Fick detta på mail idag och vidarebefordrar till alla som kan vara berörda. 🙂
”Hoppas att du fann temadagen Annorlunda inuti givande. Du köpte Harald Blombergs bok Autism – en sjukdom som kan läka.
Tyvärr hade vi missat att lägga in en rättelselapp för Evas receptsamling. Förhoppningsvis har du ännu inte har hunnit pröva några av recepten.”
Ur boken ”Autism – En sjukdom som kan läka” av Harald Blomberg
I Evas receptsamling har några tryckfel olyckligtvis smugit sig in i följande recept:
Sockerkaka/tårtbotten
· 1 dl björksocker ska vara: 1 dl rårörsocker eller 2 msk björksocker.
Kladdkaka
· 1 dl björksocker ska vara: 1 dl rårörsocker eller 2 msk björksocker
Carolines kokostoppar
· 1½ dl björksocker ska vara: 1.5 dl rårörsocker eller 3 msk björksocker.
Carolines muffins
· 1½ dl björksocker ska vara: 1.5 dl rårörsocker eller 3 msk björksocker.
* * *
1 dl rårörsocker = 2 matskedar björksocker
Ta ALDRIG mer än 3-4 msk björksocker i något bakverk. Dels är det väldigt sött, dels blir det väldigt basiskt.
* * *
Har du provat? Jag fick smakprov på xylitol här, det smakade hemskt illa. Men jag är mycket intresserad, så berätta gärna!
Jag har inte bakat på björksocker än men jag minns xylitolsmaken från tuggummin, känner samma av sukrin/sötin (känns även i färdiga bakverk). Misstänker att björksockret i grunden också har den där ”kalla” smaken men vet faktiskt inte hur det blir i kakor osv. 🙂
Det blir inte alls samma smak som i tuggummin. Perfekt istället för vanligt socker
Nä dagens petrokemiska tuggummin går inte att jämföra eftersom de innehåller sisådär 6 olika sötningmedel och andra kemikalier, urk. 🙂