Ytterligare tankar till föregående inlägg… om myndigheternas vansinne

Ja är det inte otroligt, sanslöst, urbota idiotiskt, skrämmande och tragiskt hur myndigheterna hela tiden kämpar för att stoppa verksamma naturmedel (som ofta faktiskt hjälper kroppen att läka, istället för att enbart ge tillfällig symtomlindring)?

Utan närmare granskning förklarar de att hälsokost och naturmedel ”kan vara skadliga” och utbredd och mångårig erfarenhet är irrelevant.

Allt för makt och pengar – egenintresse.

Så säger dessa via sina finansiärer att naturmedicinare bara försöker sko sig på människors olycka… va?? Vem skor sig, vem tjänar pengar, vem är egentligen kvacksalvaren??

Vad tjänar dessa eldsjälar för pengar, snarare arbetar många av de största på området närmast ideellt, för att med egen övertygelse väcka sina medmänniskor, för att sprida ljus och kunskap.

En del har gått ifrån välbetalda erkända yrken för att kunna följa sitt kall, det är heller inga ”dumskallar” vi talar om utan ofta kunniga, välutbildade och erfarna yrkesmän och kvinnor.

* * *

Folket hjärntvättas till att lita blint på myndigheter, som i sin tur styrs av olika aktörer med egna intressen.

Vi förgiftas ständigt via mat, dryck, luften, rekommendationer om att äta på ett visst sätt, vaccinera och medicininera eller använda fluortandkräm etc.

Allt möjligt, konstaterat och bevisat giftigt och skadligt, är tillåtet för oss att köpa och stoppa i och på oss dygnet runt om vi så önskar – sötningsmedel, glutamat, konserveringsmedel, blekmedel, hårfärgning, smink, krämer, alkohol, cigaretter, snus, energidrycker, kaffe, mediciner, Bisphenol A (BPA), plaster, gasade livsmedel, listan kan göras vasaloppslång.

MEN kommer det till hälsomedel, läkande naturmedel som konkurrerar med jättarnas syntetiska och toxiska produkter, då kan till och med vitaminer vara farliga och ska förbjudas ”för säkerhets skull”.

Jag får själv välja att hinka i mig mängder av glutamat, alkohol och aspartam tillsammans med ett paket cigg – hur jäkla mycket och ofta jag vill.

MEN jag får inte själv välja att ta en behandling utanför skolmedicinens styre eller äta kosttillskott innehållandes samma som vår naturliga kost borde göra – för de, inte mat, droger eller tillsatser (som snarare gynnar medicinanvändning), konkurrerar med jättarnas läkemedel.

Kan även fortsätta med exemplet kolloidalt silver som myndigheter nu försöker förhindra folket att använda… Under intervjun på Vetenskapsradion (se tidigare inlägg) talade ”experten” om att finns det gränsvärden så är det farligt (men med gifter i mat och medicin etc så säger man tvärtom, ”det är ju så små mängder”), trots att du kan behöva mer än en livstid för att komma upp i det gränsvärdet det skulle kunna uppstå minsta farlighet. Då undrar Anders Sultan varför ”silverkulorna” i livsmedelsbutikerna säljs fritt… intervjun stoppas där men tja, de är stora och innehåller enormt mycket mer silver än mikropartiklarna i Ionosil.

* * *

Sådär, mitt lilla utbrott är över. 😉 Behövde få det ur systemet och anser det vara ganska kortfattat beskrivande för dagens samhälle och styre.

* * *

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth

– Albert Einstein

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Alternativa läkemedel och behandlingar, Hälsa - miljö - livsåskådning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ytterligare tankar till föregående inlägg… om myndigheternas vansinne

 1. Per skriver:

  Anser du att företag som marknadsför t.ex. Kan Jang och rosenrotspreparat är eldsjälar som praktiskt taget jobbar idéellt, eller skulle de miljarder alternativmedicin omsätter årligen kunna ha något med saken att göra? Som kontrast, hur mycket tjänar en byråkrat på en myndighet på att se till att även företag som marknadsför alternativmedicin efterlever lagen? Jag inbillade mig att de hade fast lön, inte kommission. Att du inte skulle få välja att stoppa i dig vad som helst är nys. Däremot får du inte marknadsföra det eller skriva ut det hur som helst. Till stort förtret för de som försöker sälja diverse placeboprodukter till t.ex. cancerpatienter förstås. De enda preparat som alls är belagda med restriktioner är de onda läkemedelsbolagens produkter.

  Det finns för övrigt inget sötningsmedel som är giftigt. Det är en av de mest väl undersökta farhågorna/myterna som finns. Sedan larmet om den eventuella farligheten lanserades av sockerproducenterna för nästan 30 år sedan har hyllmeter publicerats i ämnet. Lättande att se att alternativmedicinare i alla fall inte bemödar sig att hitta på sagor som inte redan motbevisats.

  Och jag skulle förstås aldrig antyda att kolloidalt silver inte är fullständigt säkert, men det är förvånansvärt lätt att hitta dokumenterade fall av just argyria som följd av användande i mindre än fem år: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&term=silver%20argyria

  • urenergi skriver:

   Varför skulle de jobba ideellt, vad ska de då leva på och vad ska bekosta produktion, produktutveckling, marknadsföring och distribution. De statliga byråkraterna sitter ofta på instanser som lever av/sponsras ekonomiskt på olika vis av industrigiganterna…

   Att sötningsmedel är skadligt för hälsa och/eller miljö är omtvistat, och man har väl ändå kommit fram via bland annat djurförsök, även om man förklär rönen i att ”det är ju så små mängder tillåtna” (dock inte reglerat hur många olika sådana små mängder som får vara ihop i en produkt eller kontrollerat hur alla dessa kemikalier samverkar med andra). Nej detta är inte information som enbart alternativmedicinare far med… Jag har en erfarenhet i min närhet, en kvinna som upplevt kopplingen sköldkörtelstörning/struma och sötningsmedel (förbättring vid avslutat intag). Sötningsmedel är oavsett grad av farlighet eller i vilken grad det skapar obalans i kroppen – en helt onödig kemikalie.

   Jag svarar så här kort för att jag inte är en expert utan en hälsomedveten mamma som vill belysa det som inte belyses särskilt i allmän media, jag vill väcka eftertanke och sprida erfarenheter av möjliga pusselbitar till hälsa. Vill du ha gensvar på studier, statistisk eller annan detaljinformation så föreslår jag dig att gå till grunden – att du kontaktar dem jag länkar till. De är experterna eller lutar sig på studier etc, jag samlar enbart informationen och sprider till de som inte har den tiden eller ens kommer i kontakt med hela perspektivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s