Haaalleluja – FitLine och tinnitus!

Jag har ju tidigare skrivit att jag inte hade några specifika krämpor att peka på och därför väntade jag mig inga tydliga resultat innan jag startade med FitLinetillskotten.

Dock är bra sömn, att bli morgonpigg och mer kreativ, förlora sötsug, lättare träning osv ganska exceptionella effekter i sig. 😉

MEN i morse när jag och Viktor spurtade en stund på väg till dagis så kittlade det i mina öron och då blixtrade aha-insikten till – var är min tinnitus??

Jag höll för öronen om och om igen hela vägen hem för att undersöka – det var tyst i huvudet! Inte för vanligt för mig men ögonen tårades lite och jag till och med skrattade till i min ensamhet, ute i dagsljus. 😀

Väl hemma har jag fortsatt att testa, i olika rum och när jag håller för öronen. Om jag verkligen anstränger mig känns det som jag hör ett väldigt svagt tjutande i bakgrunden men jag kan inte helt avgöra om det har med datorljud och annat trådlöst i hemmet att göra.

Jag har alltså levt med kraftig tinnitus sedan ganska exakt 6 år tillbaka. Jag har vant mig vid detta men när jag vaknat på morgonen eller vid högre grad av upplevd stress så har det verkligen kunnat psyka mig. Jag har aldrig behövt leta efter tjutet när det varit tyst i miljön omkring eller om jag hållit för öronen…

Jag har också varit känslig för höga (hög frekvens alltså, inte hög ljudnivå/buller) ljud och det är jag nog fortfarande. Hör ett tv-liknande tjut nu när jag sitter vid datorn.

Vad jag förstått så handlar tinnitus om skadade nervceller och vad gör FitLineprodukterna? – Ger cellerna vad de behöver för läkning!

Ny Teknik – Omstart av hjärnan tystar tinnitus

Så man är alltså på väg att finna bot på mekanisk väg, men jag har ju funnit den biologiska vägen som inte bara fokuserar på ett område utan på hela organismen och alla dess celler!

Ett botemedel som dessutom smakar otroligt gott!

Så lyssna på kören! 😉

Japp, jag försöker vara lite rolig med! 😀

Tillägg tinnitus – 110224

En kollega rekommenderade för en tid sedan FitLine till en kvinna, här är en beskrivning av hennes fantastiska effekter:

”Dagens solskenshistoria: kvinna fick tillbaka luktsinnet o blev av med tinnitus efter två månader med Fitline!! Två månader – är inte det otroligt?!? Tänk så många av våra åkommor som beror på näringsbrist…”

Läs mer om Niacin (vitamin B3) – Nikotinsyra och Nikotinamid (Niacinamid)

FitLine Activize innehåller alla B-vitaminer och Niacin i formen Nikotinsyra, medan Activize sensitive och Powercocktail innehåller Niacin i form av Nikotinamid/Niacinamid.

Nikotinamid – också kallat niacinamid eller niacin – är den absolut mest använda formen och den finns i praktiskt taget alla kosttillskott. Orsaken till detta är att intagning av B3-vitamin i form av nikotinsyra medför vissa reaktioner, som kan verka irriterande om man inte på förhand är informerad om dem (MU: ”flushen” beror på en kraftig utvidgning i kapillärerna och kan orsaka värme, rodnad och ibland lätt klåda en kort stund, uppskattas ofta av dem som informerats om effekten ;)). Dessa reaktioner har samtidigt också behandlingsmässig nytta.

Inledningsvis skall det emellertid poängteras, att nikotinsyra har alla de samma vitaminverkningarna som nikotinamid.”

Det säger sig självt att i alla tillstånd där man önskar sig ett bättre, mer effektivt kapillärt kretslopp i den övre delen av kroppen, kommer nikotinsyran in i bilden som ett välkommet alternativ. Alla infektioner och förkalkningar från bröstvårtorna och uppåt, alla mjölksyrepåverkade muskler och dålig syresatta körtlar drar fördel av den ökade blodgenomströmningen. Bihåleinflammation, tandrotsinflammation, trigeminus neuralgi, öroninflammation – ja, listan kan göras lång.

Dålig hörsel och till och med total dövhet har vid vissa tillfällen blivit botade med nikotinsyra.

Ett annat område, där nikotinsyran ofta uträttar rena miraklet är Menières sjukdom, där degenerationen, bland annat förorsakat av förkalkning av balansapparaten i det inre örat, medför yrsel och illamående, som i praktiken kan vara invalidiserande och medföra att patienten måste ge upp sitt arbete och sin normala livsstil.

Vissa typer av huvudvärk och migrän reagerar positivt på nikotinsyra. Eftersom nedsatt blodtillförsel till centrala nervsystemet är en medverkande faktor vid senilitet är det inte överraskande, att nikotinsyra med gott resultat använts mot en lång rad av de symtom som i allmänhet tolkas som ålderdomssvaghet.

På grund av sin kärlutvidgande effekt kan nikotinsyra ha en sjukdomsförebyggande och skyddande effekt på hjärtat.

Utvidgningen av kapillärsystemet sänker blodtrycket temporärt såväl som att man också kan registrera en väsentlig långtidsverkan.

Nikotinamid verkar inte ha någon botande effekt för alkoholister. Men nikotinsyra däremot inte endast styrker alkoholistens nervsystem och mentala balans utan nedsätter också behovet till alkohol samtidigt som det motverkar abstinensreaktioner.

Weomin/Biocare om B3:

• B3 behövs för normal funktion hos nerv- och matsmältningssystem.

• B3 hjälper till att vidga blodkärlen

• B3 kan vara till hjälp vid premenstruell huvudvärk och migrän

• B3 bidrar till att lindra tinnitus (ringning i öronen) och kan hjälpa vid förvirring

• B3 förbrukas under långa stressperioder

• B3 behövs i samband med alkohol och drogmissbruk

• B3 är av värde under idrottsträning

• B3 har visat sig vara av värde vid brännskador och traumatiska skador

• Det kan finnas ett behov av B3 vid diabetes och överaktiv sköldkörtel

MU: I texterna beskrivs likheter och skillnader mellan de två olika formerna av Niacin men äter man hela FitLines cellenergiset får man tänka på att alla tre produkter tillsammans på optimalt vis balanserar alla kroppens system.

Själv använder jag båda formerna av niacin 😉 Dricker Powercocktail på morgonen men spetsar med extra Activize, samt tar tar ofta en eller två Activizedrinkar under em-kväll.

* * *

Några tillägg om nära upplevelser:

 • En ”ingift” familjemedlem säger att hon på kort tid med FitLine känner sig gladare och lugnare, samt *jag citerar* ”Shit vad gott det är!” 😀
 • En familjemedlem (ovanståendes sambo) har under många år haft svåra och ibland handikappande eksem på både händer och fötter. De har börjat läka med FitLine och när han slutade ta drinkarna under ett par veckor ökade eksemen.
 • En väninna (som med FitLine bl.a. blev av med sin kroniska huvudvärk på några dagar)meddelade igår att hon under en tids uppehåll verkligen känner skillnad och vill börja igen så snart som möjligt!
 • En annan väninna som provade bara igår eftermiddag berättade att tack vare de goda drinkarna gick hon hem och storstädade!

Ja det är det omvända sättet att upptäcka effekter av kosttillskotten på, när krämporna återkommer vid avslut… när kroppen inte längre får all den näring den behöver.

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Näringstillskott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Haaalleluja – FitLine och tinnitus!

 1. urenergi skriver:

  Jag vill poängtera att susningarna inte är HELT borta, de hörs oftare när jag ligger ned men de är fortfarande inte lika tjutande som förut. 🙂

  Men vem vet vad som händer över tid… 😉

  • Eva-Lena skriver:

   Är det fortfarande bättre med tinnitusen när du dricker fitLine?

   • urenergi skriver:

    Hej Eva-Lena, för mig är tinnitusen fortfarande lägre men inte helt försvunnen. Jag hör den lite när jag ligger ned i tystnad. Jag vet dock två till som blivit fria från tinnitus, den ena helt och den andra är jag inte säker på hur pass. Men skadorna är ju av olika grad och kroppen läker i sin egen takt, kanske blir min ännu bättre ändå med tiden också. 🙂

 2. Eva-Lena skriver:

  Tack för att du svarade så snabbt. Jag blev utbränd i December så jag sover inte så bra då kom ljudet i mina öron, jag har ingen hörselskada, tror du att FitLine kanske kan hjälpa mig?
  Hälsningar Eva-Lena

 3. Eva-Lena skriver:

  Ja det kom fram.
  Eva-Lena

 4. Kirsten van den Burg skriver:

  Hej!

  Jag har också tinnitus sedan några veckor tillbaka. Den är väldigt kraftig och jag har inte blivit utsatt för buller. Misstänker att det är pga borrelia eller antibiotika för att bestrida borrelian. Med tanke på att det inte är längesedan jag fick min tinnitus – och alltså varit van vid tystnad – är jag nästintill deprimerad. Hur hanterade du din tinnitus? Påverkade den dig mycket? Kan produkten hjälpa min tinnitus med?

  Förlåt för att jag ställer många frågor 🙂

  Hälsningar Kirsten

  • urenergi skriver:

   Hej Kirsten och tack för ditt inlägg!! Jag har lite brått i skrivande stund men tänker återkomma ikväll eller under morgondagen via mail om det går bra? 🙂 Tycker absolut inte det var många frågor, är mycket ”värre” själv! 😉

   Med värme och hopp! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s