FitLine omega 3 – samt uppdatering av egna erfarenheter

Läkning är en process och de flesta förändringarna har jag noterat efter en tids sammanlagda noteringar som en dag kopplas samman till en aha-upplevelse.

Jag har nu intagit FitLines cellenergiset regelbundet i drygt 4 månader…

Mage/tarm
När Viktor gick över på GF/CF/SF-kost för över 1,5 år sedan så gjorde ju även jag det, både av nyfikenhet på hur min kropp skulle reagera (har ju en ganska lik bakgrund), för enkelhets skull och för att jag ser denna kost som mer människoanpassad och nyttig – om den är balanserad givetvis. Vad jag märkt tydligt är förbättring i mage/tarm, vilket märks främst då jag emellanåt fuskar och äter glutenhaltig mat…

Nu efter en tid på FitLine kan jag glatt säga att magen faktiskt blivit än bättre! Detta är mycket en avföringsfråga och jag tänker inte gå in på detaljer – men det är ingen skitsak för det! 😉 Kort sagt går nummer två-toabesöken, numera obemärkta förbi.

Förhårdnader – fötter
Fotsulornas tjocka, hårda och torra hud (jag har ”alltid” haft hårda hudlager på fötterna och fler i familjen har haft värre med djupa sprickor – en av dem har ätit Fitline snart en månad och börjar läka, där skolmedicinen varit ineffektiv) har mirakulöst mjuknat och jag börjar koppla den nya fotsvetten (aldrig tidigare har jag haft fotsvett) som jag upplevt flera veckor. Min sambo uppmärksammade fotspåren som följde mig på det matta, mörka klinkersgolvet efter att jag tagit av mig MBT-skorna. Jag skyllde på skorna en tid – men vafalls, jag har ju använt dem sen tidigt i våras!

Tillägg 1/12:
Noterar att fotsvetten verkar försvunnit igen (kanske varagavinterkylan skrämde bort den haha) men förhårdnaderna på fötterna har minskat märkbart, tunnats ut.

* * *

Viktor har nu börjat dricka FitLine och älskar det!

Viktor äter sedan omkring femårsdagen (6 nov 2010) regelbundet Restorate på kvällarna och snor mer och mer av mammas morgondrink. Börjar med egen morgondrink ca två veckor senare.

Idag är lille Urkraft sjuk med konstant hosta och mild astmaandning – han ber om extra ”morgontillskottar” när jag frågar om han är hungrig på eftermiddagen. Åh mitt kloka barn. 😀

Förståeligt att det är svårt att äta med denna hosta, och vad bra att vi ändå kan få i högvärdig näring. Sen bad han om falukorv och makaroner när energin stigit. 😉

* * *

Sen några dagar har jag även lagt till FitLine vattenlösliga omega 3-droppar.

Så härligt att slippa hugga mig i handen när jag öppnar kapslar, fisklukt som stänker omkring (samt dåligt samvete när jag nästan med flit glömmer att ge olja) och jag själv kan äta omega 3-tillskott utan att bli illamående. Viktor har gillat sin fiskolja i sylt men den här nya oljan med apelsinsmak är smarrig den med och fulländar morgondrinken. 😛

Nu innehåller denna olja sojalecitin, vilket vi annars undviker (strikt med Viktor) men jag är beredd att prova eftersom sojaprotein inte brukar kunna påvisas i lecitinet. Jag väger för- och nackdelar till helheten – läkningen som FitLineprodukterna inducerar kommer förhoppningsvis hjälpa Viktors kropp/mage/tarm att självläka. Märker vi försämringar i beteende så avslutar vi.

Jag har även i åtanke att det främst är gluten och kasein man utesluter vid autism och ADHD (Viktors peptidtestning via Karl Reichelt visade på känslighet för gluten), sojaproteinet är likt de förstnämnda proteinerna och kan vara skadligt, därför utesluts oftast även den –  soja är även hormonstörande och inget människan ska frossa i överhuvudtaget.

Tillägg: Se vad autismdietspecialisten Julie Matthews säger om soja.

Detta är inget jag rekommenderar till känsliga barn med autism eller ADHD, samt liknande tillstånd – utan detta är min egen avvägning som vi alla måste göra själva.

Produkten innehåller bara naturliga ingredienser (även apelsinsmaken). 🙂

 • Innehåller essentiella Omega-3-fettsyror ur högkvalitativ fiskolja (60 % EPA och DHA) från ”vilda” havsfiskar
 • Innehåller högkvalitativt, naturligt E-vitamin
 • Högsta effektivitet genom micellisering av de
  verksamma näringsämnena (3-5 gånger högre upptag gentemotkapslar/olja – NTC)
 • Den första micelliserade Omega-3 produkten i världen (patenterad)
 • Behaglig smak, ingen eftersmak av fisk, inga obehagliga uppstötningar
 • Högsta produktkvalitet och säkerhet genom kontroll och tillverkning efter GMP standard

FitLine

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Näringstillskott, Viktor - Lille Urkrafts upptåg och utveckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till FitLine omega 3 – samt uppdatering av egna erfarenheter

 1. suddrik skriver:

  Ska nog testa omega-3 också. Vi har nåt som Sanna kan äta, men inte Alva. Alva hatar shakesarna också tyvärr, får tvinga i henne, hon sitter i en halvtimme ibland fast det bara är ½-1 dl vätska. Igår kväll spydde hon dessutom upp den så det blir nog inte lättare efter det… Smakar den ok nog att ta direkt på en sked? Hur mycket tar man? Det brukar krävas så mycket eftersom det är så mycket socker och skit för att få bort smaken?

  Vad gäller sojalecitinet, jag frågade 2 naturläkare om det i fjol. Det ska vara deriverat från soja, men ändå vara ofarligt för sojaintoleranta.

  • urenergi skriver:

   Vet inte om jag hänger med i frågorna, får ta det på telefon om jag missuppfattat. 🙂 Shakes är det morgon- och kvällsdrinken? De måste tas med vatten, särskilt Basics som är full av fibrer (allt socker är från frukt och binds vid fibrerna, lågt GI och stabilt blodsocker, kortfattat), men går det bättre med sked ändå kanske? För vuxna blandar man drinkarna med minst (gärna mer speciellt morgondrinken) 2 dl vatten, men barnen ska ju ha halv dos så Viktor ger jag mindre med (han älskar dem dock).

   De lösa burkarna Activize och Restorate har tillsatt sötning just för det du skriver, b-vitaminer och mineraler smakar tydligen sk*t annars…

   Som en parentes så kan man när man beställer abonnemang ringa (eller lämna anteckning, kan man nu i Sverige) och säga att man vill ha ett familjepaket, om man ändå ska ta två vuxenabonnemang så får man en burk” Basics junior” på köpet. Det är något annorlunda innehåll i den och det ingår inte Activize och Restorate för barnet… men ska hela familjen dricka så kanske det blir billigare ändå att beställa dem lösa och barnen delar dem. Kanske låter snurrigt såhär, vilka tider kan vi ringas på! 🙂

  • urenergi skriver:

   Jag har precis frågat lite om sojalecitinet (men kan kontakta PM vid tillfälle och höra mer exakt) och mycket beror mycket på hur framställningen går till, lecitinet fyller en viktig funktion. Jag ska höra efter också varför man inte använder t.ex. solroslecitin men jag är ganska säker på att man har koll på allt sådant, det är ju väldigt höga kvalitetskrav på de här produkterna. Vad gäller sötningen är det ju samma, man har tagit det bästa tillgängliga just nu och Stevia är på tal, men det krävs ju en process för det med, att Stevian ska bli godkänd för användning i livsmedel osv.

   Jag har läst att är man är hyperkänslig sojaintolerant så ska man ändå akta sig för sojalecitin då det faktiskt kan finnas någon stackars protein kvar i vissa fall – men även det kanske beror på framställning och kvaliteten/noggrannhet där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s