Strålande utsikter?

Kort sammanställning av artiklar under ämnet skadlig strålning, följ länkar/rubriker för att läsa mer.

Mobilstrålningsexperten Anders Ahlbom lämnar SSM:s vetenskapliga råd
10 juni, 2011

”Efter att Mona Nilsson avslöjat att den ”oberoende experten” på mobiltelefonirisker Anders Ahlbom hade bildat ett konsultbolag tillsammans med den TeliaSonera-anställde brodern Gunnar Ahlbom i Bryssel, tvingades Anders Ahlbom bort från IARC:s utvärdering om cancerrisker av mobiltelefoni nyligen.”

Mona Nilsson: Mobilbranschens cancerförnekelse är slutligen motbevisad
6 juni, 2011

”MOBILSTRÅLNING: WHO-organet IARC har meddelat att de bedömer att mobil- och DECT-telefoner, dvs trådlösa telefoner, kan orsaka malign hjärntumör.

Att mobilanvändning ökar risken för cancer har klargjorts. Orsaken till att riskökningarna tonats ner står att finna i de gigantiska ekonomiska intressen som stod på spel vid bedömningen av mobilens cancerrisker.”

Mona Nilsson avslöjar jäv – WHO kickar Anders Ahlbom
25 maj, 2011

”En av de tyngsta forskarna i kring strålning från mobiltelefoner i Europa, professorn Anders Ahlbom, har fått lämna som expert från ett forskningsmöte lett av WHO. Orsaken är en misstänkt intressekonflikt då Anders Ahlbom suttit i styrelsen på Gunnar Ahlbom AB som arbetar med lobbyverksamhet åt telekomindustrin och ägs av hans bror.

Samtidigt är Anders Ahlbom expert på svenska Strålsäkerhetsmyndigheten där hans återkommande budskap är att det helt saknas bevis för hälsorisker med mobiltelefoni.”

Europarådet vill förbjuda mobiltelefoni och trådlösa nätverk i skolor
16 maj, 2011

”Mobiltelefoni och trådlösa datorer utgör en risk en hälsorisk för människors och bör därför förbjudas i skolor, enligt ett beslut i Europarådet i Strasbourg. Miljöutskottet presenterar nya bevis för att mobilstrålning har ”potentiellt skadliga” effekter på människor. Åtgärder krävs därför för att skydda barnen omedelbart.”

Erbjudande från Tre ökar risk för hjärncancer hos barn
15 maj, 2011

”Mobiloperatören 3 sände i förra veckan ut en påkostad reklambroschyr till alla landets småbarnsföräldrar. 3 erbjuder nya mobiler till barnen, en sony Ericsson X8 och ”tusentals spel” och program, till ett värde av 1295 kronor. Familjerna får också färgglada klisteretiketter med söta papegojor och 3:s logga att sätta på småbarnens mobiler. Familjen kan sänka kostnaderna hävdar 3.

Det 3 inte berättar i samband med det påkostade erbjudandet är att mobilen ökar risken för dödliga hjärntumörer och andra allvarliga skador för de små, samt att små barn är betydligt känsligare för strålningen än vuxna. Därför är den här typen av reklam förbjuden i Frankrike sedan juli 2010 (reklam riktad till barn 6 år och yngre). I Frankrike och flera andra länder avråds dessutom barn under 12 från att använda mobilen och i den franska grundskolan är mobilen förbjuden.”

mobiltelefoni barn hjarncancer

Kinesisk forskning – Mobilen ökar risken för cancer
21 april, 2011

”Kinesisk forskning visar kraftig ökning av risken för cancer på öronspottkörteln. Undersökningen är den största hittills på kopplingen mellan öronspottkörtelcancer och mobiltelefonanvändning. Långtidsanvändare löper som förväntat störst risk.

En normal mobilanvändning i dag på mer än 2,5 timmar om dagen ökar risken 16-31 gånger, beroende på tumörtyp.”

* * *

LÄSTIPS:

Mona Nilsson om Mobiltelefonins Hälsorisker
Vad svenska myndigheter inte vill att du ska veta om mobiltelefonins hälsorisker

mona nilsson

Mona Nilsson bok – Mobiltelefonins risker

Ända sedan 1960-talet har forskare beskrivit ett antal sjukdomssymtom som fått samlingsnamnet ”mikrovågssyndromet” och som uppstår när människor utsatts för mikrovågor under en längre tid.

Trots kunskapen tillåts mobilindustrin att förorena miljön med allt mer mikrovågor i allt fler sammanhang. Idag exponeras vi dygnet runt för strålningsnivåer som är högre än någonsin tidigare i historien.

Allt fler människor från olika delar av världen vittnar idag om de symtom som beskrevs i mikrovågssyndromet och kopplar dessa till trådlös teknik. Ett ökande antal läkare och experter varnar för allvarliga konsekvenser.

Mobiltekniken innebär risker inte bara för människorna utan för hela ekosystemet. Men riskerna har mörklagts och tonats ner av industrin och myndigheterna. Den här boken ger dig fakta om den forskning de inte vill berätta om. Den avslöjar också WHO:s, experternas och myndigheternas samarbete med och kopplingar till mobilindustrin.

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Strålande utsikter?

  1. business daily skriver:

    Har ar och .Nar det nu borjar hetta till och forskningen allt tydligare pekar pa att mobiltelefonin innebar allvarliga halsorisker gommer sig myndighetens foretradare bakom forsvarsskolden att de sedan manga ar nu tillampat forsiktighetsprincipen och rekommenderat hands-free..Sanningen ar nagot helt annat enbart i undantagsfall har myndigheten rekommenderat hands-free och sarskilt till barnen men man har samtidigt understrukit att det inte ar for att barn ar kansligare pa nagot satt och att mobiltelefonins gransvarde ar satt med stor sakerhetsmarginal till halsoeffekter att forskarna inte lyckats hitta halsoeffekter under gransvardet och att gransvardet ar baserat pa omfattande forskning. A ena sidan har man lamnat forsakringar om att mobiltelefonin ar saker genom att stralningen ar under gransvardet som ar satt med stor sakerhetsmarginal till pavisade effekter A andra sidan har man rekommenderat hands-free sannolikt inte i forsta hand for att skydda allmanheten utan sig sjalva nar bubblan val spricker..Jag ringde upp expertmyndighetens senior advisor Lars Mjones och stallde fragan om vad han vet om hur mycket hands-free i sjalva verket skyddar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s