Filmtips: Hästpojken – Dox ikväll 21.00 och 9/7

Hästpojken

Vad skulle du vara beredd att göra för att hjälpa ditt barn? Troligen precis allt som krävs. För Rupert Isaacson och Kristin Neff från Texas handlade det om en resa till Mongoliet tillsammans med lille sonen Rowan. I kampen mot pojkens autism satte man sitt hopp till kombinationen hästar – och schamaner.

I april 2004 fick då tvåårige Rowan diagnosen autism. Den tidigare så livliga pojken slutade att använda de få ord han lärt sig, han undvek ögonkontakt och försvann in i sitt skal flera timmar i sträck.

Rowan började också skrika, plötsligt, okontrollerat och otröstligt, något som gjorde hans föräldrar djupt förtvivlade.

Så, av en slump, upptäckte Rupert något häpnadsväckande. Så fort Rowan kom i närheten av familjens märr, Betsy, förändrades hans beteende. När sonen lyftes upp på hästryggen blev han plötsligt lugn och under en ridtur i sin pappas famn började Rowan till och med att prata.

När ett antal schamaner från hela världen samlades i USA var Rupert där i sällskap med fru och son. Ceremonierna som Rowan plötsligt drogs in i hade en överraskande effekt på hans tillstånd. Nu var den stora frågan: var i världen skulle Rupert hitta både schamaner och hästar?

Svaret blev Mongoliet och därmed började en livsomvälvande och strapatsrik resa för Texasfamiljen. Vi följer med på den och får samtidigt från en rad experter på området höra om de olika teorierna som finns om autism.

Filmens hemsida (på engelska)

Flerfaldigt prisbelönt film av Michael Orion Scott.

Regi: Michel Orion Scott

Producent: Rupert Isaacson

Musik: Kim Carroll och Lili Haydn

Foto: Michel Orion Scott

Klipp: Rita K. Sanders

Amerikansk dokumentär (The Horse Boy) från 2009.

Sändningstider Dox: Hästpojken:

SVT1 Torsdag 7 jul 2011 kl 21.00

Av en slump upptäckte Rupert att Rowans beteende förändrades så fort han kom i närheten av hästar. Något som skulle bli början på en livsomvälvande resa.

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s