Silverdebatten fortsätter – Offentlig dementi avkrävs (Anders Sultan)

Bifogar utskick från igår, i oredigerad form:

Hej!

Då SR begått ett stort misstag när man via TT kablat ut över hela mediasverige att det finns ”farligt” silver i kosttillskott och sedemera utan vidare kommentar reviderat denna uppfattning till att säga ”förbjudet” bara, så har vi idag avkrävt radion en officiell dementi som naturligtvis ska kablas ut via samma kanaler som det ursprungliga meddelandet. Detta brev bifogas.

Vi har även skapat en närmast överpedagogisk bild som illustrerar hur lite silver det i själva verket handlar om i ett 10 ppm svagt kolloidalt silver. Det rör sig om mellan 30-100 mg silver på årsbasis! Denna bild finns på vår hemsida och den bifogas även detta brev. Hjälp gärna till och sprid denna bild då den ger bra motvikt till myndigheternas hetsbudskap om att minsta lilla kontakt med produkten kan resultera i Argyri och skador på inre organ.

Rent silver anses ogiftigt och jag har sett referenser till att silver förmodligen kan tolereras i samma doser som magnesium – dvs kring 500 mg per dag. 30-100 mg på årsbasis måste i skenet av detta kunna räknas som extremt säkert. Ändå hävdar okunniga forskare och myndigheter att produkten kan skada tarmar och njurar – när erfarenheten faktiskt visar att det är tvärtom.

När allt kommer till kritan så har dessa forskare dessutom inte ens förstått skillnaden mellan ogiftiga silverjoner från ett elektriskt genererat kolloidalt silver och de 300.000 ppm starka silvernitratbaserade läkemedel som de hittar referenser till i sina söksystem. Christina Rudén var ju ett talande exempel på detta.

Hur kan man kritisera en produkt – när man inte har ens minsta kunskap om den? Varför tillåts myndigheter vara så här extremt osakliga?

Vänliga hälsningar,

Anders Sultan

* * *

Att: Ansvarig utgivare Louise Welander, SR Vetenskapsradion, VD Sveriges Radio

Löddeköpinge 2010-10-05

Vi på Ion Silver kräver härmed att ni baserat på den klart subjektiva vinkling av ämnet kolloidalt silver från er sida som ni gjort i programmet Vetenskapsradion, går ut med en dementi av förra måndagens fullständigt felaktiga påstående som kablades ut över hela Sverige med hjälp av TT. Rubriken ”Farligt silver säljs som kosttillskott” ändrades sedemera på fredagen hos er utan vidare kommentar från er sida – till ”Förbjudet silver säljs som kosttillskott”, vilket kanske bättre speglar reportaget även om kärnfrågan visade sig vara lite väl tunn – en ouppdaterad rad i ett fakturasystem hos en återförsäljare.

Silver i den form och de mängder som vår produkt innehåller kan definitivt inte klassas som farligt. Som kosttillskott gav produkten ett tillskott av silver i mängder om totalt 30-100 mg per år! Säkerhetsdata hos både WHO och EPA verifierar detta vi säger och om bara Ulrika Björksten använt den information som vi förmedlat till henne, så hade denna situation aldrig uppkommit.

När TT på uppenbart uppdrag av er på Vetenskapsradion – basunerar ut att innehållet i vår fullständigt harmlösa produkt skulle vara ”farligt” – utifrån att ni satt en felaktigt rubrik på inslaget, då får ni naturligtvis hjälpa till att rätta till den skada som tyvärr redan skett. Detta bör göras så fort som möjligt innan skadan permanentar sig och människor faktiskt helt felaktigt tror att den produkt som vi sålt och ansvarat för sedan 10 år tillbaka – faktiskt skulle vara farlig! Vi har redan förlorat stora kunder på detta misstag från er sida och vi undersöker just nu hur vi kan gå vidare rent juridisk med ärendet.

Det finns något som heter producentansvar och detta inbegriper naturligtvis att man som seriös aktör inom segmentet inte försöker sälja en enligt er ”farlig” produkt under hela 10 år.

Till att börja med kräver vi dock en offentlig dementi som klart visar att det definitivt inte var klarlagt av Vetenskapsradion att Ionosil skulle vara farligt på något sätt. Hade Ulrika Björksten skött sitt arbete och tagit in den information som jag förmedlade till henne under dels ett långt telefonsamtal samt en 40 minuter lång intervju – som ni bara kastade – då hade inte situationen inträffat. Det är skrämmande vad dålig respekt detta visar för vårt hårt arbetande företag och den produkt som vi vårdat i snart tio års tid. Det är också en grav indikation om olaglig partiskhet som definitivt strider mot ert uppdrag som opartisk förmedlare av vetenskapsnyheter. Ni på radion har som uppdrag att objektivt spegla händelser – och det har ni i alla möjliga avseenden misslyckats med när ni oförskyllt kablar ut denna lögn via TT till hela mediasverige.

Att påstå att en fullständigt icketoxisk produkt som gett som absolut maximum 100 mg silver på årsbasis i form av ett kosttillskott – skulle vara farligt, är så långt från sanningen som man någonsin kan komma. Ulrika Björksten fick olika referenser till säkerhetsdata för produkten. Både referenser till WHO, EPA samt en studie gjord av Mads Bred Georgsen på Faculty of Pharmaceutical Sciences i Köpenhamn. Han gjorde i juni 2007 en studie på eventuell toxicitet från silvernanopartiklar på mänskliga celler (lungvävnad) och testade då även vår produkt Ionosil. Slutsatsen var den att det inte fanns någon som helst toxisk effekt av vår produkt Ionosil. Ert uttalande är ett slag i ansikte på hela fakulteten i Köpenhamn som uppenbarligen uppvisar än större integritet i frågan kring silvers giftighet – än Vetenskapsradion någonsin kommer komma i närheten av.

Allt detta tog Ulrika Björksten del av – och hade samtidigt massor av tid att ställa följdfrågor och bedriva källkritisk granskning om det var något hon inte förstått. Allt detta hoppade hon av resultatet att döma över.

Ni har inga som helst belägg för att Ionosil skulle kunna vara i närheten av att vara farligt, alltså kan ni inte som opartisk radio gå ut och påstå något sådant – som dessutom drabbar oss väldigt hårt rent ekonomiskt.

Vi kommer titta på de juridiska möjligheter vi har att få ekonomisk kompensation. Under tiden så är en dementi från er sida – både på radion, i TV samt via TT till hela Sveriges media något vi kräver. Att ni bara smyger in en ändring på er hemsida om att det inte är farligt – utan ”förbjudet” är definitivt inget som vi kommer nöja oss med. Den skillnad i budskapet som ordvalet ”farligt” istället för ”förbjudet” förmedlar, tror vi ni själva förstår.

Att ni utan vidare kommentarer – i skymundan ändrat rubrik på hela reportaget – när ni väl förstått det grava misstag ni begått, det tar vi som intäkt för att ni erkänner fel i sakfrågan. Vi hoppas att ni är beredda att lösa detta – så att vi kan informera svenska folket om hur det verkligen ligger till med det kolloidala silvret Ionosil. Läs gärna debatten ute på er sida så ser ni vem som har på fötterna vad gäller vetenskap kring produkten. Inte ens professorer i toxikologi verkar kunna skilja på ogiftiga silverjoner genererade på elektrisk väg och giftiga silvernitratgenererade joner som agerar både frätande färgande och toxiska tack vare syrakomponenten som är inbakad i produkten. Hur ska man då kunna användas som referens för bedömande om det är toxiskt eller inte? Ingen annan än vi verkar förstå att de små doser det handlar om är fullständigt ofarliga. Att åter använda Livsmedelsverket som referens har än en gång visat att myndigheten inte kan något om vare sig form, koncentration eller dos. Rapport gjorde samma misstag 2007.

Vi har alltid fram till nu högaktat Vetenskapsradion – en plats där många följer vetenskapens utveckling och räknar med att serveras objektiv rapportering från världens alla hörn. Vi har som resultat av er uppenbara missbedömning tappat grossister samt fått brev där vi kallas för bedragare och annat onämnbart. Detta är mycket olyckligt och vi förutsätter därför att ni medverkar till att vi kan lösa detta på bästa möjliga vis tillsammans.

Bifogar skärmdumpar som styrker rubrikändringen samt budskapet som gick från er via TT till hela mediasverige.

Vänligen,

Anders Sultan, Leif Stålbrand, Ion Silver

Länkar:

Ion-Silver

Vetenskapsradion:

1. Farligt silver i kosttillskott, 2. Het debatt mot silverförbud, 3. Veckomagasinet

Intervjun med Vetenskapsradion

Vetenskapsradions veckomagasin sände fredagen den 1 oktober en direktsänd debatt kring kolloidalt silver i P1. Missade du programmet kan du höra det här: Veckomagasinet 1 oktober 2010

Dokument: En mer balanserad syn på silver

Ion-Silvers studie på MRSA

Läs mer kritik gentemot Livsmedelsverkets okunskap kring kolloidalt silver i en artikel publicerad 2009: Kolloidalt silver

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Allt annat..., Alternativa läkemedel och behandlingar, Hälsa - miljö - livsåskådning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Silverdebatten fortsätter – Offentlig dementi avkrävs (Anders Sultan)

  1. Ping: Hemimammas kamp – VARNING!! ARGT inlägg – Att slåss mot fördomar och okunskap och makthavare som skiter i allt. « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s