Hjälp ANH stoppa EU:s örtdirektiv

Vidarebefordrat mail (101023) för spridning:

* * *

Hej!

Som jag tidigare nämnt, så jobbar EU och deras korrumperade byråkrater på att ”skydda” oss mot diverse farligheter inom området hälsa. Förutom att förbjuda mineraler och spårämnen i våra kosttillskott, så kommer EU:s örtdirektiv implementeras från och med 1 april 2011.

Detta innebär att örter och olika botaniska ingredienser kommer underställas samma stringenta utvärderingskrav som läkemedel. EU hävdar naturligtvis att det är för att skydda konsumenterna, men alltihopa är snarare ett spel som syftar till att låsa ute mindre aktörer från marknaden samt få bort mängder av produkter som idag konkurrerar med olika läkemedel. Till dags dato finns det inga produkter från Ayurveda eller ens Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) som släppts igenom och godkänts av EU:s myndigheter. Detta innebär i praktiken ett totalt förbud för många produkter som tidigare använts framgångsrikt av konsumenter och terapeuter. Precis som fallet med kolloidalt silver, som nu jagas med påkar och facklor från myndighetshåll.

Till vår räddning kommer nu ANH – the Alliance for Natural Health, en organisation som 2005 drog EU:s kosttillskottsdirektiv inför EU-domstolen – och faktiskt vann en stor delseger. Man fick modiferat direktivet så pass att man i alla fall ska ha möjlighet att registrera mineraler och spårämnen som inte finns på den lista över godkända ämnen som EU uppenbarligen skapat tillsammans med mörka krafter. Att det sedan är märklig byråkrati och korrumperat uppträdande som man har kvar att slåss mot – det är en annan femma.

ANH har länge förberett att ta upp örtdirektivet i EU-domstolen. Nu rustar man till strid och kommer dra direktivet inför EU-domstolen så fort som möjligt.

Madeleine Marcus har översatt den information som ANH i veckan skickade ut. Man uppmanar konsumenter som vill ha kvar valmöjligheten att bestämma själv – att gå man ur huse och stödja ANH:s kamp. Det är en kostsam kamp och enda sättet ANH kommer kunna genomföra denna, är att få ihop närmare en miljon kronor. Hela Europa kommer hjälpa till! Sprid därför detta mail till alla du känner! Nästan ingen anar de övergrepp som sker just nu i EU:s namn – och det är bara början. Vi måste gemensamt sätta ner foten nu och stödja ANH i deras rättsliga kamp! Annars finns det inget kvar att rädda och tåget har gått. Att bli av med EU-direktiv – väl de implementerats är inte lätt…

Vi på Ion Silver stödde ANH 2005 med ganska mycket pengar och vi kommer stödja ANH även denna gång.

Hälsningar, Anders, http://www.ion-silver.com

* * *

Madeleines brev nedan:

* * *

Kära läsare,

Eftersom denna information är ytterst viktig att du tar del av har jag tagit mig friheten att sända denna information till dig.

Jag har även översatt ANH´s uppmaning till kamp mot begränsningen av örtmediciner efter bästa förmåga för att underlätta för dig och dem du vidarebefordrar detta brev till, då jag vet att många kan ha ett motstånd/svårt att förstå innehållet i långa engelska brev. Det kan möjligen finnas någon mindre felaktighet i min egen förståelse av brevet, därför kan du även läsa originaltexten här.

ANH (Alliance of Natural Health) är en internationell organisation som har verkat för att kämpa för våra mineraler tidigare och utan ANH skulle vi inte ha dem kvar dag såsom vi har dem.

Genom åren har ANH hunnit skaffa sig ett brett nätverk, mycket erfarenhet, en stab av experter och lärt sig att förhandla på ett framgångsrikt vis.

Vill du ha kvar möjligheten att kunna behandla dig själv eller hjälpa dina patienter med hjälp av växtbaserade kosttillskott måste du agera nu.

Sprid denna information på alla vis du förmår och stöd ANH genom donation. Varje människas insats har betydelse, oavsett hur liten eller stor den är. Detta har vi redan fått bevis för gällande mineralerna.

Vänligen Madeleine

Översatt text:

Vänligen vidarebefordra denna information allmänt!

I går skickade vi ut ett pressmeddelande till den Europeiska växtbaserade sektorn, främst, men också som en allmän varning för att låta er alla veta att vi aktivt samlar in protester igen. I dag följer vi upp med en uppmaning till alla mottagare av våra varningar, de flesta av dem är flitiga användare av naturmedicin och terapeuter.

Om vi inte agerar tillsammans, kan vi komma att se tusentals produkter decimeras från den europeiska marknaden den 1 april 2011.

· Läs vår planerade strategi som är en mycket kort sammanfattning

· Titta på en 5 minuter lång video ”uppmaning till handling” (vidarebefordra denna så mycket du kan)

Uppmaning till kamp
Vi gör insamlingar för varje skede av åtgärder separat, så att du kan se vart dina pengar är på väg och vad de används för. Vi måste snarast få in £ 90,000 ( 100.000 eller $ 140.000) för att kunna finansiera kostnaderna för den första etappen av åtgärder som kommer att föra ärendet till domstolarna i London.

Viktigt meddelande till utövare respektive konsumenter

För praktiker:

Vi är villiga att sätta allt på spel för att hjälpa dig att skydda din fortsatta tillgång på viktiga växtbaserade produkter. Men vi kan bara göra detta om du är villig att ställa upp och stödja denna åtgärd.

· Vänligen överväg att donera £ 20 per månad av en period på 6 månader.

· Sprid länken till 5 – minutersvideon ”uppmaning till handling” så brett som du kan och se till att dina patienter vet vad som händer så att de också kan göra sin röst hörd.

· Vänligen nätverka detta meddelande så långt och brett du kan genom Facebook, Twitter och andra webbplatser för sociala nätverk.

· Prenumerera på dessa varningar för att hänga med i den framtida utvecklingen.

För konsumenter:

· Vem som helst kan donera vilket belopp som helst, men vi är också glada att ta emot checkar, postanvisningar, banköverföringar etc. Stora donationer är alltid välkomna. (det är bra att veta att majoriteten av de medel som behövdes vid vår senaste rättsliga prövning om kosttillskotten (maj 2005) kom från många människor runt om i välden som donerade små belopp om £ 5-10.

· Sänd länken till 5 minutersvideon ”uppmaning till handling” som förklarar vad som händer till dina vänner och kontakter och be dem prenumerera på våra varningar.

· Använd dina Facebook-, och Twittersidor för att sprida budskapet så långt och brett du kan.

Så här donerar du
Att sätta in regelbundna donationer kan inte vara enklare än via www.anh-europe.org. Klicka på ”doneraknappen” på vår hemsida där du kan välja alternativet; återkommande betalning. Kom ihåg att skriva ”herbal challenge” i området för kommentarer på PayPal-skärmen. Detta gör att din donation kommer att överföras till vårt speciella konto för THMPD-rättsliga åtgärder.

Vi hoppas att ditt bidrag kommer att räcka till den nödvändiga finansieringen till att nå framgång i etapp 1 för denna åtgärd. Steg 1 är att snabbt få ärendet till EG-domstolen. Om vi är framgångsrika i etapp 1 kommer vi återigen att be er om hjälp med Steg 2 i EG-domstolen, där vi kommer att göra allt vi förmår.

Vi har vår egen kostnadsfria expertgrupp och egna resurser för att säkerställa din tillgång till traditionella läkeväxter har största möjliga chans att överleva.

Även för dem utanför Europa som har passion för örtmediciner kan denna stämningsansökan vara lika relevant. Om den europeiska modellen är oförändrad, kan detta överföras till ditt land i framtiden. Därför är det viktigt att andra länder trycker på för att påverka det europeiska regelsystemet för en global harmonisering av naturliga mediciner.

Mer att läsa
ANH-International pressmeddelande, ”tryck mot EU:s örtlagar
Det gemensamma ANH / Benefyt ståndpunkt förklarar vår enad strategi i detalj.

ANH-Intl på www.facebook.com / ANHInternational
ANH-Intl på twitter.com / anhcampaign

ANH-Europa hemsida
ANH Vårda traditionell medicin kampanjsida

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hjälp ANH stoppa EU:s örtdirektiv

  1. Ping: Läkemedelsindustrin vill förbjda alla örter och kosttillskott i en attack mot vår rätt till hälsa

  2. Från och med 30 april 2011 kan nästan alla medicinska örter att vara olagliga inom den europeiska unionen om nya lagförslag accepteras i Bryssel. I deras strävan att slå undan all konkurrens och ta absolut kontroll över människors hälsa har läkemedelsindustrin och jordbruksnäringen vunnit ett viktigt slag i Europa. Det hemliga vapnet som läkemedelsindustrier använder är handelslagar.

    Läs mer: http://wp.me/p14DsX-1Hf

    • urenergi skriver:

      Det är så vidrigt, hemskt och tragiskt att det nästan är svårt att tro att det är dagens sanning… Hoppas vi är tillräckligt många som höjer vår röst mot denna omfattande diktatur mot hälsa och välmående, även mot hela miljön och allt levande som påverkas av den mäktiga industrin. Kan inte föreställa mig hur det blir om detta träder i kraft. 😦

  3. Ping: Läkemedelsindustrin vill förbjda alla örter och kosttillskott i en attack mot vår rätt till hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s