SVT Play – Räcker världens resurser inte för konstant tillväxt?

SVT Play, Vetenskapens värld – Del 17 av 17:
Räcker världens resurser inte för konstant tillväxt?
 

Visas t.o.m. torsdag 30 juni

Mamma Urkraft tycker att svaret är helt uppenbart men tydligen tycker inte de bestämmande lika. De ältar behovet av ökad tillväxt och åter tillväxt – hur tänker de då? Lämnar frågan obesvarad för det svaret är precis lika uppenbart.

Avsnittsinformation:

Det började med elefanter som våldtog och dödade noshörningar i Sydafrika. Och nu kommer allt fler rapporter om hur elefanter angriper människor. Den annars så fredliga och sociala elefanten tycks ha utvecklat ett onaturligt, aggressivt beteende.

Forskare hävdar att det är människan som stressar dem och att det finns en risk att elefanterna som art inte kommer att överleva. Vetenskapens värld pejlar också in en växande debatt bland ekonomer och naturvetare.

Många hävdar att världens resurser inte räcker för konstant tillväxt, och andra hävdar att utan tillväxt bryter samhällen och välstånd samman. Men stämmer det?

Citat från inledningen:

Hur kan en ekonomi växa för evigt på en jord med ändliga resurser?


Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s