The Doctors TV4+ – Heltäckande synsätt på autism och behandling

Jag såg dagens program (sänds 12.35 varje dag) och blev positivt överraskad över hur de kortfattat men kärnfullt täckte alla aspekter, föräldrars upplevelser, bristen på stöd, hur barnen har det, beteendeträning SAMT dietförändring och syrgasbehandling med mera.

Man betonade verkligen vikten av att se och  behandla hela det enskilda barnet, både kroppen  (bio)medicinskt såväl som fungerande. Man tog upp hur olika barnen faktiskt är, att det finns många olika orsaker till autism och därmed många olika vägar till ”tillfrisknande”.

En läkare uttryckte det ungefär: ”Beteendeträning ÄR superbra (i USA talar man främst om ABA, i Sverige TBA – Tillämpad Beteendeanalys) men vilket barn orkar och kan lyckas med alla de timmar av träning – om man har ständiga smärtor?

De smärtor lille Urkraft hade tills vi bytte kost… det var ju precis som man tog upp i programmet, hur kan man sova med dessa magsmärtor?

För en del barn med autism är många problem just så ”enkla” – och därmed fullt  behandlingsbara – att de äter fel kost, vilket skapar skador och smärtor inuti kroppen.

Konstant smärta = konstant stresspåslag, vem blir inte känslig, lättretlig och får utbrott när till synes små saker går fel när man mår så (än mer när man faktiskt inte vet vad som är fel)?

Ett väldigt bra avsnitt och jag hoppas att Sverige snart tar efter andra utvecklade länder – blir mer öppna och vidsynta, ser hela barnet i sin miljö, fokuserar på grundorsaker – helhetsomfattande och grundläggande behandling – mindre inriktade på enbart ytlig symtomlindring.

* * *

Hm nu blev jag besviken, stod ”visas även imorgon” men det står så varje dag … säkerligen inte samma avsnitt då. Väldigt dåligt med information på TV4:as hemsida med.

Med reservation för fel så ser det ut att kunna gå repriser på tv4, kl 06 på morgonen, datumen: 17/9, 20/9 och 21/9. Enligt www.tv.nu.

Jag har googlat runt men inte hittat mer matnyttigt så säkraste kortet verkar annars vara, om ni vill se avsnittet – att leta i ”the Doctors” eget arkiv. Man verkar vara tvungen att leta manuellt och bläddra bakåt till 2009, jag vet inte vilket datum avsnittet sändes.

Haha kan inte låta bli att gräva i arkivet, hittar andra avsnitt i ämnet autism här – har lite bråttom så jag återkommer när jag letat klart. Kanske finns det mer på youtube – efter att ha mailat doctors om namnet på avsnittet. 😉

Om ni söker på autism kommer inte det aktuella avsnittet upp, dock andra intressanta avsnitt med Jenny Mc Carthy, grundaren av ”Generation Rescue” (även kritisk granskare av vaccin) och mamma till ett barn med autism – ett barn som fått enastående resultat med det biomedicinska synsättet på behandling.

* * *

Till sist…

(Går)Dagens speciella Viktoruttalande, saxat från msn-konversation med mormor Urkraft:

Plutten! Kliver ur bilen, säger: vad fint det är, vilket fint hus vi har! Är det trä på alla golv i gamla hus?

Var får han allt ifrån!

Annonser

Om Mamma Urkraft

~ Frågor, rådgivning, FitLine: urkraftmw@live.se ~ Dipl. Näringsrådgivare, Samtalsterapeut steg 1, Alkohol- och drogterapeut ~ Anledningen till jag är anonym är för att bloggen exponerar min son, jag är mer öppen än de flesta gällande mig själv så skicka ett mail och vi tar det därifrån. ~
Det här inlägget postades i Autism - och liknande tillstånd/syndrom, Autismdiet och kosttillskott - recept - råvaror - tips, Hälsa - miljö - livsåskådning, Viktor - Lille Urkrafts upptåg och utveckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Doctors TV4+ – Heltäckande synsätt på autism och behandling

  1. suddrik skriver:

    Öh… håller han på att bli lite bög, jag menar tittar på inredningsdetaljer och så? Redan i den här åldern också??
    (Obs! Sarkasm 🙂 )

    • urenergi skriver:

      Lite gay är nog bara bra! 😛 Fast jag tror snarare det handlar om hans ständiga undran över hur saker fungerar och hur allt ligger till… asperger i sin finkostym *NÖJD*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s