Komjölk är ”steroider” för växande kalvar

Bröstmjölk är det bästa för växande människobarn de första åren och komjölk är för växande kalvar – som bekant dessutom växer snabbare än människans avkomma.

Komjölk och gluten är inte människoanpassad kost och idag har hälsogurun Zarah Öberg skrivit om detta och mer, i sin artikel ”Akneproblem kan förebyggas och förbättras med kost fri från mjölk och socker”.

Mjölk och gluten är födoämnen kända för att skapa mag/tarmproblem (våra kroppar är inte anpassade efter denna för oss nya kost) vilket skapar obalans av enorma mått och ger många vitt skilda symtom utöver ”finnar”.

Från Zarahs blogg:

”Mjölk innehåller anabola hormoner som ska hjälpa en liten kalv att växa. Dessa hormoner finns i vanlig komjölk:

 • 20α-dihydropregnenolone
 • progesteron (från pregnenolon)
 • 5α-pregnanedione
 • 5α-graviditeter-3β-ol-20-en, 20α-och 20β-dihydroprogesterone (från progesteron)
 • 5α-androstene-3β17β-diol
 • 5α-androstanedione
 • 5α-androstan-3β-ol-17-en
 • androstendion
 • testosteron
 • dehydroepiandrosteron sulfat acyl ester
 • insulin like growth factors 1 och 2 (IGF-1 och IGF-2)
 • insulin

Det rekommenderas att dricka mjölk dagligen, men när man ser på denna hormonlista, så förstår man att det inte alls är ett sunt val. Flera av dessa, ger liknande symtom som hos en tränad person som äter anabola steroider. Riktlinjerna har starkt kritiserats av många sakkunniga som exempelvis ledande näringsforskare på Harvard (Walter Willett och David Ludwig).”

Dags att ifrågasätta statliga kostdirektiv, tallriksmodeller etc. – de alla hamnar allt oftare i välförtjänt kraftigt blåsväder när äntligen forskningsresultat dyker upp för att ”bekräfta” det många före redan vetat länge.

Om vi ser till vår organism och vad som är naturligt för den – inte till ekonomiska krafter, till den ökande världsbefolkningsökningen, ökat behov av snabbproducerad och billig föda eller till andra människo- och livsovänliga aspekter.

Till dess att de styrande krafterna omkullkastats – paradigmskiftet mot helhet, hållbarhet och grundläggande, genomgående hälsa – så måste vi ta eget ansvar över vår hälsa. Men jag har sett stor förändring ske bara över några år, motståndet blir mindre och samtidigt som vi blir alltfler som vägrar vallas toppstyrda genom livet som får till slakt så sprids budskapet och information om hur vi kan ta tillbaka makten över vår hälsa och välmående.

Unstoppable! 😀

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Komjölk är ”steroider” för växande kalvar

 1. Mormor skriver:

  Det är lika med gluten och med mjölk som med mycket annat: en del av oss människor har hunnit anpassa oss till det, medan andra blir riktigt sjuka av det. Om fem- eller tiotusen år har de som inte tål dessa ämnen kanske dött ut och resten klarar av dem. Men varför chansa? Vi minsta misstanke om att du inte tål dem, sluta äta dem!!

  • urenergi skriver:

   Ja jag har tänkt att jag min avkomma, och andra känsliga (kanske även på högre plan än rent fysiskt med) människor ska överleva och inte lida igenom sin tid på jorden pga av icke människoanpassad föda 😉

   Tillägger att ”inte tåla” inte behöver betyda att du får utslag på skolmedicinens allergitestning (vilka redan är bristfälliga och ej heller påvisar alla regelrätta fall av allergi) utan att vara känslig för dessa ämnen ger övergripande, både tydliga och ibland diffusa symtom, genomgående obalans i systemen, som vi inte blir medvetna om förrän vi blivit av med dessa födoämnen och kroppen fått läka. Ofta har vi haft dem närvarande i våra kroppar från spädbarnstiden och redan från dessa att vi tog näring ur navelsträngen… tillståndet av obalans är därmed normaliserat för oss och vi vet inte hur det är att ha det på annat vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s