Recepträttelse (dos. björksocker) i boken ”Autism – En sjukdom som kan läka”

Fick detta på mail idag och vidarebefordrar till alla som kan vara berörda. 🙂

”Hoppas att du fann temadagen Annorlunda inuti givande. Du köpte Harald Blombergs bok Autism – en sjukdom som kan läka.

Tyvärr hade vi missat att lägga in en rättelselapp för Evas receptsamling. Förhoppningsvis har du ännu inte har hunnit pröva några av recepten.”

Ur boken ”Autism – En sjukdom som kan läka” av Harald Blomberg

I Evas receptsamling har några tryckfel olyckligtvis smugit sig in i följande recept:

Sockerkaka/tårtbotten

· 1 dl björksocker ska vara: 1 dl rårörsocker eller 2 msk björksocker.

Kladdkaka

· 1 dl björksocker ska vara: 1 dl rårörsocker eller 2 msk björksocker

Carolines kokostoppar

· 1½ dl björksocker ska vara: 1.5 dl rårörsocker eller 3 msk björksocker.

Carolines muffins

· 1½ dl björksocker ska vara: 1.5 dl rårörsocker eller 3 msk björksocker.

* * *

1 dl rårörsocker = 2 matskedar björksocker

Ta ALDRIG mer än 3-4 msk björksocker i något bakverk. Dels är det väldigt sött, dels blir det väldigt basiskt.

* * *

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Recepträttelse (dos. björksocker) i boken ”Autism – En sjukdom som kan läka”

  1. suddrik skriver:

    Har du provat? Jag fick smakprov på xylitol här, det smakade hemskt illa. Men jag är mycket intresserad, så berätta gärna!

    • urenergi skriver:

      Jag har inte bakat på björksocker än men jag minns xylitolsmaken från tuggummin, känner samma av sukrin/sötin (känns även i färdiga bakverk). Misstänker att björksockret i grunden också har den där ”kalla” smaken men vet faktiskt inte hur det blir i kakor osv. 🙂

      • Helen Åström skriver:

        Det blir inte alls samma smak som i tuggummin. Perfekt istället för vanligt socker

      • urenergi skriver:

        Nä dagens petrokemiska tuggummin går inte att jämföra eftersom de innehåller sisådär 6 olika sötningmedel och andra kemikalier, urk. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s