Fantastiskt nytt år, 2011 i hållbarhetens tecken! – Bildkavalkad

Nästa år ser vi till att bli Året för det stora uppvaknandet, året för global omsorg för vår jord och för helhetshälsa! 😀

Konstverken är egentligen inte relaterade till rubriken men kanske är det intelligenta barn med sina öppna sinnen vi ska ta efter och lära oss uppriktig ärlighet och genuin omtanke av?

Viktor lärde mig varsamt häromdagen att jag inte får vara irriterad mot honom när jag blivit arg på något annat… han var så lugn, så klok och så härligt uttrycksfull – med våra ord så lät han väldigt ”vuxen” eller mogen – kanske borde vi vuxna bli mer barnsliga på vissa områden då de faktiskt är de ärligaste vad gäller att visa känslor och behov?

Viktors senaste alster får avsluta året 2010 i bloggen (något knas med WP, därav alla bindestreck för att skilja på bildtexterna :/):

Först lite julstämning, adventsljusen, Viktors julpyssel vi gjorde tillsammans på dagis och Viktor på lucia tillsammans med sin fantastiska resurs D.

Små superfina figurer (sparbössor såg jag på efterhand) jag hittade på Coop för 10 kr styck! Viktor är ju stormförtjust i pumpor, monster och vampyrer (vampyrskolan på Bolibompa ;)). Jag tömde innehållet, fullt med små runda tuggummin, och fyllde en med ekologiskt godis, en med russin och en med cashewnötter. 🙂

En detaljerat illustrerad långpromenad. Det återkommande ordet ”stos” som jag och D trott varit ”stop”, förklaras vid sista konstverket i inlägget.

Viktors eget recept på en smarrig drink!

Teleportörer, som på planeterna i Bolibompaspelet vilse i rymden…

Ett slott!

Tre stegar, ett hjul man ska ta, där är lava som rinner ner, och där har någon räddat och där har någon sjunkit, han drunka och han stack där, och den gubben stack dit och den gubben föll.

Dagis med alla fyra avdelningar, bredvid till höger ligger mormors garage och till vänster en hiss. En glass kiosk finns med och tågspår, järnväg, bilgata och tunnel.

Viktors 14 regler.

Ett flygplan med pilot och passagerare. Det regnar.

En snögubbe!

Mamma åker hiss. Viktor vill inte åka i den.

Beskrivande text finns på bilden…

Viktor beskriver en stor upplevelse som verkligen fastnade i minnet. Ett tåg togs ur trafik och när vi var på perrongen släckte man ned tåget vi precis klivit av – Viktor var orolig att det skulle kunna hända när vi är passagerare. Beskrivande text på bilden.

Den långa dagen då min snuvige son hade mer tålamod än sin mamma. Vi had eju flängt runt från autismcenter, lunch med väninna mm. Sedan visade sig kommunaltrafiken och dess anställda i sin allra värsta skepnad!

Viktor bygger en golfbana och sedan ett eget kastanjespel!

Ingen brist på fantasi här! 😉

Detalj 1:Ett sjörövarskepp med piratflaggor och en kanon som precis avfyrat en stinkbomb! 😀

Detalj 2: En flicka omringad av en massa stank (från kanonen?). Ett galler med hänglås som kan öppnas med en nyckel. Och en pojke som heter Viktor sitter under en bänk och viskar – Viktor.

Och en sista karta. Nu har vi fastställt att ordet ”stos” som Viktor skrivit på många av sina senaste kartor, ska vara ”start” för sedan står det ju ofta även stopp! 😀

Ljus och värme ~ Love and light ~  Öppna sinnen

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Allt annat..., Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Viktor - Lille Urkrafts upptåg och utveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s