Calmette-vaccinets risker bör utredas

Fram till år 2006 fick alla barn Calmette-vaccinet mot tuberkulos redan vid födseln. I dag vaccineras bara de som tillhör riskgruppen. Flera barn har fått allvarliga biverkningar som i vissa fall lett till döden.

Då föräldrar till barn som blivit sjuka av vaccinet ifrågasatt det har de fått svaret att de inte skriftligt förbjudit att deras barn vaccineras och därmed själva är ansvariga.

För sex år sedan dog Annikas son av vaccinets biverkningar. Hon säger att myndigheterna inte ingripit alls.

– Ingen har kontaktat oss eller utrett det vidare, säger Annika. Det är ett människoliv vi talar om, någon måste ta ansvar.

De skador calmettevaccinet gett upphov till borde undersökas. Det anser föräldrar till barn som fått men av vaccinet mot tuberkulos.

Också den vaccinationskritiska föreningen Rokotusinfo hoppas på en oberoende och ingående undersökning av de men vaccinet gett under 2000-talet.

Föräldrarna och Rokotusinfo vill att barnens skador klassas som olyckstillbud som kunde ha lett till en storolycka. På så sätt kan utredningen gå in på orsakerna till eventuella felbedömningar.

Calmettevaccinet byttes ut år 2002. Enligt biträdande justitiekanslern hade Läkemedelsverket då utfärdat ett specialtillstånd för det nya preparatet genom en allt för frikostig tolkning av lagen.

Det nya vaccinet var enligt Folkhälsoinstitutet till mer skada än nytta och vaccinationerna mot tuberkulos slopades år 2006 för alla utom specialgrupper.

Enligt föräldrarna lovade Folkhälsoinstitutet i tiden att undersöka de men vaccinet gav upphov till, men de drabbade familjerna har inte fått något information.

Tidningen Smocka, 110309, sida 3

Vaccinens risker döljs för föräldrarna


Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s