inlagda här, och fann att i mer än en tredjedel av fallen, var det läkemedel som orsakat inläggningen.

Ändå, visar Kalibers granskning, är medveten om problemet lågt.

Kaliber kontaktade 50 akutsjukhus över hela landet. Av de 40 som svarade, var det bara fåtal som hade tagit reda på hur vanligt det här är bland de egna patienterna.

– Men det är väl ganska symptomatiskt för den här situationen. Vi känner inte till problemet, vi tänker inte på det. Vi är inte medvetna om att läkemedelsrelaterade problem är ett jättebekymmer.

Det vittnar bara om att man inte känner till det, att man inte kommer att upptäcka det och att de här läkemedelsrelaterade problemen kommer att få fortgå och patienten får betala i form av lidande, tid på sjukhus och felmedicinering etc, säger Jessica Fryckstedt, överläkare på Karolinska sjukhuset i Solna

Tusentals sjuka av sina mediciner

Expressen

En man sorterar läkemedel i en dosett. Arkivfoto: Pernilla Wahlman/Scanpix.

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s