En av de mest gudomliga jag upplevelserna jag haft under denna livstid (FitLine och fysisk prestation)

Oj var ska jag börja? För att förstå djupet och kraften i upplevelsen rubriken syftar på vill jag förmedla lite bakgrundshistoria. Jag vet med mig att jag har svårt att hålla mig kort så jag strukturerar upp mig i rubriker. 😉

Min historia – the short version

Jag föddes 1978 och hade mag/tarmproblem från start, vilket resulterade i rejäla problem kring ätandet, en kraftig (främst psykiska)ätstörning med andra ord. Dessutom var min uppväxtdiet späckad av sötsaker, vitt bröd, strösocker, Cornflakes, Kalaspuffar, Chokladdryck – you name it. I min familj rörde vi inte på oss tillräckligt, jag minns bara att jag gick på simning en kort period vid 9-års ålder. Gymnastiken lyckades jag undvika på ett eller annat sätt genom hela grundskolan – i gymnasiet gick jag i en estetisk icke fungerande friskola, som knappt innehöll idrott överhuvudtaget, jag missbrukade då även alkohol kraftigt.

Jag använde mig av stora mängder alkohol som dövare och avslappnare från 12 års ålder, till 25, samtidigt var jag ”den duktiga” flickan som pressade mig mycket gällande prestationer och perfektion – ni kan tänka er att min kropp har varit enormt utsatt för stress?

Detta är som sagt den korta versionen, det finns mycket mer till storyn om min påfrestade kropp. Det uppstod stor stress i olika former även efter jag valt att sluta dricka, även om jag ganska direkt gick in stenhårt på att leva i helhetshälsans namn. Min stora glädje, min underbara son, drabbades ju av något kallat autism – vilken plågade honom enormt och därmed även mig.

Men livet har bara gått framåt och uppåt, uppåt. Viktor har blivit friskare och friskare via kost och nu av nya kosttillskotten, mitt mående som bara ökat och ökat – trodde jag knappt kunde bli så mycket bättre. Jovisst i långsam takt med fortsatt fokus på olika former av självutveckling och medveten närvaro. Jag har föreställt mig vara så gott som helt ”frisk”, hur man nu ska definiera innebörden av det ordet. Jag har tagit mig genom en högskoleutbildning, har plötsligt eget företag (som jag aldrig trodde, inte ens några månader före start), jobbar med hälsa på flera områden, räknar även in bloggen och att jag hjälper andra föräldrar med kost mm.

Jag levde i ett ständigt hälso- och miljötänk – men ändå skulle min egen och många andra närståendes hälsostatus snart få en i många fall otrolig skjuts åt det positiva hållet.

* * *

Så blev jag alltså tipsad om FitLineprodukterna sommaren 2010 och körde igång mitt eget abonnemang i juli – alla mina effekter finns dokumenterade i bloggen, även de relaterade till träning.

I mitt nya alkoholfria och hälsosamma liv hade jag såklart insett jag att ta tag i detta med träning och motion (körde faktiskt en del innan med men det bröt sannolikt bara ned min kropp då).

Men av olika orsaker har jag bara lyckats periodvis, alltifrån tidsbrist (småbarn och studier), kostnadsfrågan, bristande motivation, sjukdom och svårt att komma tillbaka etc – till att jag faktiskt bara tyckte att styrketräning var åtminstone lite kul.

Kondition, pulshöjande träning har jag hela tiden avskytt och känt stort motstånd inför. Kära Orbitrek, min crosstrainer, fick mig att tycka det var ok och jag lyckade glatt hålla igång i flera månader, tills något hände och jag har sedan återigen lyckats träna endast sporadiskt.

Men i det lilla jag nu tränat så har jag alltså efter att jag börjat med FitLine, märkt väldigt tydlig positiv effekt på både kondition, styrketräning och yoga – motstånd försvinner, mjölksyra vad är det och håll??

Mitt motstånd mot motion – och övertygelsen om att utmana allt som känns jobbigt

Den klassiska yogan fungerar kanon och jag köpte också nyligen ett dag-gymkort för att kunna styrketräna i pass, med instruktör, jag fungerar (har fungerat) bäst i den situationen med den vägledningen. Roligt!

Men när min instruktör på gymmet skulle göra upp ett personligt schema, ifall jag någon dag ville sätta mig i maskinerna, pratade vi kring allt och givetvis mitt motstånd mot motion, problemet med andningen i de situationerna och mitt största motstånd – mot att springa.

Vari låg motståndet? Visst har jag hela tiden berättigat kunnat skylla på mina diskbråck i ländryggen, men främst är det min oerfarenhet och någon form av rädsla. Rädslor ska utmanas och jag nämnde det för min instruktör, kanske skulle jag efter tid våga mig på att promenera på löpbandet – läskiga tanke – för att kanske senare våga springa på det.

Visst dök fantasin om frihetsskänslan av att springa fritt i skogen upp som små glimtar… men det var ju bara en avlägsen dröm?

Och sedan gick det bara någon vecka (dessutom med frånvaro pga vattkoppor och stängt på dagis så jag är fortfarande i en otränad kropp), jag kommer till gymmet och instruktörinnan säger åt oss att plocka med saker för idag ska vi träna utomhus i det vackra vädret – offentligt!!

Vi går ut, jag i mina hemska gamla för stora kläder och dåliga streetskor – och blir ”tvingad” att springa som uppvärmning OCH avslutning!

Med viljan gick det under omständigheterna bra tyckte jag, men det var objektivt sett ingen lång sträcka. Jag blev väldigt andfådd, flåsade och kunde inte ta i så mycket extra på slutspurten.

Dagen efter det kändes det så otroligt bra i benen, inte mycket men kroppen sa till mig upprepade gånger att det här måste du göra om – på riktigt!

Jag var bortrest över natten men på vägen hem stannade vi och jag köpte dyra löparskor och nya träningskläder – här ska utmanas!

Min helt otroliga upplevelse – torsdagen den 26 maj, en dag att minnas

Jag hade ju kunnat bege mig ut någon dag tidigare, ”men annat dök upp”, även igår fastnade jag i annat tills jag fick övertala mig själv – det är nu eller aldrig!!

Jag bestämde också mig för att efter otaliga rekommendationer från dem som vet, rejält boosta mig själv med Activize före och Restorate efter bedriften, för att stärka min stackars totalt ovana kropp. Jag tog min vanliga morgondrink med en liten skopa extra Activize. Vid 14.30 tog jag en till (även med en skopa Basics) men nu med 6 skopor Activize, tre teskedar. En halvtimme efter det tänkte jag ska det va så ska det och tog tre skopor till och tvingade mig ut!

En omotionerad  33-årig kvinnas första seriösa joggingtur:

 • Först en explosiv cykeltur på högsta växel, i uppförsbacke, till min mamma för att lämna saker och cykel.
 • Rask promenad i 5 minuter till vår vackra Barockpark och dess naturområde – fortfarande lite nervös.

  Hur löjlig ser otränade jag ut i de här tajta, flashiga, men fantastiskt sköna kläderna? Hur dum kommer jag att se ut i min icke existerande löpstil, jag vet ju inte mer än att försöka hålla mig rak och andas genom näsan?

  Eller kanske ser de en tapper tjej som gör något de också skulle vilja våga?

 • Första missen blir att jag tar en genväg som fanns där när jag hade hund för många år sedan – resultat, brännässelutslag på benen men inget som direkt bekom mig. Nu ska jag iväg!
 • Sen börjar jag springa och jag springer, och springer, och springer – det blev inte många gångsteg under kommande 40 minuter – utan jag joggade i princip hela tiden, och det gick så löjligt lätt.
  Det fanns inga stopp, det blev inga problem med andningen som det alltid blivit förr! Jag fick spurta på emellanåt för att känna mer men ville samtidigt inte ta ut för mycket på första försöket.

  Det var ganska varmt så jag sprang upp i skogen, upp och ned i backar och studsade lätt över stenar och rötter – tänkte flera gånger, ”när tar det stopp, när kollapsar jag?”, med det skedde aldrig.

  Någonstans mitt i rundan, snett i uppförsbacke, upplever jag en sådan enorm känsla av harmoni, en samklang mellan kropp, känsla och psyke – både kroppen och tankarna upprepade orden ”vad underbart det här är”.

  Jag blev så betagen av känslan att jag nästan ville gråta (jag gör det sällan men det sker inuti, utan tårar), både av den totala lyckan – en andlighet i rörelse, medveten närvaro i aktion – men kanske även samtidigt just för att för första gången i livet få släppa taget och bara springa. Det var ett stort ögonblick och helt uppenbart hade jag inte nått dit så snabbt (direkt!), utan att kroppen fått den näring den behövde.

  Enda anledningen till att jag bestämde att jogga tillbaka var för att mitt huvud fick ta det medvetna beslutet, för att inte utan att ha känt det ha överbelastat ryggen. Det kändes som jag skulle kunna ha sprungit lika länge till.

  Jag känner en total frihetskänsla så på vägen tillbaka ur parken fortsätter jag att springa längs gångvägen, förbi ett gäng som skojar lite – det berörde mig nu inte, jag skojade tillbaka, utan andfåddhet 😉 – jag fortsätter även att springa förbi promenadspråket och sedan längs bilvägen, ända tillbaka till min mammas ytterdörr. Ingen rädsla kvar, även om det inte var särskilt gemytligt att springa på asfalt och vid bilväg jämfört med skogen.

  Bonusfarsan påpekade att jag var vit runt munnen pga syrebrist, i övrigt KNALLröd – och jag kan garantera att efter dessa doser av Activize, med bl.a. niacin/ B3 och en speciell brunalg för ökat syreupptag, tillsammans med den fantastiskt regelbundna andningen jag hållit under min joggingtur – så var syrebrist inget problem på min karta! 😉

 • Sedan rullar jag hem i välförtjänt nedförsbacke och tar en dos Restorate och en till efter cirka en timme.

  Duschar och njuter och är hög för resten av kvällen på min bedrift. Jag njuter fortfarande kan jag lova. 😉

För mig var detta närmast en uppenbarelse (eller det vackra ordet epiphany), detta är numera en del av min personliga religion.
Religionen heter Helhetshälsa med Närvaro, Omtanke och Hållbarhet som apostlar, mina budord avhandlar balans, sund kost, andning, rent vatten, motion/rörelse, återhämtning, lek, medveten närvaro och medvetna tankar – och SPRINGA! 😀

Ja det såg i princip ut såhär! Run, you are free now!

* * *

Ok, jag har alltså inte efter nästan 11 månader med FitLine, ens i närheten upplevt den totala effekten av att ge kroppen optimal näring – jag har ju mesat med doseringen!

Jag är så otroligt tacksam över att ha funnit dessa produkter, de har förändrat mitt liv (innefattandes att min lilla pojke och en hel mängd personer ur familj och bekantskapskrets också fått otroliga resultat) under dessa 11 månader, så otroligt mycket.

Jag brukar gilla att hålla mig nedtonad, utan stora känslouttbrott, men nu tänker jag slänga av mig den attityden en kort stund till – och jag struntar också i om ”oinvigda” vill etikettera mitt nästa uttalande för fanatiskt, för…

JAG ÄLSKAR MINA NÄRINGSDRINKAR!! OCH JAG ÄLSKAR ATT SPRINGA!!

Tack Rolf Sorg, tack alla som skapat och arbetat med att sprida FitLine kosttillskott, tack Tanja för att du ”vågade” ge mig förslaget att prova ett nytt kosttillskott när jag hade en sådan skeptisk attityd efter allt annat jag redan provat utan resultat! 😉

Alla borde få samma chans till att uppleva allt detta! 🙂

* * *

Och vad känner jag idag, efter min stora bedrift?

Javisst känns det i benen, den sköna känslan av att ha låtit dem arbeta ordentligt, ingen nämnvärd träningsvärk i jämförelse med vad jag faktiskt utfört.

Och bara en anings känning av att ha ansträngt nedre delen av ryggen, ingen smärta alls. Har ett litet skavsår på vänster fot, ska komma ihåg löparstrumporna nästa gång. 😉

Det KAN nog kännas tungt med benövningar på dagens cirkelträningspass, så jag kör några solhälsningar hemma.

Och jag kommer att fortsätta ta större doser activize före krävande träning. 😀

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En av de mest gudomliga jag upplevelserna jag haft under denna livstid (FitLine och fysisk prestation)

 1. urenergi skriver:

  Morgonen, andra dagen efter min löpartur:

  Igår var jag lite stel i benen då jag reste på mig efter att ha suttit ned en stund. Men idag var det i princip borta, direkt jag klev ur sängen! 😀

  Thank you Restorate! Som jag skrivit tidigare så var jag förr handikappad en vecka om jag tränat ben (främst utfall) efter en tid av inaktivitet. Efter jag börjat med kosttillskotten finns en mycket mildare känsla och enbart 2-3 dagar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s