Dokumentär och dokument – ”Allt du behöver veta om Kolloidalt Silver”

Information från Anders Sultan, Ion Silver:

”Hej!

I slutet av oktober kom det en amerikansk dokumentärfilmare och hälsade på hos oss på Ion Silver. Han tyckte att ämnesområdet ”kolloidalt silver” var så pass spännande att han ville göra en liten film om detta. Vi satte därför i all hast ihop en spontan och orepeterad genomgång för att försöka sprida lite ljus över ämnesområdet.

För att kunna spridas så brett som möjligt så är filmen på engelska.

Nu är filmen färdigredigerad och finns att se i 4 små avsnitt på YouTube:

Del 1: 

Del 2: 

Del 3: 

Del 4: 

Kanske kan filmen hjälpa dig få en bredare syn på silver rent historiskt sett och samtidigt ge dig en bättre inblick i hur man kan använda kolloidalt silver? Även en del om vad som sker inom EU och CODEX vad gäller kosttillskott behandlas. Hjälp gärna till att sprida vidare!

Jag har samtidigt färdigställt en avdelning på vår hemsida som ger en bra överblick av vad ett modernt elektrokolloidalt silver är, och samtidigt – vad det inte är.

Detta dokument innehåller dels en snabböversikt för den som vill ha en snabb överblick över produkten. För den som vill gå lite djupare finns det mängder av länkar till forskning kring silver. Dokumentet innehåller även våra säkerhetsstudier på Ionosil och effekten på virus och bakterier. Vår senaste studie – en virusstudie – visar tveklöst att den har effekt på virus.

Dokumentet heter ”Allt du behöver veta om kolloidalt silver” och du hittar det här:

http://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

* * *

Några utdrag ur dokumentet:

Vad är kolloidalt silver?
Kolloidalt silver är beteckningen på en produkt som innehåller mikroskopiska partiklar med silver svävande i vatten. Det är i realiteten en blandning av silverjoner och silverpartiklar.

I vissa produkter är det silverjoner som dominerar inslaget medan det i andra produkter är mest silverpartiklar. Ionosil är en produkt som består av ca 80% silverjoner och resten i partikulär form. Partiklarnas storlek har i en mätning konstaterats vara mellan 1 och 24 nm. Då man i början av 1900-talet producerade tidiga former av kolloidalt silver på mekanisk väg – genom att man malde silvret – så brukar man kalla den moderna elektriskt framställda versionen som vi jobbar med för ”elektrokolloidalt silver”.

Vår produkt innehåller 10 ppm silver och det motsvarar så lite som 0.01 gram per liter. Ett hundradels gram silver per liter alltså. 100 liter kolloidalt silver motsvarar 1 gram. 100 liter är vad man konsumerar under 10-30 år om man skulle använda 2 till 6 teskedar per dag. Det som gör produkten så effektiv på svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter – är att silvret får en enorm yta tack vare att det är upplöst i atomstorlek. Det ryms flera miljarder silverjoner per kubikmillimeter – och alla dessa kan hjälpa till att immobilisera olika former av mikroorganismer.

Silverjoner dödar mikroorganismer genom att fästa på cellmembranen och orsaka en kemisk och elektrisk oreda. Silverjonerna kan även ta sig in i mikroorganismens inre och binda med DNA och den vägen förhindra replikering av organismen. Silver i denna form och koncentration har ingen negativ påverkan på däggdjursceller – bara enklare livsformer.

Vad är kolloidalt silver inte?
Många (speciellt myndigheter) blandar gärna ihop ett modernt elektrokolloidalt silver med 10 ppm styrka, med de gamla silvernitratbaserade produkter med upp till 300.000 ppm styrka som var godkända läkemedel i början av 1900-talet.

Elektrokolloidalt silver är icketoxiskt medan silvernitrat framställs genom en process där man löser silver i ren salpetersyra. Silvernitrat är tack vare syran i produkten giftigt, frätande och starkt färgande. Salpetersyra är inte direkt nyttigt att konsumera – ändå fanns det på 1900-talet silvernitratbaserade mediciner och näsdroppar. Det är dessa starka medicinklassade produkter som ställt till med de flesta former av blå- och gråfärgning – såkallad argyri.

Myndigheterna är extremt dåliga på att objektivt diskutera ett modernt elektrokolloidalt silver. Man har ofta ingen som helst aning om vare sig form, koncentration eller ens dosering.

Varför ger inte ett elektrokolloidalt silver blåfärgad hud (argyri) eller skador på inre organ?
Elektrokolloidalt silver med 10 ppm styrka innehåller dels alldeles för lite silver, dels är det så små partiklar att de inte fastnar någonstans i kroppens celler. Sedan är doseringen anpassad till att inte överstiga av myndigheter fastställda fullständigt ofarliga intagsdoser.

Studier visar dessutom att det silver som man konsumerar idag oftast har lämnat kroppen bara någon dag senare. Inget lagras alltså i kroppen. Under de 10 år som Ionosil var godkänt som ett kosttillskott, så gav maxdosen om sex dagliga teskedar ett intag på årsbasis om 100 milligram rent silver. Hur lite detta i själva verket är ser du här:

Efter att ha tagit del av denna bild, så kan man undra hur myndigheter och media envisas med att kalla produkten farlig och sedan dessutom påstå att det minsta lilla man intar – kan göra dig blå eller grå för all framtid. Sanningen är den att inte ens 6 teskedar per dag i åttio års tid, kan få dig att ändra färg – det är nämligen inom WHO:s nolleffektdos för fullständigt säkra intag.

Den enda biverkningen som finns rapporterad från ett alldeles för högt intag av en oftast felaktigt framställd produkt, är en kosmetisk sådan kallad argyri.

Det finns mindre än en handfull argyrifall från senare tid. Tre stycken kända – av kanske 20 miljoner användare i världen!

De flesta är orsakade av att man framställt egentillverkade produkter, ofta med salt i. Då har man tillverkat silversaltet silverklorid – en silverförening som består av väldigt stora partiklar.

När man sedan konsumerat flera hundra gånger mer än rekommenderat av detta – så kan man efter många år ha utvecklat en blå eller grå ton i huden.

Paul Karason, USA:s enda blåa man, har på 14 år satt i sig 35 gram silverklorid. Han har dagligen intagit mer än 500 gånger mer silver än den rekommenderade dosen. Av ett toxiskt silversalt. Inte alls den produkt vi säljer som består av elektriskt genererade silverjoner utan saltinblandning.

Trots denna mängd silver och att han är fullständigt blå i huden, så har läkare inte kunnat se någon som helst påverkan på inre organ. Man har gjort en komplett läkarundersökning på honom. Detta är det ultimata beviset för att silver i mängder om 30-100 mg på årsbasis är extremt säkert.

Det finns inga rapporter om skador på inre organ från användande av ett 10 ppm starkt elektrokolloidalt silver. WHO:s och EPA:s säkerhetsdata visar att man kan konsumera motsvarande 6 teskedar per dag i åttio års tid – utan att överskrida nolleffektdosen.

Nolleffektdosen betecknar den mängd man kan konsumera utan att riskera att drabbas av oväntade biverkningar. Håller man sig under nolleffektdosens 10 gram, så finns inte någon som helst risk att bli blå, och argyri är enligt myndigheterna den enda biverkning som verkligen konstaterats vid ett alldeles för stort silverintag.

När man kraftigt överskrider 10 gram konsumerat silver, då kan man ligga i farozonen att utveckla argyri. WHO har satt en risknivå för argyri och den ligger vid 25 gram konsumerat silver. Det tar över tvåhundra år att konsumera 25 gram silver om man tar 6 teskedar av en 10 ppm stark produkt.

Du finner vidare i dokumentet även rubriker som:

  • Är rent silver giftigt?
  • Varför inte elektrokolloidalt silver ger upphov till stora mängder resistenta bakterier?
  • Hur är det med produkternas miljöpåverkan
  • Varför försöker myndigheterna förbjuda kolloidalt silver?
  • Hur fungerar kolloidalt silver
  • Påverkar inte kolloidalt silver de goda bakterierna i tarmen?

Denna information, länkar och MYCKET mer, bland annat om forskning och säkerhet, finner den intresserade i dokumentet.

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s