Samband mellan bekämpningsmedel i livsmedel och ADHD hos barn

*med reservation för översättningsfel med hjälp av översättningsverktyg och egna justeringar ;)*

Bekämpningsmedel funnen i mat som barnen äter, har kunnat kopplas till Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) symtom, enligt en studie visad på MSNBC.

The National Academy of Sciences meddelade att många vanliga livsmedel och snacks som barnen äter på en daglig basis, inklusive frysta blåbär, färska jordgubbar och selleri är belagda med kemikalier och detta har visat sig vara en stor exponeringskälla av bekämpningsmedel  som leder till ADHD hos barn.

Maryse F. Bouchard, en forskare vid universitetet i Montreal i Quebec, publicerade sin senaste forskning om detta ämne i tidskriften Pediatrics. Bouchards studie har sagts vara den största hittills som tittat på effekterna av bekämpningsmedel på barns utveckling och beteende, inklusive ADHD.

Bouchard och hennes kollegor mätte nivåerna av sex metaboliter från bekämpningsmedel i urinen hos 1.139 barn åldrarna 8 till 15 och drog slutsatsen att barn med en 10-faldig ökning av den typ av metaboliter kvar i kroppen efter malathion/malation (den vanligaste kemikalien finns) exponering, var 55 procent större risk att få diagnosen ADHD än barn som inte utsätts för kemikalier.

Bouchards råd till  föräldrar, ”Handla ekologiskt så mycket som möjligt. Jag skulle också rekommendera tvätt av frukt och grönsaker så mycket som möjligt.”

The Food and Drug Administration föreslår att när du tvättar frukt och grönsaker, bör man köra dem under rinnande kallt kranvatten och ”scrub firm-skinned produce” (kunde inte översätta) med en borste. Var noga med att skölja även frysta frukter och grönsaker, och inte använda tvål när du tvättar, eftersom det kan lämna efter rester av tvättmedel och lägga till fler kemikalier i maten.

mU: Tycker att tvålkommentaren är lite lustigt men det är ju ”over there”. Skaffa vattenrenare och tvätta i rent vatten. 🙂

Läs originalversionen av artikeln här.


Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s