Min önskelista kopplad till Vattumannens katalog för 2011 (nöje)

Min lista till tomten -med glimten i ögat. Något av ett nöjesinlägg men ack så hälsosamt. Jag har även lyckats fylla ut med mina egna filosofiska tankar om helhet på alla plan. 😉

* * *

Till att börja med – för att spinna vidare på tidigare inlägg om vansinnet med buteljerat vatten – så formligen dreglar jag över tanken på att ha tillgång till eget joniserat vatten dagligen (använder redan jonisator/luftrenare för inomhusmiljön och vattenrenare med kolfilter i kanna och dusch, tidigare inlägg här och här)…

Joniseringskaraff : Vivus Aqua – Levande vatten.
Idag har vi möjlighet att förbättra och stärka vår hälsa genom att dricka vatten liknande det som de folk som lever längst på jorden dricker. Det kallas ”joniserat vatten” och har minusladdning (vanligt vatten har plusladdning) och just sådant vatten kan ge stora hälsovinster. I naturen kan minusladdat vatten finnas i berg som innehåller olika specifika mineraler och det är svårt att finna, eftersom det inte finns på så många platser på jorden. Men moderna teknologi ger oss möjlighet att på ett enkelt sätt själva tillverka joniserat vatten och därmed har vi daglig tillgång till detta välgörande dricksvatten.

Joniseringskaraff :  Vivus Aqua – Levande vatten

Duschmunstycke med mineraler ”Levande vatten” välgörande för hår, kropp & själ! Komplettera enkelt din dusch med ett joniserande filter av halvädelstenar. När vattnet rinner genom munstycket återfår det sin naturlighet och rensas från klor, tungmetaller och hårda salter. Vattnet får ett basiskt Ph-värde, vilket har rengörande och läkande egenskaper.

Duschmunstycke med mineraler

OBS. Jag har inte kollat upp effekt eller kvalitet på ovanstående produkter, hittade dem precis och tyckte det var trevligt. Negativa joner, mineraler och halvädelstenar = good stuff! 😉

I samma anda:

ECO-ION™  yogamattan är en ny generation av eko-intelligenta yogamattor som främjar yog genom att frigöra hälsosamma negativa joner i luften när man tränar.
SÅ FUNGERAR DET Den friktion som skapas när kroppen rör vid ECO-ION™-materialet frigör höga koncentrationer av negativa joner i luftmiljön.
JUTE – EN KÄLLA TILL NEGATIVA JONER Jutefiber alstrar höga koncentrationer av elektriskt laddade partiklar, negativa joner, som kan avlägsna skadliga ämnen och allergener från luften. Negativa joner har visat sig minska symptom relaterade till astma, depression, ångest och ökar kroppens förmåga att absorbera syre.
EKO-MATERIAL ECO-ION™ kombinerar jute med återvinningsbar PER-material och förenar ekokvalitet med funktionalitet.
ANTISEPTISK I ECO-ION™ Mattan innehåller en speciell blandning av eteriska oljor som är kända för sina antiseptiska kvaliteter. I yogatraditionen har även dessa eteriska oljor tillskrivits kvaliteter som främjar meditation, närvaro och klarhet.
FÄRGER UTIFRÅN DE FEM ELEMENTEN I Kinesisk och indisk visdom betonas vikten av de fem elementen. ECO-ION™ mattan kommer i färger baserade på de fem elementen.

FÖRDELAR Ger extra funktion med negativa joner, Mycket slitstark och bra ”sticky”-förmåga , Extra lång, 185 cm (normalt 175 cm) , Eko-certifierad – biologiskt nedbrytbar samt Härliga färger . Tvättbar 40 grader.

ECO-ION™ - vit

Synd att inte de ekologiska klimatsmarta meditationskuddarna också alstrar negativa joner – got to have one anyway!

Meditationskudde rund
En klimatsmart sitt-, stöd- och avslappningskudde fylld med agn från ekologiskt odlat bovete. Kudden ger ett svalt och formstabilt stöd, anpassat för din anatomi. Denna kudde passar de flesta sittställningar, 33 cm i diameter och 15 cm hög.

meditationskudde rund rosa meditationskudde rund ekologiskmeditationskudde rund svart

Finns i många fler fina färger…

* * *

Sida 9

Den tibetanska livs- och dödsboken, Rinpoche Sogyal
I detta omfattande och uttömmande verk förenar författaren för första gången den urgamla tibetanska visdomen och den moderna forskningen om döden, döendet och universums natur. Boken gör den mest genomgripande tolkning som någonsin gjorts av en storslagen vision av liv och död. Författaren lär ut vad människor, oavsett livssyn, kan göra för att omvandla sina liv och förbereda sig inför döden. Boken vill också inspirera läsarna att bli fredsarbetare som med glädje och medkänsla bidrar till att trygga mänsklighetens framtid.

Den tibetanska livs- och dödsboken

Sida 13

Oops en reminder för ständigt otörstige mamma Urkraft – jag borde verkligen dricka mer vätska. Tack och lov ersätter jag åtminstone inte vattnet med söt läsk eller drycker med sötningsmedel och kaffet är nästan helt borttaget tack vare Fitlinetillskotten (som blandas med renat vatten ;)). Mer örtteer får det bli!

Din kropp SKRIKER efter VATTEN : Varför vatten är din viktigaste källa till hälsa och välbefinnande, Batmanghelidj Fereydoon
Trots att kroppen består av cirka 70 procent vatten och hjärnan hela 85 procent, och trots att vi gör av med flera liter vatten varje dag, stannar vi sällan upp och funderar över var kroppen får sin påfyllning ifrån om vi inte dricker vatten regelbundet. Den här boken visar tydligt att kronisk vattenbrist i kroppen är orsaken till många av våra vanligaste sjukdomar.

Du får veta …

  • Hur brist på vatten påverkar hjärnans effektivitet och mentala skärpa
  • Varför andra drycker som te, kaffe och läsk inte kan ersätta vatten
  • Varför vatten är nyckeln till att gå ned i vikt utan att banta
  • Hur högt blodtryck kan behandlas naturligt, utan mediciner
  • Hur stress, oro och depressioner påverkas av vattenbrist
  • Och mycket mer …

Din kropp SKRIKER efter VATTEN : Varför vatten är din viktigaste källa till hälsa och välbefinnande

Sida 15

Jag är inte hundra på om boken tilltalar mig men något fascinerar mig och fångar mitt intresse. Innehållet – utgångspunkten att våra fysiska, känslomässiga och mentala problem har sin grund i upplevelserna: avvisning, övergivenhet, förödmjukelse, svek eller orättvisa går ju ihop med vad jag lärt mig under min utbildning (kognitivt, existentiellt, anknytningsteoretiskt, stressforskning mm) bland annat – men vad som kittlar min helhetsivran är författarinnans teori om hur det vi upplevt kommer till uttryck genom vår kroppstyp.

Författarinnans nya bok:

Hela ditt inre och finn ditt sanna jag, Bourbeau Lise
Våra känslomässiga sår kommer till uttryck genom fem specifika kroppstyper, och när du studerar och förstår dessa kan du lära dig att känna igen de verkliga orsakerna till problemen i ditt liv. Denna bok visar dig vägen till fullständig läkning och till ditt slutgiltiga mål: ditt sanna jag.

Budskapet i Hela ditt inre och finn ditt sanna jag är lika klart och tydligt som i Lise Bourbeaus tidigare böcker. Hon visar här att alla våra fysiska, känslomässiga och mentala problem har sin grund i någon av följande upplevelser: avvisning, övergivenhet, förödmjukelse, svek eller orättvisa. Kroppen, och även sättet vi rör oss på, ger oss en mängd ledtrådar om våra inre sår. Boken beskriver detaljerat dessa sår och de masker vi bär för att dölja dem.

Författaren erbjuder som vanligt praktiska lösningar i slutet av boken. Dessa konkreta förslag ger dig de verktyg du behöver för att transformera dina vardagsproblem till ett tillstånd där du kan växa och återupptäcka dig själv.

Lise Bourbeau, bästsäljande författare och föredragshållare, är grundaren av den största skolan för personlig utveckling i Quebec, Kanada. Hon bedriver undervisning i över 15 länder. På svenska finns sedan tidigare Kroppen talar till dig (2008) och Lyssna till kroppen (2009).

Sida 20 + 86

Ooh Vattumannens nya nätpriser konkurrerar sannerligen med övriga näthandelns lika produkter! Innehållet i boken ”The Secret” – Hemligheten, har känts som något jag redan vet och inte prioriterat att lägga pengar på. Men visst behövs mer feelgood, inspiration till positiva energier och att hålla sig på spåret… i den riktning jag vill.

The Secret NU med svenskt tal / svensk text!
Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en film som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret – Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv. The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer – kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi – som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt – sina drömmars mål. Filmen är svaret på vad många hoppas på – ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.

Vattumannens postorderpris: 149 kr!

The Secret

Sida 21

Ingen aning om innehållets kvalitet – men recensionens innehåll tilltalar mig enormt:

Trotsa tyngdlagen, Myss Caroline
Läk dig själv genom nådens kraft! I Trotsa tyngdlagen ifrågasätter Caroline Myss den konventionella inställningen till läkning, där man anser att det alltid går att hitta skäl till att saker och ting är som de är. Hon berättar, med grund i sina många års errfarenheter inom intuitivmedicinen och som lärare, historier ur verkliga livet där ”döende” individer som genom ett mirakel har överlevt sin sjukdom.
Med inspiration från dessa vanliga människor som löst upp en hel samling fysiska och psykologiska problem hämtar Myss kunskap från de stora mystikerna, vars skrifter ger oss en djupare förståelse för läkningens underliggande andliga underströmmar.
I den här boken finns nyckeln till förståelsen av vad det innebär att trotsa tyngdlagen och bryta sig ur den vardagliga tankens begränsningar. När vi gör det förstår vi hur man får slut på det personliga lidandet och finner modet att bygga upp ett nytt liv.

Sida 24

Återigen en recension om innehåll i linje med helhet:

Tro, dogmer och biologi : Hur vårt undermedvetna styr våra gener, Lipton Bruce
Tro, dogmer och biologi är ett banbrytande verk inom den nya tidens biologi. Spännande vetenskapliga upptäckter om de biokemiska effekter som hjärnans funktioner ger upphov till visar att kroppens celler påverkas av våra tankar i allra högsta grad. Författaren beskriver de precisa molekylära vägarna längs vilka detta sker. Med hjälp av enkelt språk, illustrationer, humor och exempel från vardagen, demonstrerar dr. Lipton hur den nya forskningen inom epigenetik revolutionerar förståelsen för kopplingen mellan själ, sinne och materia, samt vilka grundläggande effekter den har på våra liv och vår art som helhet. Epigenetiken har lett till insikter som radikalt förändrar vår förståelse för livets funktioner. Den bevisar att gener och DNA inte kontrollerar vår biologi, utan att DNA istället styrs av signaler utanför cellen, inklusive de energetiska meddelanden som emanerar från våra positiva och negativa tankar.

Författaren dr. Bruce Lipton, är en internationellt erkänd auktoritet inom brobygget mellan vetenskap och andlighet. Han är utbildad cellbiolog och har undervisat i cellbiologi vid University of Wisconsin School of Medicine. Senare genomförde han banbrytande forskning vid Stanford University School of Medicine. Hans studier på cellmembranet förutspådde framtiden för det nya forskningsområdet epigenetik och har gjort honom till en ledande röst inom den nya tidens biologi.

Tro, dogmer och biologi : Hur vårt undermedvetna styr våra gener

Sida 25

Vet fortfarande inget om innehållet men titeln och det existentiella perspektivet är i linje med mitt eget förhållningssätt (dock kombinerat med anknytningsteoretiska begreppet ”trygg bas”, alla människor behöver en känslomässig trygg grund).

Att må dåligt är en bra början, Bengt Stern
Bengt Stern, som var legitimerad läkare, sammanfattar sina mångåriga erfarenheter av fördjupad självkännedom. Han ger en omfattande beskrivning av en existentiell människosyn som innebär att en människa tar ansvar för allt som händer henne i livet. I boken finns många exempel på hur man genom fördjupad självkännedom kan förbättra sin psykiska och kroppsliga hälsa.

Sida 29

Free your mind and truth will set you free! 😀

Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion : Avslöjandet av den drömvärld vi tror är ”verklig”, Icke David
Enkelt uttryckt: Kunskapens gränser har just flyttats fram! Aldrig tidigare har en bok med sådan tydlighet förklarat varför den ”fysiska” verkligheten helt och hållet är en illusion som bara existerar i vår hjärna.

Fantastiskt? Javisst är det det. Men David Ickes information, presenterad på ett sätt så att alla kan förstå den, är ett livsomvälvande avslöjande av både den illusion vi tror är ”verklig” och det sätt som denna illusion är genererad och manipulerad för att fängsla oss i en falsk verklighet.
Icke förklarar att vi ”lever” i ett ”holografiskt Internet” i och med att våra hjärnor är sammankopplade med en central ”dator” som matar oss med samma kollektiva verklighet som vi avkodar från vågformer och elektriska signaler till den holografiska tredimensionella ”värld” vi alla tror att vi ser.
Som Icke påpekar så har de olika disciplinerna inom den konventionella vetenskapen redan upptäckt mycket av denna information, men delarna har aldrig satts samman. De har fokuserat på grenarna och inte sett skogen eftersom de krafter som manipulerar det globala samhället inte har någon önskan att vi ska få kunskap om sanningen som kommer att göra oss fria.
De så kallade ”mysterierna” i livet upplöses mer och mer för varje sida: Vilka är vi? Vad gör vi här? Vad är den mänskliga kroppen och hur kan den sluta ”åldras”? Vem kontrollerar vår verklighet? Varför finns det så mycket krig, svält, lidande och stress? Vad är ”sinne” och vad är ”känslor” och varför kontrollerar de oss? Vem skapade religionen och vad är det egentligen som deras företrädare dyrkar för något? De här frågorna och så många fler blir förklarade med en inre, sammanhängande logik och enkelhet som sällan, om ens någonsin, tidigare har skådats.
David Ickes berättelse, understödd av Neil Hagues enastående illustrationer, kommer att förändra verkligheten – ”livet” – för alla som har modet att läsa den.

Så slå dig ned – allt du behöver är ett skärpt medvetande.

Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion : Avslöjandet av den drömvärld vi tror är "verklig"

Sida 32

”Om livet efter (den fysiska)döden”…

Själarnas resa – Om livet mellan liven! (Slut hos leverantör) samt Själarnas resa  – fallstudier om livet mellan liven, Newton Michael
Varför befinner vi oss här på jorden? Vart beger vi oss efter döden? Vad händer med oss när vi kommer dit? Det har skrivits många böcker om tidigare liv, men inte mycket om själens tillvaro under mellanperioderna då den väntar på att återfödas – inte förrän nu i denna fantastiska och provokativa bok.
När Michael Newton med hjälp av regressionsterapi försatte sina klienter i kontakt med deras tidigare liv gjorde han en häpnadsväckande upptäckt: när hypnossubjektets övermedvetna sinne aktiverades kunde han ”se” in i andevärlden genom klientens inre öga, och inte bara det – klienten kunde dessutom berätta för honom vad själen ägnar sig åt under tiden mellan inkarnationerna. Det du får ta del av i Själarnas resa kommer att vända upp och ner på alla dina föreställningar om döden. Under årens lopp har författaren tagit med sig hundratals människor på resan in i andevärlden. De tjugonio fallstudier som presenteras i boken omfattar både djupt religiösa människor och personer med en reserverad hållning till andliga frågor, samt hela skalan dem emellan – men samtliga visade en anmärkningsvärd enighet när de besvarade frågor om andevärlden.
Själarnas resa bygger på de tio års forskning och förmedlar insikter som hjälper dig förstå syftet bakom dina livsval, samt hur och varför din och dina närståendes själar lever för evigt. Michael Newton är filosofie doktor i Counseling Psychology och certifierad hypnoterapeut. Han är internationellt känd som andlig regressionsterapeut, framträder i radio och teveprogram och är en flitig föreläsare.

Livet efter döden, Chopra Deepak
Den bästsäljande författaren och läkaren Deepak Chopra tar sig i denna bok an den mest existentiella frågan av alla: Vad händer när vi dött? Med hjälp av så skilda element som vedisk filosofi , partikelfysik, psykologi och neurologi bygger han ett fascinerande resonemang, vars slutsats är trösterik: Vi människor är inte, och har aldrig varit, begränsade varelser instängda i fysiska kroppar. Istället är vi redan nu multidimensionella väsen som skapar vår framtid bortom detta liv genom våra ord, tankar och handlingar. Öst möter väst i denna tankeväckande, inspirerande och upplysande bok för alla som någon gång funderat kring livet efter detta.

Deepak Chopra är född i Indien men lever och verkar i USA, där han bland annat driver THE CHOPRA CENTER FOR WELL BEING. Som läkare har han nått enastående framgångar genom sitt sätt att kombinera traditionell medicin med österländsk livsvisdom. Chopra anses som en av världens ledande författare inom området holistisk medicin och mänsklig utveckling och har bland annat gett ut bästsäljarna PERFEKT HÄLSA och ATT VÄLJA GLÄDJEN.

Livet efter döden

Sidan 39

Från Byron Katie kan man som samtalsterapeut låna tips och inspiration (man får öppna sinnet och se förbi den amerikanska underhållningstonen, som med Dr Phil ;)), i postorderkatalogen finns hennes böcker men jag är ute efter filminspelningarna där hon demonstrerar hur hennes metod, ”The Work”, fungerar.

Sida 73

Mer feelgood och kvinnlig URKRAFT!

Goddess Guidance Oracle Cards (44-Cards + Guidebook)
The powerful, wise, and loving goddesses want to help you to realize your full potential! The 44 goddess cards in this deck will help answer your questions and give you guidance about personal and spiritual growth. The goddesses are from Celtic, Egyptian, African, Judeo-Christian, Buddhist, and other cultures.

Goddess Guidance Oracle Cards (44-Cards + Guidebook)

Sida 78

Thich Nhat Hanh 2011 Wall Calendar
Taoist symbols, ancient imagery and the gentle reflection of nature meet and merge in Nicholas Kirsten-Honshin’s artwork. The Thich Nhat Hanh 2011 Wall Calendar combines Honshin’s graceful paintings with the words of renowned Zen master, peace activist and author of over 60 books, Thich Nhat Hanh. Nicholas Kirsten-Honshin is influenced by the sacred meditational space of the transcendental archetypal symbols of Christianity, Zen and Tibetan Buddhism as well as the shamanistic practices of the world’s perennial philosophies. Thich Nhat Hanh’s words, appearing courtesy of the United Buddhist Church, have inspired many over the years to embark on a more peaceful and mindful path.

The interior pages of this calendar are printed on 100% recycled, 50% post-consumer paper, processed chlorine free and printed with soy based inks.

Filmer:

Sida 80

Denna film finns redan min ägo men den måste bara rekommenderas till vidsynta fritänkare!

The Living Matrix Med svensk text!
I denna film ,’The Living Matrix – The new Science of Healing’, kommer du att upptäcka det komplicerade nätet av faktorer som bestämmer ditt välbefinnande. Från kvantfysiken av människans kroppsfält till hjärtats nya betydelse och informationsmedicin, utforskas innovativa idéer om hälsa. Vetenskapsmän, psykologer, forskare inom bioenergi och holistiska terapeuter delar med sig av sin kunskap, erfarenheter och insikter. I ‘The Living Matrix’ redovisas en helt ny syn på universum – ett universum där allt är energi och där våra tankar styr det som sker.

Mycket av informationen i filmen är för de flesta människor helt ny och otroligt fascinerande. Till exempel har man varit övertygad om att hjärtats huvudfunktion är att pumpa runt blod i kroppen, men i filmen redovisas en helt annan syn på det hela. Man menar att hjärtat är det organ som först uppfattar saker som händer i vår omgivning, alltså inte hjärnan som man länge trott. I filmen får du ta del av vetenskapliga tester och inte bara teorier och det är just därför som The Living Matrix är så fascinerande och trovärdig.

The Living Matrix

Sida 81

Infinity : Journey beyond Death
Vad händer när vi lämnar denna värld? Finns det ett liv efter döden, eller försvinner vi för evigt? En vacker och tankeväckande film som handlar om nära-döden-upplevelser, reinkarnation och mycket mer. Filmen berättar om vår oändliga natur; om skönheten och visdomen som väntar på andra sidan när vi släpper taget om våra jordiska band. Svensk text.

Infinity : Journey beyond Death

Sida 82

En gammal favoritbok nu på DVD!

The Celestine Prophecy , Redfield James
The Celestine Prophecy is an action-adventure adaptation of the hit novel by James Redfield. Matthew Settle plays an American history teacher who travels to Peru to look into the discovery of an ancient manuscript that foretells the arrival of a new spirituality.

Sida 83

Här är ju två filmer med Katie Byron!

Resentment & Jealousy + Loss Of A Loved One
‘Orsaken till vårt lidande är att vi identifierar oss med våra tankar, berättelser som konstant rullar på i vårt medvetande. Byron Katie’s ‘The Work’ fungerar som ett rakbladsvasst svärd som skär rakt igenom denna illusion och möjliggör att du själv förstår din egen tidlösa innersta natur. Där glädje, frid och kärlek härstammar från i sitt naturliga tillstånd. Byron Katie’s ‘The Work’ är en stor välsignelse för vår planet. Här är nyckeln. Använd den nu.’ – Eckhart Tolle, författare.

Två titlar med svensk text, av Deepak Chopra:

Seven Spiritual Laws + Vägen till lycka

* * *

Oh så mycket att läsa, så mycket att uppleva… sansa sig nu och allt jag behöver kommer i sin tid – till jul?? 😉

Många fler böcker i Vattumannens samling har ett värdefullt innehåll, som delar av modern psykologi/psykopatologi och terapi – men med andra ord…

…här talar man snarare om inre ljus,om själen och hur läkning sker genom kärlek, öppna ögon och modet att se och leva i sanningen istället för i ”trygga” illusioner – jämfört med t.ex. psyke, biokemi, anknytningsteori, grundantaganden, arbetsmodeller, scheman, strategier, livsregler och tankefällor.

Många, som jag själv, är även inne på ett ofrånkomligt, omvälvande paradigmskifte som redan är i rullning… Uppvaknandeprocessen – till helhet, närhet, öppna sinnen och full potential.

Mindfulness – en brobyggare? Mellan urgammal visdom och moderna uppfinningar, mellan vara och göra, mellan ”andligt” och världsligt…

Sida 88

10 Questions for the Dalai Lama, Ray Rick
– Hur försonar du dig med ett åtagande för icke-våld när du möter våld?
– Varför verkar fattiga oftast gladare än rika?
– Måste samhället förlora sina traditioner för att träda in i framtiden?

Detta är några av de frågor som ställs till Dalai Lama av filmskaparen och upptäcksresaren Rick Ray. Rick undersöker några av vår tids mest fundamentala frågor genom att väva samman dem med observationer från sina egna resor genom Indien och Mellanöstern, och visheten från en extraordinär andlig ledare. Detta är Dalai Lamas berättelse, framförd och filmad av Rick Ray under ett privat besök i hans kloster i Dharamsala, Indien, under flera månader. Här ingår även ovanliga historiska filmsekvenser samt filmer från enskilda personer som filmat i Tibet med dolda kameror och med stort personligt risktagande. En del biografi, en del filosofi, en del äventyr och en del politik. 10 Questions for The Dalai Lama förmedlar mer än historia och mer än svar – den öppnar ett fönster till hjärtat av en inspirerande man. Om du hade bara en timme, vad skulle du fråga? Språk: Engelska Undertexter: Svenska, danska, norska, finska

10 Questions for the Dalai Lama

Sida 91

Finding Your Life’S Purpose, Tolle Eckhart
Om du söker efter meningen med livet så har Eckhart Tolle ett gott råd: sluta antsträng dig! För det primära syftet med varje människa är att bara vara… fullt ut engagerad i detta ögonblick, och i harmoni med den naturliga ström i själva verkligheten – i det som är. I denna film bjuder Eckhart Tolle in dig för att upptäcka den dubbla avsikten med vår mänskliga inkarnation: att frigöra oss själva från det fängelse som utgörs av vår tankebaserade föreställningsvärld, och att uttrycka på vårt eget sätt den unika vision som det universella medvetandet har för våra liv. Denna film med skandinaviska undertexter är 93 fängslande och transformerande minuter i sällskap med en av de största katalysatorerna för den nya spirande globala medvetenheten. Svensk text.

* * *

Dreglar vidare över guidad yoga (när jag inte kommer hemifrån) och mer kunskap om våra 8 chakran… Med mera! 😛

* * *

Jag letar även efter böckerna ”Vägvisare” och ”Känslans alkemi” om någon råkar sitta på en.

Kanske kommer ett senare inlägg om mina egna boktips, titlar från bland annat Jon Kabat-Zinn, Eckhart Tolle, Sue Gerhardt m.fl.

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Allt annat..., Alternativa läkemedel och behandlingar, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s