Dokumentär alla borde se – Food Matters – Varför blir vi sjuka och hur blir vi friska?

”Du är vad du äter” och idag äter vi näringsfattigt hur ekologiskt tänkande vi än är, jordarna är kraftigt utarmade (med en exploatering som mätbart eskalerat de senaste århundradet). Vi blir även pepprade med kemikalier från alla håll, maten processas och grödor till och med djur manipuleras på olika vis.

Här kan vi få förståelse för hur vi idag är i behov av effektiva kosttillskott som fyller på hela spektrat av vitalsubstanser som våra kroppar måste ha för att hålla sig friska, vara i balans och må bra livet igenom.

Och här kan vi få förståelse för hur effektiva kosttillskott kan göra dessa, till synes många olika, underverk som FitLineprodukterna hjälper till med. Skapas balans i kroppen så läker många till synes helt olika sjukdomar och symtom ut.

Rätt näring skapar energi som kroppen behöver för att självläka – vi behöver inte gifter och kemiska droger i den extrema utsträckning som läkemedelsindustrin vill få oss att tro (inte ens i närheten) för med rätt näring skulle vi hålla oss friska samt den viktiga aspekten hur alla syntetiska mediciner faktiskt skapar obalans och sjukdomar – sedan tar vi ett piller till för de nya symtomen och ett till för nästa osv. En ond cirkel av industriunderstödd livslång obalans.

Ja ”sjukvården” (not: ej friskvård) är fantastisk gällande att laga brutna ben och medel som narkos och morfin kan ses som en välsignelse i olyckliga situationer, sjukvården  är fantastisk gällande kirurgi. Men baksidan är kanske då vi istället för att gå till grunden med problem verkar vi numer även använda kirurgin till att korrigera symtom som fetma – när dessa tillstånd också handlar om kost, näringsbrist och negativa tankar och känslor.

Gastric Bypass, den enda metod som fungerar” – existerade dessa problem med fetma samma utsträckning för hundra år sedan? Vad har förändrats – varför blir vi sjukare och sjukare medan vi får bättre och bättre sjukvård och med en läkemedelsindustri som spenderar miljontals kronor varje dag på forskning? Och så baksidan av dessa operationer som idag blomstrar och klassas i parallell med gudomlig frälsning – ”Fick hjärnskada efter fetmaoperation”.

I filmen tar man upp vad dagens läkare och deras utbildare ”glömt”  eller inte fått veta… Skillnaden mellan ”läke”medel och vitaminer som man redan redan för flera decennier kliniskt konstaterat är läkande – ingen har dött av näring men alla dör utan den – otaliga antal människor dör och blir skadade för livet varje år av läkemedelsindustrins mediciner.

I filmen tar man upp t.ex. hur stora doser niacin (vitamin B3) är till enorm hjälp vid tillfrisknande ur alkoholism och även vid depression. Läkarna varnar för vitaminer och speciellt i höga doser, trots att ingen någonsin dött av niacin – trots det rekommenderar man hellre mediciner. Hur många människor per år dör i onödan – och då även via otaliga självmord som hade kunnat avhjälpas med näring!

Varför vill man förbjuda försäljning av vitaminer (medan läkemedelindustrin själva ska få sälja verkningslösa, slarvigt sammansatta vitaminpiller, för piller är ju meningslösa i många fall) men öka försäljningen av syntetiska medel och kemikalier? Varför behöver man peppra oss med dessa symtomdämpande, icke läkande, kroppsfrämmade mediciner via ökad reklam – I princip alla medel från läkemedelsindustrin är toxiska för våra kroppar. Varför ska tillverkarna av vaccin inneha ansvarsfrihet/immunitet mot skadeverkningar? Vilken typ av forskning går industrins biljarder till? Ja inte kan man kalla deras egen forskning för oberoende och utan jäv.

Vi måste få all näring vi behöver och dricka mycket vatten – för att rensa kroppen från alla gifter och läka. Näringsbehovet ökar än mer när vi är i obalans och förgiftade!

I filmen ”Food Matters” får vi även en ”ny” syn på cancer och läkning med t.ex. högdos intravenös vitamin C för att döda cancerceller, istället för med kemoterapi som även dödar de friska cellerna.

”Om det här var så bra så skulle min läkare veta om det, -så skulle  det visas på nyheterna på TV, -så skulle det läras ut på läkarskolan” – Svaret på varför så inte är fallet, får du i filmen. Om tillräckligt många av oss kunsumenter (inte patienter) började klaga – och kräver läkning via näring, först då kan förändring ske.

Vi behöver utbildning i hur vi håller oss friska – inte medicinering!

Vi kan må bra och vara friska livet igenom – acceptera aldrig krämpor som kroniska.

Vi är människor och konsumenter – inte livegna patienter.

Vi behöver lära oss vad som är friskmat och lämna dagens sjukmat.

Vi behöver också inse att vår egen hälsa och våra barns hälsa – är vårat eget ansvar.

Vi måste lära oss att ta hand om planeten för att kunna behålla och förhoppningsvis öka näringsinnehållet i vad vi äter. 

Vi måste ”go back to basics”, vi måste lämna det sätt vi nu levt och fungerat på som uppenbarligen gjort oss och planeten så sjuk.

Paradigmskifte…

* * *

Läs även:

* * *

Jag rekommenderar verkligen alla som är intresserade av sin, sina barns och hela världens hälsa att se denna dokumentärfilm:

~ Food Matters ~

Food Matters – Hemsidan

Food Matters på Facebook

“Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.”
-Hippokrates

* * *

Citerar ur ett av mina tidigare inlägg (med viss modifikation), om Hippokrates:

Hippokrates, läkekonstens (även om skomedicinen hamnat på avvägar och glömt helhet, näring och allt vad kroppen behöver för balans och självläkning – istället har vi överflöd av kemiska preparat som istället skapar obalans) fader, trodde på naturens läkande kraft – han visste att kroppen är självläkande och att den med egen kraft kunde återställa balans i systemen.

Hippokrates visste att naturlig mat är ”medicin”. Han menade att inga sjukdomar kan existera då blodbanorna är rena och cellerna får tillräckligt med näring. Den enda orsaken till sjukdomar är att man ignorerar naturens lagar om hälsa, båda den fysiska och den psykiska.

Hippokrates ed svärs än idag av nyblivna läkare, jag citerar och får svart på vitt att denna ed rutinmässigt bryts, dagligen och i var skolmedicinsk institution:

Efter förmåga och omdöme skall jag vidtaga dietetiska anordningar till gagn för de sjuka, och vad som kan skada eller göra dem ont skall jag söka avvärja.

Hm, vad har kosten och näring för status inom skomedicinen idag? Jo jag vet att de är pressade under enorm tidsbrist och krav på dokumentation mm. Men ändock finns inga direktiv på att patienten får remitteras vidare till kunnig dietist (måhända vid allergiska tillstånd)? Själv har jag flertalet gånger fått hånfullt eller förnekande bemötande när jag talat om kostens betydelse vid autism…

Vad som kan skada och göra ont? Ja det är knappast bara vuxna som ordineras skadliga mediciner för att stå på dem i åratal utan att ens nudda vid grundorsaker till diagnosen eller symtomen man ”behandlar” (läs: dämpar, trycker ned och underhåller).

Jag skall icke ge någon gift, om man ber mig därom, ej heller råda någon till dylikt: ej heller skall jag ge någon kvinna fosterfördrivande medel.

Kommentarer efter detta känns överflödiga. Gifter ordineras gladeligen varje patient vid varje läkarbesök.

* * *

Avslutar med tragikomik – så länge vi kan skratta finns det hopp! 🙂

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dokumentär alla borde se – Food Matters – Varför blir vi sjuka och hur blir vi friska?

  1. Ping: Dokumentär alla borde se – Food Matters – Varför blir vi sjuka – hur blir vi friska?

  2. Ping: Vad händer med vår mat? « Hälsobloggen

  3. Connie skriver:

    Älskar bloggen din!

    • urenergi skriver:

      Och jag älskar dig – och alla medvetna läsare! 😀 Så underbart inspirerande med de fina kommentarer och feedback jag får emellanåt, jag skriver ju för att jag tycker om det och för att sprida viktig information, men det blir ännu mer roligt när jag får veta att det ger andra något, och att informationen sprids vidare åt alla håll och kanter. Tack så mycket Connie!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s