Bloggtips: Livet med ADHD / Life with ADHD

”En far till en son med ADHD skriver om nyheter, information och aktuell forskning kring ADD och ADHD.”

*personligen låter jag google översätta sidor skrivna helt på engelska och jämför med originalet medan jag läser*  😉

Här finner du även artiklar om naturlig läkning vid ADHD (samma som för autism, med individskillnader inom diagnosgrupperna), om kost/diet, sambandet mellan mat/allergier/ADHD, om tillägg av vitaminer och aminosyror, problem och frågeställningar om medicinering, tips och lösningar för föräldrar, träning i sociala färdigheter, om teve- och dataspel, skolproblem mm.

Exempel på rubriker:

Är ADHD-medicinering en permanent lösning eller en permanent skada

Sambandet mellan matallergier och ADHD

Tänk om Einstein hade tagit Ritalin?

* * *

Jag har inte granskat innehållet i detalj utan sprider bloggen lugnt förvissad om att ni som är intresserade plockar det ni vill ha eller går vidare. 😀

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bloggtips: Livet med ADHD / Life with ADHD

  1. suddrik skriver:

    Orkar inte gå in och läsa på länkarna eftersom vi inte har samma anknytning till autism, men jag måste faktiskt säga att vad gäller Einstein och Ritalin – JA tack. Med lite droger i kroppen hade han, inte bergsäkert, men möjligtvis, inte gjort vissa upptäkter. Atomklyving någon? Vi hade åtminstone haft några år till på oss att mogna, om nu människosläktet är beskaffat med den möjligheten.

    • urenergi skriver:

      Haha DET var en bra vidarereflektion! Intressant också då jag tror att vi även idag inte är redo för de kreativa och vida sinnen som många med autism och ADHD-diagnoser besitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s